csütörtök, május 07, 2009

egy márciusi fordítás hiteles története (azaz "felgerjedt szittya vérem")


[P ápr. 17 2009 17:27:05] KA: szia, igazán nem akarlak nyaggatni, csak megint a pénz ügyében írok, mármint hogy akkor mikor lesz pénz a fordításomból?

[H ápr. 20 2009 11:18:56] … szia, megint pénzeznék: akkor egyszercsak materializálódik a munkám?:)
[H ápr. 20 2009 11:19:39] BG: szia, folyamatban - tudom, ez nem igazán megnyugtató, de politikailag korrekt, vö. vezetőségnél van jóváhagyáson.
[H ápr. 20 2009 11:19:50] … ha du. bejön az ügyvezetőnk megsürgetem
[H ápr. 20 2009 11:21:51] KA: oké, köszi

[H máj. 4 2009 12:03:59] … szia, megint a pénzről kérdeznélek: gondoltam május eleje van és ilyenkor fizettek pénzeket, most már csak van esély rá, hogy megkapjam, mit gondolsz? nagy szükségem volna rá most, meghalt az anyukám és az apámnak kéne segítenünk, mert rengeteg pénzbe került a temetés és hát minden fillér számít, meg hát amúgy is...
[H máj. 4 2009 12:05:17] BG: szia, nagyon sajnálom ami történt. remélem, hogy gyorsan pontot tudunk tenni ennek a végére, ismét megsürgetem a vezetőséget a jóváhagyással kapcsolatban.
[H máj. 4 2009 12:05:46] KA: jó, köszi

[CS, máj. 7 2009 10:47:59] … szia, tényleg nagyon kéne az a pénz, én nem tudom megsürgetni valahogy a vezetőséget? szívesen felhívom őket vagy valami, de azért lássuk be, két hónapja csináltam a fordítást és nyavalyás 30 xezer forintról van szó, nemár, hogy nem fizetik ki. gondolom hónap elején vannak kifizetések, ha most nem kapom meg, akkor csúszik még egy hónapot? ezt nagyon nem szeretném.
[12:42:35] … na jó, hát több eszközöm tényleg nincs, mint hogy szépen kérlek (a balhézás nem stílusom), de azért legalább ne ignorálj.

[13:18:08]KA: … amúgy a fickó baszik válaszolni és engem ez a pofátlanság annyira megdöbbent, hogy nem is tudom mit mondjak
[13:18:53] … csak reménykedni tudok, hogy esetleg nem kapja meg vagy ilyesmi
[13:19:02] … mondjuk nyilván ezt fogja hazudni
[13:19:26] … ha még egyáltalán valaha kegyeskedik hozzám szólni
[13:20:15]MK: ne is idegelj


Feltétlen dolgozzunk magyar cégnél, magyar cégnek, viseljük el az összes ezzel járó megaláztatást, az éhbért amit kapunk, a bejelentetlenséget (esetleg minimálbérre néha hajlandóak, sej és hurrá), a basáskodást, a sunyiságot, azt, hogy semmibe vesznek, azt, hogy mindenki lehúzhatja a vécén amit valaha tanult, azt hogy mindenki a saját szaros kis seggét félti, azt, hogy fizetést kapni a munkánkért tulajdonképpen abnormális luxus és jaj ne, semmiképp ne engedjük, hogy az undorító multik munkahelyet teremtsenek, hogy bejelentsék a dolgozóikat, sőt, esetleg normális fizetést (mindenféle egyéb juttatásokkal) is mellékeljenek mindehhez, mer felgerjed szittya vérünk, jézusom, kiárusítják sunyiországot, jaj, ne, csak azt ne, hát hogy szívjuk majd így egymás vérét, hogy verünk át mindig mindenhol mindenkit, istenem, a végén még ki kell írni az országra, hogyaszongya köcsögség miatt bezárt, viszlát.
A multinál is rabszolga vagy, naná: csak ott legalább úgy tesznek, mintha szükség lenne rád.
Hogy ez csupán a látszat? Őszintén szólva ki nem szarja le, ha képes befizetni havonta a kurva számlákat, he?

2 megjegyzés:

  1. szivembol szoltal. en mar reg beleptem a "hazaelhagyo, te ne pofazzal, maraggya' is ott, kocsog" klubba.

    sej. a multi meg rohadjon meg, monnyolle, buzi multik, meg a vegen kihuznak a balkanbol szarkupacfalvat.

    VálaszTörlés
  2. a múltkor fintorogva előadta egyik kedves tanítványom, Alessandra, hogyaszongya azok a diákok, akiknek a szülei nagyon rosszul keresnek (ez itten a havi ezer euró körüli fizetés; lássuk be, ennyi volt az én otthoni, gusztustalan multitól kapott fizetésem és úgy örültem neki mint majom a farkának, merhogy ugye tanárként ennek a harmadát kaptam kábé), azok kapnak támogatást az egyetemen. bevallom, néhány bicska azér kinyílt a zsebemben a beszélgetés közben...persze mi ez a nagyravágyás, hát nekünk kell élhető országot teremteni a posztkommunista romhalmazból, ejnye. különben is, már a fletó is megmondta, hogy "el lehet innen menni". én mondjuk inkább azt mondanám a helyében, hogy el KELL onnan menni. és így gondolom függetlenül a válságtól, köcsög digóktól, vadkapitalizmustól, satöbbisatöbbi. elég csak arra gondolnom, ahogy két kibaszott iskolában bántak velem otthon: mindkettőben sunnyogás, hazugság, zsebbe (nem) fizetés ment,azóta is döbbenetesnek tartom, hogy simán meg lehet(ett) ott ezt csinálni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.