péntek, szeptember 09, 2011

""I have done my best", that is about all the philosophy of living that one needs"

You know what my philosophy of life is? That it's important to have some laughs, but you gotta suffer a little too, because otherwise you miss the whole point to life.

Mostanában a Parents Magazine-t olvasgatom a vécén - és még mondják, hogy az ember nem változik, hm - és tegnap, a legnagyobb idegbaj közepette ráakadtam egy cikkre, amiben egy volt Zen buddhista szerzetesnő osztja meg nem világrengető, de bölcs gondolatait arról, hogy hogyan is alkalmazhatók a Zen buddhista tanítások és bölcsességek a gyereknevelésben.
Négy fontos tanácsot ad: egyrészt, hogy gyakoroljuk 'az itt és mostot', ne rágódjunk múlton és jövőn, ne akarjunk mindent egyszerre csinálni. Másrészt, próbáljunk rendet tartani magunk körül, vagy ahogy ő mondja: leave no trace. Harmadrészt: ne halmozzunk fel túl sok tárgyat (a gyereknek sem), negyedrészt pedig legyünk türelmesek és minden nap gondoljunk arra - mondjuk a legnagyobb idegbaj kellős közepén -, hogy milyen nagyon szerencsések is vagyunk, hogy tető van a fejünk felett, van mit ennünk és a gyerekeink sem éheznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.