kedd, május 31, 2011

dolgok

Na de mosmár ne idegeskedj, nem lesz harmadik gyerek...ja, hogy aggódsz, hogy valami bajom van, elpatkolok és te itt maradsz a kis majmokkal.

Ha hazamegyünk, akkor kell szereznünk utazós kiságyakat, amiket hurcolhatunk ide-oda a családlátogatásokkor, esetleg két autós ülést, meg egy ikerbabakocsit, ha valakinek vannak ilyenek, illetve van ötlete, hogy honnan lehet ezeket két-három hétre emberi áron kölcsönözni, az írjon, nagyon hálás leszek.
Tegnap Memorial Day volt, Marci szerint ezek az ilyen mondvacsinált ünnepek arra valók, hogy minél többet vásárolj ilyenkor (már hetek óta nyomják, hogy ilyen-olyan-amolyan sale, deal, supersaving május 30-án).
Btw azt olvastam a szociopatás könyvemben, hogy a nyugati - elsősorban az amerikai - kultúra nagyon kedvez a szociopátia kifejlődésének, mivel ezek a társadalmak ünneplik az individualizmust és az impulzivitást, míg keleten a proszociális viselkedés és az empátia sok esetben a mindennapos kultúra részét képezik (lásd buddhista tanítások), így még az is, aki szociopátiára hajlamosító agyi struktúrával rendelkezik, illetve szociopata génekkel születik, hajlamosabb nem szociopatáskodni, mivel ez a fajta viselkedés nagyon elüt a kulturálisan elfogadottól. Hümm. Érdekes. Ijesztő.

hétfő, május 30, 2011

ööö

Tegnap rádöbbentem, hogy nem lesz nekem száz gyerekem, miután kamaszos aggodalommal hol a naptárt, hol egymást nézegettük és Marci tizenegykor idegbeteg fejjel kérdezte, hogy elmenjek tesztért?
Az idegesség alapján úgy gondolom, tán nem akar több gyereket - nem olyan könnyű teherbe esni, ez az én számból elég viccesen hangzik, merhogy nagyjából már attól terhes leszek, ha egy férfi rám néz; na jó nem, mer akkor már meglenne a száz kölök...miután megbeszéltük, hogy aggódunk, merengve feküdtem, Marci pedig meggyanúsított, hogy a nevén gondolkodom, pedig épp azon elmélkedtem, hogy hova tegyük az újabb kiságyat...

vasárnap, május 29, 2011

ahogy a dolgok vannak

(Mér nem mondta senki soha, hogy az avokádókrémnél kevés jobb dolog van a világon?)
Tegnap az Ikeában a folyosón pelenkáztam, az étteremben etettünk, összesen három ikerpárral találkoztunk, illetve ketten jöttek oda hozzánk, hogy nekik felnőtt ikreik vannak, világ ikrei, egyesüljetek! És hát az van, hogy mindenki azt mondta, hogy egyre könnyebb velük - a blog olvasói mind azt mondják, hogy egyre nehezebb. Most akkor hogy is van ez?
Aztán az van még, hogy egyre kevésbé bírom nézni a CA-tárgyalást, kikészít mikor a kislányt mutogatják. És amúgy meg egy centért vettem könyveket az amazonon, éljek. Mondtam már, hogy mégis úgy tűnik, hogy hazamegyünk a nyáron? Húha. Juhéj.
(Mér nem mondta senki soha, hogy az avokádókrémnél kevés jobb dolog van a világon?)

péntek, május 27, 2011

dolgok

Köszönöm mindenkinek a Micimackó felajánlásokat, teljesen meghatódtam. Persze sokan azt akarták, hogy online olvassam, de hát én papíralapú lány vagyok, egy könyvet szagolgatni kell meg izgatottan lapozgatni amíg nem ismerjük a tartalmát; majd ha már igen, akkor szerelmesen kell nézegetni a polcon, újra levenni, újra elolvasni, idézgetni. A könyv jó.
Képzeljétek, Léna azt mondta a reggeli kajakor, hogy kéjek, hallottam, határozottan, persze Marci majd nem hiszi el, mondván, ehhez még túl fiatal, de azt mondta és kész. Nagyon cuki volt, szerintem teljesen odaleszek majd a gyönyörűségtől, ha járni kezdenek, ezek olyan izgalmas mérföldkövek. Tegnap Marci éjfélkor jött haza, valamit nagyon számolt egész nap, mert a főnöke ráparancsolt, hogy másnap küldje el: az eredmény végül egy sorban elfért. Egy sort számoltál egész nap? És kijött a nulla? (Megfigyeltem, hogy mindig erre hajtanak és folyton ezzel cukkolom).
Egyébként meg megnézte a blogomban azt a számolást amit belinkeltem és felháborodott, hogy pont egy ilyen primitív valamit mutattam, merhogy nem volt benne se deriválás, se integrálás, az ilyen az gagyi - dehát úgyse érti senki, ha csak a meg b van benne, akkor sem...A fizikusok szerintem átverik a világot, úgy tesznek, mintha ezek az izék jelentenének valamit és amikor kis mítingeket tartanak, akkor jól kiröhögnek mindenkit, aki elhiszi, hogy ennek az egésznek van értelme.
Azt már rég akartam mesélni, hogy itt mennyire ijesztő időjárás figyelmeztetések vannak a tévében: az épp aktuális műsort elnémítják, beúszik két piros csík, közte leírva, amit egy nagyon szigorú férfihang mond: szörnyű vihar/tornádó/hurrikán várható itt, ott, amott. A múltkor épp kiderült, hogy ki a gyilkos, mikor bemondták, hogy Texas melyik részén lesz randa vihar. Mi eddig megúsztuk, de ki tudja, mikor lesz itt is valami rémisztő természeti jelenség, kicsit aggódom. Itt persze ezekre eléggé fel vannak készülve, az utak mentén egy csomó helyen ki van téve menekülési útvonal tábla...nem szeretem.

csütörtök, május 26, 2011

kérés

Ilyet még sose csináltam, nem baj, majd most: szóval kéne nekem egy magyar nyelvű Micimackó. Hajlandó valaki megvenni és kiküldeni? Természetesen kifizetem, írjatok mailt, nagyon hálás lennék, ha volna egy kedves vállalkozó.

ahogy a dolgok vannak


ne is mondd, eddig arról ábrándoztam, hogy talán hazamegyünk a szigetre és kicsit lepasszoljuk a babákat a nagymamához és megyünk egy-két napra szigetelni, de egy repülőjegy 1200 dollárnál kezdődik (nyár a csúcs drágaságban), szóval asszem no way...úgyhogy most épp karácsony a betervezett hazamenetel. mondjuk most annyira nincs durva honvágyam, otthon mindig csak valami baj történik...


Szóval ez a helyzet, persze a karácsonyi jegyek is durvák, hát nemtom. Mondjuk addigra a babák már öregek lesznek, talán könnyebb lesz velük utazni (el nem tudom képzelni, hogy könnyebb lenne, de biztatom magam).
Apropó babák: a szobájukban lévő ágyat becsuktuk, mert már nem mertük rátenni őket, átlagban kétszer estek le róla minden nap. Most a földön randalíroznak, mindkettő elkezdett már a hátsó lábán rugózni (jóvanna, kis állatkák, igenis), szóval asszem hamarosan rohangálhatok utánuk naphosszat. Léna ráadásul most nehéz időszakát éli: asszem szeparációsan szorong, ha kimegyünk a szobából, éktelen üvöltésbe kezd, este elalváskor is ez van (pedig eddig nagyjából simán ment minden, mondjuk tény, hogy ő volt a gyengébb (hisztis) láncszem), sőt, néha éjjel is ordítva ébred. Gondolom a foga is jön, meg retteg, hogy eltűnik a család...szegény kisbabám...
Különben meg egész nap CA -tárgyalást nézek, nagyon izgi, majd írok erről ha lesz energiám. Léna egyébként sokat profitál ebből a felkavaró ügyből: mikor mutatják a szegény meggyilkolt kislányt, mindig félig sírva ölelgetni kezdem Lencsikét, aki amúgy is nagyon anyás, folyton csak rajtam akar csüngeni. Marcika meg, a drága nyugis kisfiú, lazán elkacarászik a földön a kis játéklabdájával. Elviselhetetlenül aranyos.
Aztán meg az van, hogy megint megkért valaki, hogy írjak neki angol irodalmi témából szakdolgozatot, én meg hajlok rá, hogy elvállaljam, hogy a rozsdás agyam tornázzon kicsit, mondjuk rejtély, hogy mikor és hogyan könyvtárazok majd, meg aztán ha a kis állatkák elkezdenek mászni/járni, akkor gondolom elszabadul itt majd a pokol, nem lesz nekem időm irodalomkritikát olvasgatni...

kedd, május 24, 2011

változó idők

Régebben az exeimre kerestem rá a Facebookon. Manapság az ingatlanügynökünkre meg a nőgyógyászomra szoktam.

Blogger bloggernek nem farkasa vol. 789

Szomorú, hogy egyes népszerű blogok mennyire idegesítőek és más, nagyszerű darabok reklám híján nem elég olvasottak...

hétfő, május 23, 2011

hétvég

Hú, megcsináltuk. Igen. Vége a hétvégének.
Rettenetesen fárasztó, mozgalmas hétvégénk volt, mindketten majd belepusztultunk. Szombaton végre elmentünk megnézni az impresszionistákat - a kiállításon Marcika folyamatosan vidáman kurjongatott, azt hiszem népszerűbbek voltunk, mint Monet -, majd hirtelen ötlettől vezérelve elmentünk vacsorázni "Houston legjobb indiai éttermébe" - itt a babák udvariasan alukáltak, Marcika persze azér csak bekakilt, hogy ne legyen minden tökéletes -, ami azért gyanítjuk, hogy mégsem a legeslegjobb, mondjuk nem rossz, semmi extra.
Vacsora után gyorsan elrohantunk bevásárolni (ekkor már kilenc felé járt), majd itthon lefektettük a babákat és buli van! felkiáltással kiültünk az erkélyre borozni a romkocsmánkba (mióta sikerült berendeznünk az erkélyt, azóta ez itt a romkocsmánk, gondolkodom is, hogy kéne venni egy toi toi vécét.)
Vasárnap délutánra egy ismerős faculty fickó házavatójára voltunk hivatalosak, gondoltam milyen kedves gesztus lenne pogácsát sütni a jeles eseményre; a pogácsa sütésével pedig kezdetét vette a pokol: a recept isteni, omlós pogácsákat emlegetett, nos, az eredmény siralmas volt- az első adag teljesen elégett, a második csak félig, de amúgy elég rémes lett.
Ekkor szomorúan egy újabb recept után néztem - ezt már kipróbáltam egyszer és finom volt -, de természetesen kőkemény lett minden egyes darab, viszont iszonyat mennyiségű tészta volt, így szegény Marcit is befogtam szaggatni (nagyon élvezte), majd az egész napos sütés-kínlódás után, két órás késéssel és vacak pogácsákkal elindultunk a buliba.
A babák állati jól érezték magukat, Léna már láthatóan hamarosan mászni kezd, ügyesen kúszott mindenfele a hatalmas szőnyegen, Marcika sokkal ízibb figura, ő csak heverészett egy helyben és a kedvenc játékhernyóját vizsgálgatta tudományos alapossággal. Na jó, kicsit azér próbált felmászni a kandallóra (piszkosul meg is sértődött, mikor elhúztuk onnan), Léna meg jól beverte az állát, mikor valami poharat akart megszerezni egy alacsonyan lévő ablakpárkányról. Természetesen iszonyú ordításba kezdett és mindenki megpróbálta megnyugtatni, de csak nálam volt hajlandó abbahagyni - nem mondom, némi megdicsőülést jelentett a hirtelen beálló csend, mikor felkaptam.
Ekkor már iszonyú fáradtak voltunk a babákkal együtt, akik a buli egy adott pontján eszelős üvöltésbe kezdtek, így jelezve, hogy indulnunk kell. Hazajöttünk, etettünk, altattunk, majd a romkocsmában lazultunk és végül csodálatosan korán (éjfélkor) eszméletünket veszthettük. Na jó, előtte kicsit néztük a Kis uborka kalandjait.

Az aktív pihenés brutális dolog, nem ajánlom senkinek.

vasárnap, május 22, 2011

le vagyok nyűgözve

Vettem Marcinak egy ajándék pólót online (a Gifts for a Geek oldalon, hehe), de túl nagy, ezért írtam nekik, hogy cseréljék ki. Íme a válasz:

I am ordering you a replacement right away in the new size at no additional charge. You should receive the replacement by May 31, 2011.

There is no need for a return! I don't want you to incur any additional shipping charges. Please keep the original as our way of saying thanks for shopping at CafePress.com.



Nem akarom azt mondani, hogy így kéne ezt otthon is csinálni, de sajnos semmi más nem jut az eszembe.

szombat, május 21, 2011

ahogy a dolgok vannak

Nem nehéz a babákkal egyedül? De, néha nehéz. De sose panaszkodsz. Látjátok, például erre jó ez a blog.
Tegnap jó tyúkanyóhoz méltóan hajnalig gyümölcskenyeret sütöttem és babapépeket gyártottam - közben a tévét bámultam, nagyon izgi kibelezős gyilkosos műsor volt (mondjuk ez annyira nem tyúkanyós mozzanat, érzem én is) -, most majd megdöglök az álmosságtól persze. Tegnap azon gondolkoztam, hogy miért szeretem jobban Houstont (ahol szintén nincs semmi érdekesség, semmi izgalom), mint Triesztet és hát persze, hogy a nyelv miatt.
Triesztben kirajzolódtam a világból, hiába tudtam valamennyire kommunikálni - egy nyelvet jól kell tudni ahhoz, hogy kicsit is magadénak érezd a kultúrát, az embereket és magát az országot. Pedig Marci tegnap felvetette, hogy akár az is meglehet, hogy visszamegyünk Triesztbe. Most már egész más lenne nyilván: a babáknak jó lenne egy kis tenger, meg a szép tájak. Én persze a büdös életben nem tudnék ott munkát kapni, szóval meggondolandó, viszont most már a babák a legfontosabbak. Te figyelj, én nem akarom őket bölcsibe adni mégse. De fogod bírni? Fogom.
Aztán az van még, hogy szerintem a világ legviccesebb műsora ez az Alekoszos párkeresős: betegre röhögtem magam a videón, amiben az egyik luvnya szerelmet vall annak az idegesítő, okoskodó, taszító majomnak. Hihetetlen, hogy mire képesek egyes nők azért, hogy képernyőre kerüljenek.
És alapvetően pedig piszkosul fáj a szívem a szüleim hiánya miatt. Általában egy szót se szólok erről senkinek, de végtelenül fáj valami ott belül, ha arra gondolok, hogy nincsenek.

péntek, május 20, 2011

Black Swan

Ja, ezt a filmet meg elfelejtettem lesajnálni, kezdem akkor egy jó hírrel: Haneke már rég és sokkal hitelesebben megcsinálta a sztorit, persze újszülöttnek minden vicc új... Meg azán hogy Natalie Portman mér úgy képzeli el a szexuálisan elfojtott, anyjával beteges kapcsolatot ápoló prímabalerinát, hogy az mindig olyan fejet vág, mintha épp az ördög jelent volna meg neki, azt nem tudom. Azt se nagyon tudom persze, hogy egy abszolút lúzerből hogyan lesz prímabalerina (sehogy). Sőt, azt se tudom, hogy egy ilyen alakítást miért Oscar-díjjal jutalmaznak.
Persze bármi megtörténhet egy olyan világban, ahol Reese Witherspoon és Sandra Bullocks is Oscar-díjasok...

eh

Tudjátok, van az a férfitípus, aki 35 évesen is 20 évesekkel jár. Főleg ettől a típustól hallani, hogy a gyerek fölösleges, a nők hülye mániája, pedig a gyerek hülyeség, akadály és egyáltalán mindenki idióta, aki gyereket csinál, stbstb, de igazából nem értem mi a problémájuk: hát valakinek csak le kell gyártani azokat a kislányokat, akiket majd 50 évesen hajkurászni akarnak.

csütörtök, május 19, 2011

szerda, május 18, 2011

http://www.youtube.com/watch?v=3GW8tODXXUE&feature=related

Szégyen, nem szégyen, időnként nyelvi nehézségeim vannak. Még mindig a feketékkel van bajom, sokszor egy büdös szót sem értek abból, amit mondanak, viszont kifejlesztettem egy reagálási technikát: amikor azt mondják, hogy vémvémvovém, akkor én mosolygok és azt mondom, yes, a no az olyan negatív és barátságtalan, hát nem?
Régebben még megismételtettem, amit mondtak, de amikor már háromszor mondta valaki, hogy vémvémvovém és még mindig fogalmam se volt, hogy miről beszél, akkor feladtam és mosolyogva azt mondtam, hogy yes. Esetleg thank you. Mondjuk anyák napján valaki aszonta, hogy happy mother's day (utólag, hosszas gondolkodás után összeraktam, hogy a vémvémvovém akkor épp azt jelentette), én meg aszontam yes...Végülis szeretem az abszurd párbeszédeket.

kedd, május 17, 2011

(s)iker vol. 2871454

Annyira imádom a kis hülye fejüket, hogy időnként teljesen elfeledkezem magamról és az utcán, séta közben puszilgatom őket. Megállunk az utca közepén, a boltban, a pénztárnál - tegnap épp Marcika fejét nyomkodtam (ezt imádja, mindig hangosan kacag mikor nyomkodom, a hangosan kacagás pedig ellenállhatatlan), mikor a pénztáros rám szólt, hogy akkor most már fizessek - és én nyomorgatom és puszilgatom és simogatom őket. Elviselhetetlenül aranyosak ugyanis.

hétfő, május 16, 2011

Blogger bloggernek farkasa vol. 78943261

Ez a kis részlet egyértelmű. A macskán vezeti le anyai ösztöneit. Vajon lesz valaha olyan férfi, aki gyereket csinál ...-nek? (itt a kedves blogíró kiírta a vezetéknevemet) Nem. De ez nem is baj, hiszen ő alkalmatlan anyának. Értéktelen életét és kiábrándultságát ugyanis a gyerekén vezetné le, miután az apját sikeresen elüldözte.

Aranyos, nem? Valaki rákeresett arra az úriemberre, aki vélhetően a fenti kis szösszenetet írta rólam (négy éve pár hétig vezette a csodás kis fikablogját, aztán gondolom megunta), aztán megtalálta az én blogomat.
Annak idején nem olvastam végig, de tegnap kíváncsi lettem. El nem tudom képzelni, hogy mit tettem, amiért ennyire gyűlölnie kellett, nem is találkoztunk soha személyesen.
Nem, nem vagyok ártatlan bárányka, aki nem érti, hogy őt ki és miért utálhatja, de ez azért már mégis túlzás. Darabonként minden postomat górcső alá vette és idétlenül pszichologizáló modorban elemezgette, engem sokszor az alanyként emlegetve. Mondanám, hogy nevetséges, de az az igazság, hogy inkább ijesztő hosszú oldalakon arról olvasni, hogy micsoda egy szörny vagyok.
Látjátok, sok minden volt itt, van ám azért története a komment beszüntetéseknek, voltak más fikapostok is, volt egy ellenblog, azokat is előtúrhatnám, de inkább nem, elég ennyi ebből. Jó, persze aki bloggernek áll, ne csodálkozzon, ha gyötrik, bár azt hiszem, én az átlagos bloggernél is több undokságot kaptam pár év alatt.

"Problems all left alone"

Végül ide nem mentünk el, indulás előtt jöttünk rá, hogy egyikünknek sincs kedve kimenni a rekkenő hőségbe, meg egy rakás ember között tolongani, szóval itthon maradtunk, lusta dögösködtünk, megettük az ünnepi lemon cheesecake-emet meg a cukkinis fitness lasagne-mat, pezsgőztünk, néztük Hubbellt, aztán babát sétáltattunk, most meg mingyár megnézzük ezt itt, le vagyunk maradva, hát igen, mindent az ikrekre fogunk, nohát.

vasárnap, május 15, 2011

ásó, kapa

Mo: Holnap lesz az első esküvői évfordulónk.
Ma: Idétlen vagy, nem esküvői, házassági.
Mo: Jó, jó, házassági. Hol ünnepelünk?
Ma: Hát, van valami graffiti galéria, ami érdekes lehet, meg van egy fotókiállítás...
Mo (felcsillanó szemmel): Vagy mehetünk a Holocaust múzeumba...

péntek, május 13, 2011

Feljegyzések az Old Spanish Trail-ről

Mondjuk az azért aggasztó, hogy itt naponta van pár autósüldözés meg lövöldözés, múltkor a tévében live mutattak egy autósüldözést - két, valami lövöldözés miatt körözött fekete nőt(!!) fogtak el végül. Akárkivel beszélek, mind azt mondja, hogy ó, Houston nem veszélyesebb, mint bármelyik nagyváros, de szerintem ez azért nem igaz, mert itt gond nélkül lehet fegyvered. Triesztben nem volt ilyen probléma: ott, úgy gondolom, utoljára 1950-ben követtek el erőszakos cselekményt, aminek keretében egy nyugdíjas ellopott egy kiló kenyeret a Coop nevű, méltán népszerű élelmiszeripari egységből.
Nagyon szeretem a lakásunkat, de folyton felmerül, hogy el kéne költözni, mert a környék kicsit túl steril és sehova nem lehet menni babakocsival (körös-körül autóutak vannak), de a költözés azért is megfontolandó, mert egyrészt már negyedszerre költöznénk három év alatt, másrészt meg ez a lakás biztonságos, szép és nagyon világos, jó helyen van, eddig összesen öt bogárral találkoztunk (ebből egy volt óriás példány, épp csak cigit nem kért), ami nagyon jó arány, tekintve, hogy Houstonnak súlyos csótány problémái vannak.
Mi mondjuk leginkább a barátságos és elegáns Rice Village-ben vagy a liberális, melegbarát Montrose-ban szeretnénk lakni. Érdekes, hogy Montrose tűnt eddig a legeurópaibbnak és ott még emberek is vannak az utcán. Mondjuk valahol olvastam olyat, hogy Montrose-ban nem laknak heterók, de azért ez valószínűleg túlzás. Jó, gondolom a kétgyerekes családok nem oda szoktak költözni, hanem Katy-be (btw itt nőtt fel Renée Zellweger is) meg Sugarland-be, de ezek egyrészt marha messze vannak Marci egyetemétől, másrészt mindkettőben nagyon amerikai, hátborzongatóan egyforma kertek és házak sorakoznak egymás mellett sűrű sorokban. Nem csodálom, hogy az amerikai művészfilmek örök témája a menekülés az amerikai kertvárosból...

országomat két postért

A readerből visszaraktam én, gonosz Blogger.

(morogva el)

A CA-ügy

Van most ez a gyilkos anyuka izé itt: a Casey Anthony ügy. Sokat nézem a tévében, mert egyrészt újabban érdekelnek a gyerekekkel kapcsolatos dolgok, másrészt mindig érdekeltek a gyilkossági ügyek és nyomozások, harmadrészt különösen érdekesnek tartom a notórius hazudozó-szociopata anya vergődését, illetve mindig is nagyon érdekelt a gyilkosok személyisége és lelke. (Amikor épp nem állatorvos, AIDS-counselor vagy profi bowlingos akarok lenni, akkor legszívesebben börtönpszichológus lennék.)
A történet röviden annyi, hogy a kedves mama, Casey Anthony minden bizonnyal megölte három éves kislányát, bár ő jó darabig állította, hogy a kislány eltűnt és ő maga is nagyon szeretné tudni, hogy hol van, mivel mindig és örökké szeretni fogja.
Na most ehhez képest, egy hónapig nem jelentette, hogy a gyerek eltűnt és olyannyira nem hiányzott neki, hogy vad partizásba fogott a szabadságát megünnepelendő. Aztán a szülei végül hiányolni kezdték az unokájukat és értesítették a rendőrséget, akiknek CA rendületlenül hazudott, de olyan bénaságokkal kapcsolatban, hogy hol dolgozik (nyilván kábé egy perc volt kideríteni, hogy x éve nem dolgozik egyáltalán sehol), meg hogy xy bébiszitternél van a gyerek (szintén pár óra alatt kiderült a rendőrség számára, hogy ugyan létezik ilyen nevű ember, de soha életében nem találkozott sem a csajjal, sem a gyerekével).
Időközben meg mindenféle egyéb egyértelmű bizonyíték is előkerült: a csaj a kislány eltűnésének napján ásót kért kölcsön a szomszédtól, tudományosan beazonosított hullaszag volt a kocsijában, a neten a nyak eltörés és kloroform szavakra keresett rá, a gyerek eltűnésének napján tetkót csináltatott és hisztérikusan bulizott, meg egyáltalán: egy hónapig nem jelentette, hogy eltűnt a gyereke, aki egyébként nagyon helyes kislány volt és akinek végül persze megtalálták a holttestét.
Azonkívül, hogy mindig iszonyúan összeszorul a szívem, mikor arra gondolok, hogy valaki megöli a kislányát, még azt nem tudom felfogni, hogy miért várt ezzel három évet ez a szerencsétlen. Úgy értem, ha igaz, hogy bulizni akart és a gyerek útban volt, akkor három évig miért viselte el mégis és most hirtelen mi történt, amiért meg kellett szabadulni tőle.
Gondolom valami új szerelem lehetett a dologban, bár ha igaz, hogy a csaj érzéketlen szociopata, akkor nyilván inkább érdekből, mint "érzésből" cselekszik. Mondjuk szerintem elég egyértelmű, hogy ő volt a gyilkos - oké, legalábbis tettestárs -, mert mi másért hazudozik és titkolja, hogy eltűnt a gyereke, meg hát ott a többi bizonyíték. Figyelemreméltó például az is, hogy van róla egy fénykép, ahol valami pasival Neckbreakers feliratú pólóban pózol.
Egészen addig, míg nem kezdtek a lehetséges halálbüntetésről beszélni, az aggódó anya egy könnycseppet sem ejtett, sőt láthatóan élvezte a "rivaldafényt", mosolygott a tárgyalóteremben, épp csak autogramot nem osztogatott. Pedig nemcsak hogy meghalt a kislánya, de időközben az apja is kikészült és öngyilkosságot kísérelt meg. A csajnak persze időközben hatalmas rajongótábora alakult (a Facebookon van persze CA ártatlan/CA bűnös csoport is), a rajongói levelek egy részét a neten is közzétették, illetve találtam egy ilyet is, az amerikaiak tényleg tiszta hülyék.
Az ügy kapcsán az amerikai jogot is érdekes tanulmányozni: most például már negyedik napja az esküdtek kiválasztásával szerencsétlenkednek, de az istennek nem sikerül pártatlan embereket összehozni, mondjuk nem csodálom.
A legutóbbi észrevételem épp passzol egy érdekességgel az ügyben: CA barátai azt mondták róla, hogy mindig is össze-vissza hazudozott. Most őszintén: te lennél olyan ember barátja, akinek még a kérdéseit sem hiszed el? Elméletileg nyilván nem. Az állítólagos barátai bizonyára érdekből lógtak együtt vele: nyilván minden "mókában" benne volt, ha volt pénze talán fizette a piát, ilyesmi...És most mindenki szépen gondolja át, kik is a barátai.

"soulmates never die"

Nem hiszek a felnőttkori barátságban - igazából úgy általában a barátságban se nagyon hiszek, de ha létezik barátság, az szerintem csak gyerek- vagy kamaszkorban alakulhat ki, később nem. Később szerintem csak átmeneti egymásba kapaszkodások, helyzetekből adódó együtt lógások vannak, hogy aztán x idő után már a nevét se tudd felidézni a valaha volt országos cimborádnak.
Mondjuk nekem azt hiszem különösebb szükségem sincs barátokra - mindig álmélkodva néztem azokat, akik folyton újabb és újabb emberekkel vették körül magukat; én tök jól elvagyok magamban is és eretnek módon az a gyanúm, hogy az az igazán magányos ember, aki folyton-folyvást "barátkozik" - lehetőleg mindig mással.
A szerelemben és a szerelemből kialakuló barátságban viszont hiszek - ez meg abszolút csak felnőttkori dolog. A szerelem pont azért remek táptalaja a jó barátságnak, mert a szerelmedet először nagyon közel engeded magadhoz, ismerkedsz vele, szeretgeted, tanulgatod a tulajdonságait, majd idővel kicsit hátralépsz és ideális esetben cinkosok, haverok és végül igazi jó barátok, társak lesztek.
Igen, esetleg - szigorú vagyok, mit tegyünk - régi szerelmekből is lehetnek jó barátok. Úgyhogy gyorsan megcáfolom magam: régi szerelmekből és jelenlegi szerelmekből felnőtt korunkban egész jó kis baráti társaságunk lehet. Feltéve, ha olyan szerelmi kapcsolatot igénylünk, amiben valóban van köztünk intellektuális és emocionális kapocs.
Nő és nő közti barátságban egyáltalán nem hiszek (és ezt a felállást azért emelem ki, mert az ilyen barátságokat akkor is megkérdőjelezem, ha az anyaméhben alakultak ki) - kivéve ha...lásd a fentieket.


kedd, május 10, 2011

x

A legfurcsább az apám halálával kapcsolatban az, hogy úgy gondolok rá, mint akit megöltek. Egészen más gyász ez, mint a normális: folyton elképzelem, ahogy kizuhan az ablakon, ahogy fekszik a földön összezúzva. Megölte magát. Megölték. Gyilkosság. Öngyilkosság. Milyen brutális szavak.

Hablo espanol un poco

Tanulok spanyolul ilyen csoda nyelvleckéből, tudjátok, ez a marhaság, hogy Tanuljon meg 10 nap alatt egy nyelvet, Marci gúnyolódott is, hogy egy nyelvtanár hogy vehet meg ilyen vackot, de nem vacak, vicces (és csak 10 dollár volt, nohát), folyton ismételteti a szavakat, kifejezéseket, mondatokat, kábé Prendergast mondatgenerálós módszere szerint (vicces, hogy forradalmi módszerként emlegetik, mikor Prendergast a XIX. században már feltalálta ezt a spanyolviaszt) és mivel angolul tanulom a spanyolt, ezért időnként összezavarodom, mikor valamit ismételni kell, merhogy mért ne ismételném angolul is? Az se az anyanyelvem, nemde? Úgyhogy ma elmondtam vagy százszor, hogy North American meg azt is, hogy Norteamericano...
Ésésés tornázni is szoktam minden nap (tök jó, amikor a babák is jelen vannak, múltkor Marcika elképedt fejjel nézte előbb Rubint Rékát, majd engem), igazán rendes vagyok, módjával netezek, minden nap bevásárolok, főzök, mosogatok, takarítok, értelmesen beszélgetek a férjemmel, gyereket terelgetek, deepthroatozok, olvasok...fájdalom, de lassan tökéletes leszek.

hülye amerikaiak, amerikai hülyék

Oké, oké, Oszama bin Laden nagyon gonosz ember volt, az ördög maga, bűnhődjön, haragszunk rá, de azér már meg ne haragudjon senki, szerintem iszonyatosan embertelen örömtáncot lejteni ha valakit kivégeznek.

hétfő, május 09, 2011

szorongós

Szegény Marci nagyon csüggedt és fogalmam sincs, hogy segítsek neki azon kívül, hogy mondogatom, amit az anyám mondogatott mindig: majd elmúlnak a bajok...Ráadásul nem is tudhatom, hogy elmúlnak-e, mert Marcinak kutatói válsága van, én meg nagyon nem értek ahhoz, amit csinál, csak naponta hallgatom tőle, hogy sehogy sem halad, hogy nem jön ki semmiből semmilyen eredmény, hogy össze-vissza dolgozik mindenfélén, de az egész egy nagy káosz végül és hogy mostanra már valami cikket kellett volna produkálnia, hogy legyen majd újabb munkahelye, meg hogy a főnöke is elég reménytelen alak, csak ködös elképzelései és ötletei vannak. (Mondjuk a Harvardra járt, aszongyák róla, hogy supersmart...)
Kutatóéknál cikkekben mérik a sikert ugyanis és ha nem sikerül egy rakás cikket írnod nagyon rövid időn belül, akkor nehéz dolgod lesz, ha állásra pályázol. Az itteni állását elvileg meghosszabbíthatják egy évvel, tehát három évig maradhatunk, de ha nem mennek jól a dolgok, akkor a főnöke nyilván nem akarja majd itt tartani és ebben az esetben, nos, fogalmam sincs, hogy mi lesz...
Marci nap mint nap dühösen mondogatja, hogy majd elmegy sírásónak, mert fizikusnak nem elég jó, én meg próbálom nyugtatgatni, de azért sokat szorongok emiatt, mert egyrészt azt szeretném, ha jól mennének a dolgai, másrészt meg már négyen vagyunk, nem hagyatkozhatunk csak arra, hogy majd csak lesz valami, valahogy.

ahogy a dolgok vannak

(Marci a sodrófát lengetve): Ezzel verlek meg, ha egyszer megcsalsz...
Molly: Jézusom, de mért csalnálak meg? Annyi ideig kerestelek, tudod mikor rontom el a csodás életemet ilyen hülyeséggel?!


Nálunk két anyák napja volt (dupla gyerek, naná): egy magyar, egy amerikai. A múlt héten virágot kaptam, tegnap meg délelőtti filmnézést és két óra délutáni alvást. Éjjel pedig azt álmodtam, hogy terhes vagyok és mivel elfolyt a magzatvíz, ezért sajnos nem utazhatok Amerikába az osztálytársaimmal. Talán kevesebb Teen Mom valóságshow-t kéne néznem...Én nem szoktam ilyen kajásat, de ez a világ legfinomabb reggelije.

szombat, május 07, 2011

nem neteznék, de most már késő

A nemnetezés nagyjából arra jó, hogy iszonyú sokat szomorkodjak a szüleim halála miatt. Hát igen, gondolom a gyászt kellett valami kényszerrel lepleznem, nagyszerű. Ráadásul hiába képzeltem, hogy az anyám halálát már megemésztettem, most megint nagyon hiányzik.
Egyébként persze jó úrrá lenni a kényszereken: reggel bekapcsolom a gépet a levelek miatt, aztán gyorsan kikapcsolom, jó ez így, van egy csomó időm az életre.

hétfő, május 02, 2011

csak még egy, aztán tényleg off

A kis plüssállataink ma hét hónaposak, hihetetlen, hogy megy az idő, nekem már unatkozni is van energiám, nem gondoltam az elején, hogy még ilyen is lesz. Hétvégén voltunk múzeumban, mi voltunk ott a legnagyobb látványosság, mert a babákat magunkon lógatva vittük, meg is kaptuk, hogy wow, mindenkinek jut egy gyerek, húha, nahát, ikrek, még ilyet.
Marcika volt az abszolút sztár, mert folyton fülig ért a szája, Léna meg minden kiállítási tárgyat összehúzott szemmel tanulmányozott. Na igen, az elején azt se hittem volna, hogy valaha múzeumba megyünk velük.

Szóval off, majd jövök valamikor.

off

Betegesen netfüggő lettem, kényszeresen kattintgatok és vitatkozom és kötözködöm és ez olyan nagyon fölösleges.
De mi bajod van?
Gondolom unatkozom.
De hát annyi értelmes dolgot csinálhatnál blog olvasás helyett: napközben inkább tornázz, olvass, tanulj olaszul, spanyolul, angolul.
Hát igen, annyi könyv van amit az ember sosem tud elolvasni...
Nettelenítek kicsit asszem.





vasárnap, május 01, 2011

furcsa anyák napi

Kicsit sajnálom, hogy nem tudok kimenni az anyámhoz a temetőbe, de azért nagyon nem: nem tudom elképzelni, hogy lelkesen kimegyek a temetőbe anyák napja alkalmából.
Amúgy nincs bajom a temetőkkel, de a szüleim sírjához nem megyek, ha nem muszáj. Amúgy is örültem volna, ha nem temetik el őket, csak szétszórják valahol, sőt, annak is örültem volna, ha nem papos temetés van, hanem mi beszélünk, emlékezünk. Mondjuk senki nem kérdezte, hogy én minek örülnék, simán mindenki azt mondja, hogy ez a szokás és kész.
Ha meghalok, ne temessetek el és ne beszéljen pap a hamvaim fölött, köszi.