szerda, november 23, 2016

ahogy a dolgok vannak

Tegnap kifizettem a felesleges második diplomámhoz felvett diákhitelt is, csodás érzés. 
Tizenhárom éven át volt diák- és lakáshitelem, most meg hirtelen szabad vagyok, mint a madár és ha minden jól megy, a házat is kifizetjük, csak úgy, őő zsebből, vicces.
Azért változatlanul minden reggel úgy kelek, hogy Paris Hilton akarok lenni.

Ez a Léna baba, ez valami tündér: itthon vagyunk ugye kettecskén és ő, bár szeret aludni, mégis előbb ébred, mint lusta anyukája. 
Ma elmondása szerint felkelt, felöltözött, megcsinálta a haját (az nagyon fontos!), majd olvasott és hagyott engem aludni. 
Hihetetlen, hogy pár éve még etetni kellett és pelenkát hordott! Nem győzök ámuldozni ezen.




update: Elkezdtem ovit keresni a gyerekeknek: hát, eddig elég reménytelennek tűnik a helyzet, kábé kiröhögtek, hogy hely? két gyereknek? hát megőrültem én? Mondjuk nem pontosan értem, hogy ha az ovi kötelező, akkor a körzetes ovinak miért nem kutya kötelessége két gyereket felvenni a körzetéből, dehát miért is működnének úgy a dolgok, ahogy kéne nekik, ugye...
Felmerült bennem az is, hogy ha nem találunk semmit, hát nosza otthon maradok velük arra a pár hónapra (úgyse lesz munkám hála a jóégnek), utána úgyis bekerülnek az iskolai mókuskerékbe, de állítólag nem lehet, van valami jogszabály, hogy az iskola előtti egy évben oviba kell járniuk, merthogy az iskola előkészítő - ami miért is kell? -, meg blabla...
Egyébként az én gyerekeim rajongva imádnak iskola előkészítőre járni (van az ovinak tehetséggondozója, iskola előkészítője és ovis úszása meg két hetente aerobicja* ingyen és bérmentve; a polgármester nagyon kitesz magáért, úgy tűnik), biztos azért, mert nem olvasnak Vekerdyt, aki szerint az ilyesmi az ördögtől való.




* Léna annyira imádja az aerobicot, hogy most már ideje vennem neki egy olyan csíkos Jane Fonda aerobic zoknit

6 megjegyzés:

  1. Lehet már gratulálni a házikóhoz??? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát, mi már ittunk rá párszor - mindig koccintunk mikor épp sikerül elhárítanunk valami akadályt -, de sajnos elég rögös az út, szóval csak halkan:) - szerződésünk az már biztosan van, lassan letesszük a második részletet is...

      Törlés
    2. Na én akkor várok még. :)) De nagyon izgi, és nagyon örülök!!

      (az én fiam is imádja a katonás ovit, majd írok én is erről!)

      Törlés
  2. Vajon hányan értik még az olvasók közül a Jane Fonda aerobik zokni "szóláncot"? ;-) Nekem azonnal bevillant a kép! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy a lényegre reagáljak: aki a 80as évek elején v a 70es évek végén született, az tuti. Homlokpánt, tornadressz az egekig érő bikinivonali kivágással, fehér vastag talpú cipő, vádlimelegítő zokni; és lehet minden mozdulattal pucsítva a nyakba rakni a lábakat.
      Csodás! :D

      A házhoz gratula, szuper lesz!

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.