csütörtök, február 16, 2012

kajás

Most olvastam, hogy a gyerekeknek nem szabad se sonkát, se szalámit, se virslit, illetve ezekhez hasonlóan feldolgozott húsokat adni (és nekünk se lenne szabad ezeket enni), mert növelik mindenféle későbbi rákok kialakulásának kockázatát.
Ezt eddig valahogy ösztönösen jól csináltam, mondjuk én ezeket a magas só - meg cukortartalmuk miatt nem akartam adni eddig se nekik, eztán se fogom, elég ha később kezdik el enni a vackokat - mert nyilván elkezdik, az ember szívesen eszik junk foodot -, amikor már nem én etetem őket. Mostanában mondjuk az éhségsztrájk miatt elég nehéz velük, bár kicsit mintha javult volna a helyzet. Marci persze mindig mondogatja, hogy a hiperbio izék miatt szegényedünk el, de amíg tudok rájuk vigyázni, addig próbálok is, háddenem?



PS.: Spock egyenesen azt mondja, hogy neveljünk eleve vegetariánusokat, mert a hús nagyon egészségtelen, ugyanakkor össze-vissza beszélnek a hús fontosságáról gyerekkorban: időnként az állati eredetű fehérje nagyon fontos az agyfejlődés szempontjából, máskor meg szükségtelen, ha a gyerek elég tofut (ami egyébként nagyon allergén) és babot eszik.
Persze én azt a kollégámat is megértem, aki fénykorában csak bogyókon élt, mondván, hogy a boltban kapható ételek csak megölik az embert. Sajnos fogalmam sincs, hogy a táplálkozással kapcsolatban hol az igazság és egyáltalán mit szabad enni - a kaják nagy részének fogyasztásába nyilvánvalóan belehalunk, de természetesen senki nem garantálja, hogy ha zöldségen és gyümölcsön élünk, akkor száz évig fogunk élni...egyáltalán akar valaki száz évig élni? Én például nem különösebben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.