csütörtök, január 29, 2015

slave to the wage aka furious anger

Épp egy szülőire várok, úgyhogy gondoltam elmesélem a tegnapot: két szülőire kellett volna bemennem egymás után, Marcival mindent megbeszéltük, ő megy a gyerekekért, én dolgozom, mindenki vidám, nagyszerű, remek, szuper. 
Nem is volt igazán rossz előérzetem, mikor az egyik szülőiről kijövet, háromnegyed hatkor felhívtam, hogy na, hogy megy, minden oké, gyerekek jól vannak, stbstb - mire döbbenten mondta, hogy hát izé, ő még az egyetemen van, jé, már ennyi az idő?
Hát...én azt hiszem még sose voltam ilyen dühös, mint akkor. Szerencsére a főnököm látta, hogy szétvet az ideg, mondta, hogy menjek a gyerekekért, majd megoldják valahogy. 
Mivel én fél órára dolgozom az ovitól, Marci meg ötven percre, ezért kézenfekvő volt, hogy én vágom magam taxiba és rohanok értük (hatkor bezár az ovi, de mázlinkra a takarítónők nagyon jó fejek és vigyáztak rájuk), de még most is ordítani szeretnék, ha eszembe jut az egész, mert egyszerűen elegem van abból, hogy én Marcival bejártam a világot a munkája miatt, költöztem ide, oda, amoda, költöztem terhesen, költöztem két gyerekkel, folyamatosan mindent háttérbe szorítottam azért, hogy ő dolgozhasson és akkor néha, nagy ritkán neki kéne odafigyelni, neki kéne háttérbe szorulni és nem, nem, ez lehetetlen. 
Ő persze váltig állítja, hogy paranoiás vagyok és mindenből ezt hozom ki, ami bizonyos szintig talán igaz lehet (szerintem nagyon ritka az a nő, aki soha nem húz mártírjelmezt), meg persze tényleg sokat segít ő azért (máshogy nem tudnék egyáltalán dolgozni, ez egyértelmű), de megőrülök attól, hogy az én legfontosabb pillanataimba - most történetesen az első néhány tolmácsolásba a szülőiken, ami azért elég stresszes - valahogy mindig csúszik valami jó nagy baki miatta. 
Szegény persze szánta-bánta bűnét, én meg kígyót-békát kiabáltam rá (ezeket utólag mindig nagyon bánom), aztán este kibékültünk, reggel megint összevesztünk, eh, nagyon nehéz ez a dolgozó anyaság. (Léna iszonyú cuki volt: mikor épp valamit rikácsoltam Marcinak, akkor halkan azt mondta neki, hogy szegény papa.)
Szülnöm kell egy budapesti nagymamát, nincs mese.