hétfő, november 28, 2016

"Ragyogó kékségen sötét pihe-szál: óriás magányban egy pacsirta száll"

Léna épp a Buba énekét szavalja - újabban minden este -, ugyanis mostanában ismét kitört nálunk a Weöres Sándor-láz, elég kellemes, olyan szépek ezek a versek. 
El is meséltem Lénának, hogy már két évesen is mekkora rajongója volt a szép verseknek, aztán feltúrtam a blogot, hogy nektek is elmesélhessem, íme egy 2012-es blogbejegyzés részlete:
*(...) levél, amit Marcinak írtam pár hete, mikor nem volt itthon: jaj, reggel olyan megható volt, Léna ordított mint a sakál, én meg dühösen rámordultam, mert épp a konyhában vacakoltam és be kellett mennem a szobába megnézni, hogy miért rikolt és szegény zokogva tartotta felém a Weöres Sándor kötetet, hogy nagyon sürgősen olvassam fel neki a "Három görbe legényke, róka rege róka" kezdetűt:). el is szégyelltem magam rögtön és kedvesen elolvastam.

7 megjegyzés:

  1. na, ez tényleg kibírhatatlanul aranyos! :-D

    VálaszTörlés
  2. Jaj istenem :))))

    Weöres ZSENI volt. En miatta nem is nagyon tudok mast olvasni a gyereknek, Varro Dani a nyomaba sem er.

    VálaszTörlés
  3. (Ja, es pont ez a vers viszont olyan szomoru, hogy en átkoltottem a végét. Engem gyerekkoromban traumatizalt a Mesebolt legutolso verse, amiben a füstgyerek nem talalkozhat mar soha a szuleivel, mert elszálltak - sirtam, mint a záporeső)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerintem is zseniálisak a Weöres versek, imádom őket.
      Léna is mindig kiborul pl a Buba énekén és sokáig kell ölelgetni - de az a gyanúm, hogy szeret kiborulni, akár egy igazi nő:)

      Törlés
  4. Olyan edesek a gyermekeid, ugy orvendek, hogy vannak!
    Lusta vagyok visszaolvasni, megmondanad, mikor kezdtel olvasni nekuk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikor kezdtem olvasni? Hát, voltak vagy két hónaposak:)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.