péntek, július 17, 2009

A kilenckor kelő ember

Ezt a típust mindig tisztelettel vegyes gyanakvással figyeltem, valahogy teljesen megzavarodtam az unalmas szabályosságától, ugyanakkor persze irigyeltem a látszólagos zűrtelenségét.
Ez az embertípus már általános iskolás korában, szünidőben is maximum kilencig alszik, mindig jól szervezett, vicces, soha nem káromkodik, nem iszik, minden egyetemi vizsgáján jól teljesít, summa cum laude végez, ahogy kell, nincsenek zűrös szerelmi ügyei, tökéletes barátaival procc, ámde kalandos külföldi nyaralásokat szervez, bölcsiből hozzánőtt szerelmével tökéletes esküvő keretében pont időben összeházasodik, takkra csinál megfelelő mennyiségű gyereket, akikkel boldogan sétálgat a játszótéren, láthatóan soha semmi nem zavarja meg, nincsenek titkos és rejtélyes szorongásai, egészséges, sportos, nem dohányzik, nem kávézik, nem éjszakázik, mindig mindenre van ideje, mindig mindenkinek segít, világos lakásában világos bútorok közt mosolyog még ráncosan, nyugdíj után is, fiatalos, kertészkedő vidám nagyszülő válik belőle, majd pont időben, családjának épp csak minimális problémát okozva illedelmes halált hal.

9 megjegyzés:

  1. ...és mindennek az ellentéte.

    (ja persze legkésőbb kilenckor kel.)

    VálaszTörlés
  2. Válaszd az életet! :)

    VálaszTörlés
  3. bocs, de az ilyen ember hétkor kel, mert be kell érnie nyolcra, vagy kilencre, de reggel még tornázik kicsit.

    VálaszTörlés
  4. igenigen, őt látjuk a reklámokban mint átlagembert
    vagy van ilyen élő ember?

    VálaszTörlés
  5. remek filmet lehetne ebből forgatni remek klisékkel a kilenckor kelő emberről, nem-e? :)

    VálaszTörlés
  6. próbálkoznak ilyen filmekkel, de mindig elszúrják valami drámával, pedig az ilyen embernek épp a drámátlanság a lényege.
    (jólvanjólvan, értem én az iróniát, csak nem szeretem:))

    VálaszTörlés
  7. Én az ilyenben is mindig elrejtett és váratlanul robbanó szorongás-aknákat sejtek és még akkor sem hiszem el, hogy nem voltak benne ilyenek, mikor boldogan, csak minimális problémát okozva hal meg. :)

    VálaszTörlés
  8. megrontott benneteket a kor kemény valósága. hát már senki sem hisz a mesékben?

    VálaszTörlés
  9. én hiszek. sőt biztos vagyok benne, hogy van ilyen ember. nem egy, legalább, mondjuk...tíz:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.