kedd, november 10, 2009

(még mindig) blogok ihletésére

Egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat, hogy míg a minden este kocsmázó tizen- és huszonéves laza és jó fej, addig ugyanez ötvenesben visszataszító alkoholista.
Tényleg igaz lenne a mondás, hogyaszongya az alkoholista ugyanannyit iszik mint mi, csak őt lenézzük? Vagy az alkoholizmust idővel illik kinőni és ezzel minden korosztály születésétől fogva tisztában van?

4 megjegyzés:

  1. Sajnos (érintett lévén) ez messze nem ilyen egyszerű, én például sokkal többet iszom heti átlagban, mint egy alkoholista (aki történetesen az anyám), mégsem vagyok az. Nem mennyiségfüggő ez.
    Igen, illik kinőni, egyrészt, másrészt meg nekem (meg a többieknek) nem kell innom a _normális_ működéshez, kibírom hetekig is pia nélkül. Ő nem, keveset iszik, de folyamatosan, sejtésem szerint minden reggel. A legrosszabb az egészben az, hogy nagyon vékony a határ, ami után már nemhogy normális, de még csak azt megközelítő működést sem tud produkálni, összevissza beszél és cselekszik. Egy sör beindítja, kettő már sok, valahogy így.
    Mindeközben nem visszataszító, remek a humora és nincs szétesve, nem olyan emberről beszélek, mint akiket a Villányi úti egri borozóban látsz.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem arrol van szo, hogy mint minden, ez is viszonyitas kerdese. Felelosseg, hozzatartozo es onallo keresettol mentesen par sortol dajdajozni tizensok-huszonkeves evesen jopofa, mig mindez otvenevesen, parezres segelybol, mikozben otthon az asszony a harom gyerekkel birkozik esetleg, ugy mar gaz. De meg akkor is, ha nincs feltetlenul csalad, csak ha azt veszed, hogy megnyomja a fizimiskajat egy otvenesnek az eletmodja. En magamon erzem, hogy most, 26 evesen mar nem eleg kicsavart tagokkal 4 orat fekudni valami szakadt kanapen egy idegen alberletben, hogy aztan semmit se erezzek belole - ha belegondolok, hogy hogy ereznem magam ketszer ennyi idosen, hat azert tenyleg ebben a vonatkozasban illik kinoni az eszetlenseget inkabb elobb, mint utobb.

    VálaszTörlés
  3. hát azt meg honnan veszed, hogy laza és jófej?

    VálaszTörlés
  4. nem is tudom...tanítottam iskolában, jártam iskolába, találkoztam emberekkel, meghallgattam a véleményüket...innen

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.