csütörtök, augusztus 25, 2011

double trouble

Na, erről beszéltem a múltkor*: Having as many infants as hands can be a source of all sorts of joy. But multiple births place unique strains upon families, which experience higher rates of divorce, depression, financial pain and, perhaps worst of all, child abuse. The stress can be so great that parents of twins have more trouble bonding with their children.

Persze a kommentekben azért jönnek az okosok, akik szerint ez azért nem is olyan nehéz és csak simán olyan mint két gyerekkel - aha, egy nagy túróst olyan.
De mindegy, hát nem lesz nekem attól jobb, ha mások elhiszik, hogy ikrekkel piszok nehéz, úgyhogy abba is hagyom a nyifogást, mert a kommenteket olvasva azért mi extra szerencsések vagyunk ám: régóta tök jól és nagyon sokat alszanak, eljátszogatnak egymással (Marcika mintha most ritkábban tépné Lénát, jelenleg inkább közös projekteken dolgoznak lakás átrendezés és szétszerelés témakörben, áj mín), nagyon komoly hasfájása egyiküknek se volt soha (cserébe viszont ott volt Marcika brutális refluxa, szegény kicsi babám, olyan sokat szenvedett vele), nem születtek nagyon korán, viszont tény, hogy nagyon sokba kerülnek (nagyjából folyamatosan le vagyunk égve) és rengeteg velük (meg úgy általában a háztartással) a munka, főleg egyedül. Nem baj, a kemény élet az igazi, nem picsogunk, nohát.


http://www.theglobeandmail.com/life/parenting/infant/infant-trends/divorce-depression-the-ugly-side-of-twins/article2113267/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.