vasárnap, január 29, 2017

pakolós, költözős

A gyerekek valami hihetetlen cukin segítenek pakolni, vágnak, ragasztanak, könyvcímeket olvasgatnak és mérlegelik, hogy az adott könyv megfelelő-e az x dobozba, Léna meg rettentő helyesen filctollal mindenre ráírja, hogy mi van benne. 
Milyen más ez így, mint Amerikában meg Pisában annak idején! Hú, nekem annyival jobb a gyerekeimmel mióta nagyok, hogy el sem tudom mondani a különbséget. A csecsemők cukik, de annyival jobb, mikor már értelmes emberekként léteznek! Mindig gyanakodva nézek azokra, akik visszasírják gyermekeik magatehetetlen éveit. 
Már 33 dobozunk van és hol van még a vége, jézus. Jövő csütörtök-pénteken szabadságon leszek - és nem mellesleg hétfőn és kedden is, a főnököm pedig kapásból felajánlotta, hogy tegyünk úgy, mintha ott lennék azon a két napon, hogy maradjon még napom, jól hangzik, a főnök állítólag nagyon családbarát -, akkor kell még vadul pakolni, aztán egyszer csak áthurcolkodunk majd, hú, nagyon izgulok. Ráadásul a következő hétfőn elkezdődik majd a gyerekek új oviba szoktatása is, az óvó nénik nagyon komolyan veszik a dolgot, pont mint a kiscsoportosoknál; voltam pénteken az oviban egyébként (az iskolámtól öt percre van) és nagyon szimpatikus volt mindenki, valahogy eddig az a benyomásom, hogy minden más, mint Pesten, sokkal nyugisabb, barátságosabb.
A költözés természetesen ránk jellemzően nagyon bonyolult: van egy csomó bútorunk Debrecenben, meg Erzsébeten a nagynénéméknél és ezeket mindet egyesíteni szeretnénk és valahogy mindezt egy hétvége alatt próbáljuk levezényelni, hát nem lesz egyszerű...

6 megjegyzés:

  1. Hat nem egyszeru, az tuti meg rendetlenseg is lesz egy ideig, de aztan minden kialakul klasszul...

    VálaszTörlés
  2. Én úgy fogom fel ezt az időszakot, hogy legalább lehet selejtezni. :-) Nekünk legalábbis mindig annyi kacatunk van..., ilyenkor megszabadulok legalább a felétől. És igen, olyan jó, hogy nőnek és már partnerek ebben is. sok sikert és sok örömet kívánok az új lakásban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így fogom fel, a selejtezés legalább jó dolog. :)

      Törlés
  3. Hú, ettől a bejegyzéstől most begörcsölt a gyomrom, mert ez vár rám is hamarosan. Ajjaj...

    Pedig végigcsináltam én is már többször is, de akkor is nehéz.

    VálaszTörlés
  4. Ez most tömény boldogság, az összes idegbajjal együtt, lett egy házatok, lett ehy igazi, saját házatok! Olyan lesz még vag yge yévig, mintha nyaralni mennétek amikor hazaértek- szuper:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.