hétfő, június 26, 2017

ahogy a dolgok vannak

Mióta itthon vagyok a gyerekekkel, mindannyian rettentő lusták vagyunk: későn kelünk, későn fekszünk, későn eszünk, a kertben bóklászunk, szóval igazi nyári üzemmódba kerültünk. 
Nekem mondjuk vége a jó világnak jövő héten: kezdődik a munka. 
Ekkor Marci marad itthon velük majd (hogy hogy lesz ez a későbbi nyarakon, az rejtély. Jó, Marci képes itthon maradni bármennyit - igazából ez mentett meg minket úgy általában, akkor is, mikor én olyan munkahelyen dolgoztam, ahol nem volt szabad gyerekkel otthon maradni -, de kétlem, hogy hajlandó lenne két hónapot itthon ülni mondjuk jövő nyáron. Érdekes lesz, mindenesetre. Egy keveset mennek ugyan a nagymamájukhoz, de azt azért nem viselik jól hosszú távon, nagyon hozzánk vannak nőve.)
Ja igen, meg kitaláltuk, hogy menjenek úszótáborba (csekélyke negyvenezerért öt napig - fasza kis üzlet ez), mert még mindig nem tudnak úszni, az meg fontos lenne, bár nem hiszem, hogy öt nap alatt megtanítják őket bármire, dehát izé. (Mondjuk én kábé öt perc alatt tanultam meg úszni hat évesen, szóval minden megtörténhet.)
Megvettem már kábé mindent az iskolakezdésre és el is képzeltem, ahogy próbálom bekötni a könyveket és füzeteket, ami annyit tesz, hogy este tízkor rájuk borulva zokogok, mert minden mindennel összeragad (ilyen öntapadós izéket vettem és híresen pocsék a kézügyességem, jó lesz), hú, alig várom az iskolát, folyton ilyen horror feladatok lesznek biztos - emlékszem, az anyám nekem folyton ejtőernyőt varrt, meg kiskacsát fűrészelt szabadidejében, mivel én képtelen voltam ezekre az elmés feladatokra kilenc-tíz évesen (most is képtelen lennék természetesen). És hát igen, tényleg százezer fölé kerültünk kiadásilag, kemény azért, vannak családok, ahol ennyiből élnek egy hónapban, ingyenes oktatás, hát persze.


13 megjegyzés:

  1. A táboros és a csomagolós részt is bőven átérzem, no meg azt, hoogy apuka otthon "gyerekvigyáz", mert nálunk is pont így van. Ma épp hálás vagyok, hogy eljöhettem, mert a múlt heti pörgős (hip-hop tánctábor ) táborozás után meg fogják enni egymást otthon a lányok... - hiába kert, medence, mászóka, új macska és kütyük, nekik foglalkoztatást kell...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát, az enyémek is időnként pedzegetik, hogy unatkoznak, a múltkor Léna azért rendezett nagyjelenetet, mert meleg van...időnként elég kiborító itthon lenni velük, huh.

      Törlés
  2. Napkozis tabor nincs a kornyeken? Mi olyanban voltunk anno, a nagyszulo es a kozos csaladi heteken kivul.
    Hu ezektol a kreativkodos feladatoktol en is tartok, szinten nulla kezugyesseggel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem tudom, majd muszáj lesz nyomozni, ezt a nyarat talán már megússzuk.

      Törlés
  3. azta. :-o 40 ezer egy hét??? fű. itt felénk egy huszas, azt hiszem. a napközis tábor pedig 6800 egy hétre (5 napra)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mer annyi eszem van, mint egy molylepkének.

      Törlés
    2. de nem tévedsz sokat, mert bizony kinéztem a gyerekeknek Rumini tábort és egészen addig lelkes is voltam, míg ki nem derült, hogy egy gyereknek 35 ezer forint öt nap...

      Törlés
  4. Szerintem az iskolai tanári pályán kívül nincs olyan ami összeegyeztethető a gyerekneveléssel. Nekem fogalmam sincs hogy lesz majd, néha teljesen kétségbe esem.

    De egyébként most nem úgy volt hogy végül visszamondtad azt a munkát mert 6-ig tartott volna?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Visszamondtam, de kaptam helyette egy hat órás állást náluk, úgyhogy elvileg fél ötig dolgozom minden nap.

      Törlés
    2. 6 órás az nagyon szuper, pont ilyenre vágyom. De jó, nagyon örülök!!

      Törlés
    3. Ugye? Én nagyon meglepődtem, hogy ilyen rugalmasok, de gondolom nagyon kell nekik az ember.

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.