kedd, április 13, 2010

ámul

Feleim, ez annyira kemény, én nem hittem, hogy ilyesmi létezik.

Az esküvőre (úgy tűnik hamarosan lesz nekem ilyen, nem röhög) nézek nem puccos éttermet és kínomban a fórumokban is keresgélek és egyszerűen nem bírok nem elolvasni cuki értekezéseket sminkről, kontyról, ruháról, meghívóról, virágdíszről, melírozásról, nevetségesen olcsó ("csak" 800.000 forintos) esküvő taglalásáról, meg arról, hogy a keményvonalas fórumozók bizony esküvő kiállításra mennek, mit mennek, járnak, én kérem szépen aszittem, hogy ilyen nincs is igazából, hogy ez csak a romantikus filmek agyszüleménye, hogy a nők megvadulnak az esküvő intézményétől.
Én speciel bármit megtennék, hogy összesen négyen legyünk az esküvőn, de egyelőre úgy tűnik, én vagyok az egyetlen, aki ezt akarja.

Amúgy megfigyeltem, hogy mindenki, akinek elmondom ezt az ikerterhesség dolgot, mindig annyira le van taglózva a hírtől, mintha legalábbis arra kérném, hogy szülje meg, nevelje fel és járassa egyetemre is a gyerekeket. Nem értem mit borulnak ki ennyire, nekem kéne kétségbeesve összeomlani, nem?

11 megjegyzés:

  1. olaszorszagbajottemáprilis 14, 2010 9:30 de.

    Nem lehet, hogy csak a reszvet szol beloluk?? :)) Vicceltem. Vagy annyira nem is...
    Masreszt eskuvo: nekem is az a tapasztalatom, hogy a legnormalisabb, legfelvilagosultabb, legmodernebb nok is megorulnek ettol az eskuvo dologtol. Az amugy anyagi gondokkal kuzkodo fiatalok kepesek kidobni ropke 1-2 millio ft-ot (jobb esetben nem ok, hanem a csaladjuk, de kerdem en, nem lenne ertelmesebb masra kolteni?) egyszer hasznalt ruhara, ismeretlen rokonok lereszegitesere, hogy aztan ejfelkor borzongva hallgassak a lakodalmas rock gyongyszemeit- emlitett reszeg rokonok nem szuno keresere. Es akkor meg a piros menyecskeruharol nem is szoltam (tudjuk ugye a szimbolikajat?). Brrrrr. Szoval hajra neked a negyfos eskuvohoz :)))

    VálaszTörlés
  2. Én is négy fős esküvőt szeretnék... bár Ti eleve vagytok négyen, akkor hatra gondoltál? :))). Szerintem az esküvő 2 embernek fontos és max az ő szüleiknek. Lehet, hogy hülye vagyok, de az esküvő majdnem olyan intim dolog, mint a szex, minek kimondani 100-200 ember előtt, ez csak a páromra tartozik. Pláne, hogy 1-2 millió Ft...

    VálaszTörlés
  3. részvét? na, hát azért nem meghalok...vagyis reméljük.;)
    esküvő-ügyben meg egyetértünk.

    VálaszTörlés
  4. Azért nem őrül meg minden nő! Nekünk tavaly volt az esküvőnk, és nem lagzit csináltunk, hanem egy batyus bulit. Azaz nem kértünk nászajándékot, hanem azt, hogy mindenki hozzon kaját-piát a pinceklubba, ahol bulit csaptunk. Semmi menyasszonytánc, hülye népszokások, kínos próbatételek az "ifjú párnak".

    Oké, mi többen voltunk azért 4 főnél :)

    VálaszTörlés
  5. Jahh a szegény ember, aki ikreket vár dologra: nekem nem lesz időm két gyerekkel terhesnek lenni és otthon maradni, de szeretnék kettőt. Azaz, mivel orvosként tudom mit kell tenni, hogy többszörös peteérésem legyen, én bizony megteszem, hogy ikreim legyenek. És bár tudom mennyivel nagyobb a kockázat, azt is tudom, hogy ez az egyetlen esélyem, hogy ha egyszer is szóba jön terhesség ne egyke gyerekem legyen... szóval, én irigyellek. Nem a hányásért, hanem az ikrekért :)))).

    VálaszTörlés
  6. igen, a családom, meg egy barátnőm is azt mondogatja, hogy most, "egybe" letudom az egészet, milyen jó. én sem hiszek az egykékben:)

    manela: a batyusbuli tök jó, az is felmerült, de valamiért lekerült a napirendről.

    VálaszTörlés
  7. pedig az lenne a legegyszerubb. a ti esetetekben ajandekoknak semmi ertelme. marmint a hurcolkodas miatt. vegett. szerintem.

    ui: az agyamat is kiedzettem mar irni se tudok.

    VálaszTörlés
  8. hát mondjuk pont a nászajándék hasznos része a dolognak - én mindenkitől pénzt kértem (könnyű kivinni amerikába...)

    VálaszTörlés
  9. Mi az előre félretett pénzhez szabtuk anno az esküvőt, egész jó buli jött ki belőle, pedig aztán én se vagyok az a csupacsipke menyasszonytípus. Viszont most már tudom, mi maradt volna, ki, ha négyfősen csináljuk, és a zenekari barátok nászajándéka - egy szerelmes vers csak nekünk megzenésítve - nem kerül sorra...

    Az ikrekhez kb. ugyanazt mondtam volna, mint Savanyúcukor, csak én nem vagyok orvos...

    VálaszTörlés
  10. most épp az a legfőbb parám, hogy ha rendes esküvő lesz, akkor valahonnan kell szereznem normális ruhát is, na most a kölcsönzés 50 ezernél kezdődik, nevetséges.

    VálaszTörlés
  11. Molly, próbáld meg vaterán, e-bay-en a ruhavásárlást, illetve ha Mo-on jársz, akkor Ázsia Centerben van egy esküvői ruha üzlet, ahol barátnőm 15-ért vette a vadiúj (és tényleg szép) ruháját - mindenféle méretek voltak, szerintem lehet, hogy neked pont szerencséd is lesz a pocak miatt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.