szombat, február 06, 2010

Obsessed

Ismeritek és már ezerszer láttátok ezt a filmet: csodálatos házasságban élő Hűséges és Odaadó Férj, Szép és Kedves Feleséggel meg Ugyulibugyuli Kisgyerekkel egy állítólag Nagyon Vonzó Őrültnő csapdájába esik, illetve sajnos nem esik, mert Nagyon Vonzó Őrültnő természetesen hiába próbálja becserkészni, sehogyse sikerül neki: hiába drogozza be, hiába nyomul rá a férfi vécében, hiába ül be a kocsijába szexi fehérneműben, ez a kedves, rendes fickó csak azt hajtogatja, hogy ő nős, ez nem helyes, jujjuj.
Az egész nagyon tipikus a továbbiakban is, minden mozzanata kiszámítható: Nagyon Vonzó Őrültnő egyre őrültebb lesz, (látszat) öngyilkosságot követ el, ezáltal Szép és Kedves Feleség kicsit megtudja a sztorit és annyira berág, hogy Hűséges és Odaadó Férjet kidobja otthonról, mire Hűséges és Odaadó könyörgőre fogja és mivel iszonyú helyes a gyerekkel a játszótéren, ezért Szép és Kedves végül enged, közben Őrültnő teljesen bekattan, majdnem elrabolja Ugyulibugyulit, de aztán mégsem és végül jön szokásos nagyjelenete Szép és Kedvessel, amiben egymást rugdalják a plafonon lógva, majd Őrültnő egy kicsit magához tér halottaiból, de szerencsére ráesik a csillár, úgyhogy többé nem mosolyoghat kegyetlenül, jöhet végre Hűséges és Odaadó könnyes csókjelenete Szép és Kedvessel, mehetünk is haza.

Az a helyzet, hogy ma rájöttem, hogy ezeket a filmeket olyan Szép és Kedves Feleségek rendezik, akik a férjeiket becserkészni próbáló szingliket Őrültnőként ábrázolják, merhogy szerintük a világ így igazságos (értsd: az őrült szinglik megkapják méltó büntetésüket, de férj egy szál se jut nekik) és ráadásul tele van Hűséges és Odaadó Férjjel, akik tűzön-vízen át kitartanak Szép és Kedves Feleségük mellett. Persze, tudom én, hogy most majd azt mondjátok, hogy vágyteljesítő ez a fajta dramaturgia, mert a Férjek korántsem ilyen hűségesek és odaadóak, csak a Feleségek akarják így látni, dehát talán tévedtünk eddig mindannyian és igenis, léteznek ilyen férfiak. És igen, akár azzal is érvelhettek, hogy ezt a filmet egy bizonyos Steve Shill rendezte, de engem nem vertek át, de nem ám.

Na jó, bevallom, igazából csak annyit szeretnék kérni ezektől a szimpatikus rendező(nő)ktől, hogy tartsák szem előtt a huszonegyedik század megváltozott viszonyait és változtassanak kicsit a dramaturgián, hogy legközelebb ne unjam szénné magam, van is egy ötletem mingyár: Őrültnő kezdje mondjuk Feleséget üldözni szerelmével, hogy Hűséges és Odaadó megverekedhessen vele az utolsó, nagyon heroikus csillár-jelenetben.

Férj és Szingli harca Feleségért, feleim, én erre biztos beülnék legalább az akciós napon...

10 megjegyzés:

  1. a francba, hogy akkor szólsz, amikor más másba kezdtem

    VálaszTörlés
  2. szeretnél egy Őrültnőt otthonra?

    VálaszTörlés
  3. a nibelunggal akkor elegedettebb lettel volna (a Brunnhilde-Gunther, valamint Gutrune-Siegfried paros eskuvo Brunnhilde es Gutrune osszeborulasa miatt hiusul meg).

    VálaszTörlés
  4. jó, de én ilyen XXI. századi leszbi drámára gondoltam. mondjuk az a baj, hogy az ilyent csak a sundance keretein belül mutogatják és leművészfilmezik, ezt mondjuk nem is nagyon értem.

    VálaszTörlés
  5. lássuk csak. itt vagyok én, itt van még a cica - szerintem kettő őrült elég. de nem muszáj minden forgatókönyvnek valós élményekből táplálkoznia. állítólag.

    VálaszTörlés
  6. elsőre nem fogtam fel, hogy a kívánt újfajta sztorimat akarod megírni, csak tessék, izgatottan várom

    VálaszTörlés
  7. kérsz részesedést? mert tényleg lenyúlom ám

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.