kedd, február 09, 2010

Őrültnő rewind ("kínzó kérdés")

Engem leginkább az érdekel, hogy az ilyen, a Férjet bármi áron megkaparintani akaró Őrültnő, aki legfőbb elfoglaltságként fenyegető leveleket ragasztgat újságokból kivágott betűkből, meg naphosszat a Feleség után leselkedik, mi a francból él?
Ugyanez a kérdés merül fel bennem elnézegetve a Szex és New York szereplőit (akik bármikor hajnalig buliznak New York legdrágább bárjaiban és ezeket a bulikat mindig vadiúj négyszáz dolláros cipőkben csinálják végig), illetve a művészfilmek szemmeregető hőseit is.

4 megjegyzés:

  1. Első kérdést nem értem, Szex és New York- ban mindegyik nőnek van munkája. Ilyen "állati jó irodában valami jól fizető munkát végez" típusú állások.

    VálaszTörlés
  2. hiába van munkájuk a SZNY macáknak, láthatóan sosem kell dolgozniuk ahhoz, hogy baromi sok pénzük legyen; látszólag legalábbis mindent inkább csinálnak mint dolgoznak, sőt, még a sikeres ügyvéd is simán folyamatosan pasikat hajkurászik,hajnalig bulizik és iszik, igaz, közben arról beszél, hogy úristen mennyi munkája van...persze az is lehet, hogy ezeknek a nőknek kivételes állóképessége van.
    (magamból indulok ki nyilván: amikor sokat dolgoztam, akkor francnak se volt kedve egyfolytában bárokban ülni és pasizni hulla fáradtan).
    az első kérdés pedig a múltkori postra vonatkozik, amiben egy filmben szereplő, kedves férjet teljes állásban becserkésző elmebeteg nőről volt szó.
    na meg persze úgy általában arra a hősnő-típusra gondoltam, aki dizájner ruhákban jár és óriási lakásban lakik, de valahogy mintha sosem dolgozna.

    VálaszTörlés
  3. szerintem az a bizonyos Őrültnő van annyira őrült, hogy elvetesse magát egy dúsgazdag ronda férfival, majd meghamisítja a végrendeletet miután valami kimutathatatlan mégrget csempészett a férj reggeliébe.
    esetleg Őrültnőnk nem is volt mindig olyan őrült, volt egy Tökéletes Férje, de ő rejtélyes körülmények között elhunyt, és szegény Özvegynőre hagyta minden vagyonát. Özvegynő pedig akkor lett valójában Örültnő, amikor meglátta a Másik Férjet, aki kiköpött olyan mint az ő Tökéletes Férje volt...
    mondjuk a barátok közt után én már bármit el tudok képzelni...

    VálaszTörlés
  4. ó. ez olyan egyszerű és racionális magyarázat. én mindig reménykedem, hogy az ilyennek valami transzcendens őrültsége van...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.