kedd, július 21, 2009

"a színlelés szakértői"

Mo: Az az exed, őt képzelem ilyen szabályos típusnak, ilyen kilenckor kelőnek.
Ma: Pedig nem volt unalmas egyáltalán.

De mért olyan unalmas a szabályos ember? Bevallom, 34 évesen, túl jón és rosszon, nekem tetszik a szabályosság, sőt, ahogy öregszem, azt veszem észre, hogy egyre jobban iszonyodom a szabálytalantól, de ez mindegy is - bár mingyár visszakanyarodom ide is kicsit - , mert igazából most nem ez érdekel, hanem mondjátok már meg végre, hogy egy nő kitörési lehetősége, azaz esélye, hogy eltérjen az átlagostól miért mindig az, hogy vagy nagyszájú gátlástalan ribancot vagy bolondot kreál magából?
Mert nézzük csak meg: amelyik nő nem a neurózisából és a hisztériájából kovácsol erényt, az őszinte, bátor, szabad és emancipált viselkedésként éli meg azt, amit a társadalom alapvetően a macsóknak tulajdonít: hogy minden bokorban dug valakivel, hogy iszik, mint a gödény és hogy köp a világra (igen, időnként egybeesik a kettő és igen, pontosan tudom miről beszélek).
Miért van az, hogy a klasszikus női erények (a kedvesség, az empátia, a báj, az odaadás, a hűség, a gondoskodás) mára gyakorlatilag nevetségessé váltak és a nő egyetlen esélye a "kiemelkedésre" az elmebajos promiszkuitás maradt?
A férfiaknak ezzel szemben nemigen kell tennie semmit a megfelelő megítélésért, már akár puszta létükkel is képesek felhívni magukra a figyelmet, nézzük csak meg ezt az alapesetet: egy bulin egy nőt egyedül, a sarokban üldögélve dögunalmas fapicsának bélyegzünk, míg egy ugyanígy üldögélő férfit titokzatos alfahímnek.
Vajon az egész csak szocializációs probléma és a nőktől egyszerűen "rendeltetésük" okán várnak teljesen mást mint a férfiaktól és éppen ezért nekik csak a nagyon szélsőséges utak maradnak, hogy észrevétessék magukat?


Mo: Jézusom, ki találta ki, hogy a szabályos unalmas? Bár szabályos ember lehetnék, jókor, jó dolgokat csinálva, pont időben...

8 megjegyzés:

  1. "egy bulin egy nőt egyedül, a sarokban üldögélve dögunalmas fapicsának bélyegzünk, míg egy ugyanígy üldögélő férfit titokzatos alfahímnek."
    Jézusom, Molly, mi van veled, eddig nem írtál hülyeségeket, erre most rögtön egy ekkorát?
    Épp ellenkezőleg, egy férfi esetében nincs is annál fontosabb, mint hogy szünet nélkül az arcából tartson előadást, különben rögtön útbaigazítják (a nők) a legközelebbi buzibár, esetleg informatikai konferencia felé.

    VálaszTörlés
  2. tévedsz, több pasit is ismerek, aki így szed össze nőket, ugyanis a lányok megítélése szerint az ilyen fickót egész biztosan valami rejtélyes belső szomorúság emészti és ezáltal különleges, meg kell vígasztalni, meg kell fejteni a titkát...
    (btw személy szerint én is rosszul vagyok a folyamatosan locsolóversben beszélő "egyfolytában annyira nagyon kurva vicces, trendi jó fejektől", a csend sokkal jobb...)

    VálaszTörlés
  3. Igen, de egyúttal be is teszik az illetőt abba skatulyába, hogy barátnak kiváló lehet, de férfinak sose. (És persze barát is csak addig lehet, amíg nem tűnik fel az igazzy férfi, mert annak első dolga lesz tiltólistára tenni.)
    Én sokkal több olyan pasit ismerek, aki úgy szed össze nőket, hogy előadja az egyfolytában annyira nagyon kurva vicces, trendi jó fejet. Személy szerint én is hülyét kapok tőlük, a hatékonyságuktól meg pláne, de ez legfeljebb annyit jelent, hogy nőnek se lennék normális. Meg esetleg hogy te se vagy az. :)

    VálaszTörlés
  4. sztem szocializációs probléma. mint majdnem minden.
    az ideális elképzeléseimben egy nő tökéletesen kitört a középszerűségből azzal, ha képes félretenni a belénevelt egóját és meglátni a férfiban azt a gyereket, akit okosan, a háttérből lehet irányítani, hogy mindent megkapjon, amit akar és közben a faszi elhiggye, hogy ő is boldog.
    na, jó. ez még nekem is túl ideális. elég, ha nem játssza a klasszikus női hisztit, sem a trendi szingli vagyok, bármit elbírok két nindzsa ellen is játékot.

    VálaszTörlés
  5. hát, én több nőt is ismerek, aki él-hal a néma pasijáért és bármi áron férjnek akarja.
    amúgy meg persze, a fogalmakat nem árt tisztázni, úgyhogy gyorsan definiáljuk a nőt, a férfit és az összeszedés jellegét: én nem tartom férfiasnak a vascsőérett humor herold viselkedést (az ilyenekkel nemhogy barátkozni, de tíz másodpercnél tovább egy légtérben tartózkodni sem szeretek), persze tudom, én nem vagyok normális (ez természetesen nem igaz).
    szerintem minden 110 IQ pont felett teljesítő nő (ennyi kábé kell ahhoz, hogy valakit nőnek tekintsünk,sajnos nem elég a vagina és a mini szoknya), rosszul van az ilyen stílustalan, érdektelen energiavámpíroktól.
    amiatt meg, hogy idegesítő dumagépekkel buta pinák elmennek egyet kefélni, aztán véletlenszerűen néha még párt is alkotnak, szerintem ne fájjon a fejed, bár persze nem tudhatom, hogy milyen nő az eseted... mondjuk az is tény, hogy sok férfi(btw nem biztos, hogy érdemes őket annak tekinteni) minél több nőt akar megszerezni minél rövidebb idő alatt, ezért irigyli a rettenetesen kibaszottul vicces fiúkat, akiknek ez összejön.
    ja igen,a nagyon vicces fiúk párkapcsolatait pedig szerintem csak üdvözölni lehet: az ilyen párok tagjai általában kölcsönösen megérdemlik egymást, együtt viccelnek meg ilyesmi...

    VálaszTörlés
  6. hold:de pont az a baj, hogy a nők azt hiszik, hogy valamit játszaniuk kell, különben érdektelenek és nem tűnnek fel senkinek; sőt, megkockáztatom, ezt már a férfiak is elhiszik.
    így lett a neurotikus hisztérikákból az idők során érzékeny, okos, különleges, nagybetűs nő (a seggemen is feláll a szőr ettől a szövegtől), a normális, úgymond szabályos nőkből meg unalmas fapicsa.

    VálaszTörlés
  7. Á, sajnos ez pont nem IQ kérdése, a férfiasság definíciói a faji emlékezet legsötétebb bugyraiból fakadnak. Vannak nagyon is értelmes lányok, akik csak addig azok, amíg férfiak érintőlegesen sem kerülnek szóba, abban a pillanatban viszont az agyuk reflexszerűen lekapcsol, és onnan kezdve tisztán ösztönvezérelten működnek. Olyankor pedig ha nem is pont az állandó vicceskedés, de a kóros önbizalomtúltengés meg az ebből eredő szereplési kényszer azért mindenképpen komoly pozitívumnak minősül egy férfiban.
    (Mondjuk az is vicces, ahogy egyébként jobbára normális férfiak képesek egyik pillanatról a másikra átváltani elviselhetetlenül jófejkedő üzemmódba, ha bármilyen nő van a közelben, de ez már végképp nem tartozik ide.)

    Szerencsére valahol 25 és 30 között történik a nőkkel valami, elkezd csökkenni az ösztrogénszint, vagy nem tudom, de ilyenkor elkezdenek egy kicsit magukhoz térni. Úgyhogy szerencsések azok, akiknek addig nem sikerült valami idiótához kötni magukat, nekik van esélyük egy normális életre.

    Ejnye, már megint negatívabbnak hangzok még annál is, amilyen valójában vagyok, ráadásul még a tárgytól is térünk elfelé.

    Csak úgy kíváncsiságból: a barátnőid tényleg úgy ismerkedtek meg a néma pasijaikkal, hogy odamentek hozzájuk egy buliban, amikor azok éppen titokzatosan ültek a sarokban egyedül?

    VálaszTörlés
  8. De mért is kell kitörni? Elfelejtettem...
    Azt meg nem hiszem, hogy bárki is fapicsának gondolt volna mikor egy bulin egyedül üldögéltem. Vagy ezek szerint igen?

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.