csütörtök, február 04, 2016

I'm in

Valamelyik nap eszembe jutott, mikor az általában nagyon korán kelő Marcikával egyszer elmentem hajnalban a Ferde Toronyhoz, már korán nagyon erős volt a nap, alig láttam az álmosságtól, de nagyon jó volt Marcussal kettesben bolyongani - azóta se volt ilyen nagyon, kivéve, mikor kórházba került és bent voltam vele. Kéne ilyen külön programokat szervezni, csak hát a kétgyerekes programszervezés is kifog rajtunk néha. 
Talán azért jutott eszembe Pisa, meg ez a napsütős hangulat és az egész toszkán életünk (annyira jó volt, mikor már nem zuhogott az eső - nagyon boldog voltam ott), mert Marci tegnap azzal jött haza, hogy jelentkezik egy baszkföldi állásra. 
Mondtam neki, hogy már hozhatja is a bőröndöt, benne vagyok, induljunk. 



PS.: Mostanában folyton a régi képeket nézegetem, ideje országot váltani, úgy érzem.

24 megjegyzés:

  1. Aham. Úgy érzem az lesz a vége ennek. Mármint, hogy költöztök hamarosan. ;-)

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Ismered az Ikrekkel a nagyvilagban c. blogot? Akik Spanyolorszagba koltoztek Amerika utan?

      Törlés
    2. Nem ismerem, bàr egyszer egy zàrt amerikai ikres blogtól kaptam meghívót, de aztàn nem nagyon olvastam, ez lehet akàr az is:) Jó?

      Törlés
    3. igen, zárt, és szerintem nagyon jó, a gyerekek cukiiik és érdekes a beilleszkedés a spanyol kultúrába, ami állítása szerint TÖK más mint at Államok (nyilván). Ziebi-nek hívják a lányt, ő az, akit olvastál?

      Törlés
    4. mert ha nem, és érdekel, és tényleg összejön Spanyolország, megkérdezhetem, kaphatsz-e meghívot!

      Törlés
  3. Mi is a homesickness ellentéte...:)

    VálaszTörlés
  4. ..nekem is mindig mehetnekem van..de nem Olaszországba..lehet mert olasz ferjem van :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hàt, én is jobban örülnék, ha valami angolszàszok laknàk Olaszorszàgot...Toszkànàban lakni jó időben szuper, csak sajnos az olaszok is ott vannak:D én nem igazàn tudom hova mennék...illetve de:el innen.

      Törlés
  5. Egyszer majdnem cseréltünk házat nyári nyaralás címén baszkföldről. Ők kerestek meg minket. Nagyon megtetszett a képek alapján, sajnáltam hogy akkor mégsem tudtuk elfogadni a cserét.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon izgalmas lehet! és milyen nagyon jó várni az újat!

    VálaszTörlés
  7. hát, ennek az izgalma még odább van, előbb fel is kell, hogy vegyék (pont kiderültek nem jó dolgok, pénzügyi problémák a helyről). amúgy brutálisan nehéz költözni, tehát örülni szerintem főleg akkor kezd az ember, ha már megkezdte az új életet és mondjuk egy hónapja kap is levegőt. Amikor Amerikából költöztünk Pisába, eléggé kiborultunk mindketten.
    Mindent el kellett adni nagyon rövid idő alatt, beleértve a kocsit is, amiből a repülőjegyünket vettük (ha nem tudtuk volna eladni, nem tudom hogy jövünk vissza Európába), iszonyú stresszes volt, plusz ott ugrált két két éves a fejünkön egész nap. Előtte, mikor Amerikába költöztünk, akkor én egy olyan 30 hetes terhes voltam, aki megállás nélkül hányt, szóval fú...nem is értem miért akarok költözni:D

    VálaszTörlés
  8. Költözés broáááááf. Én sokszor már mennék haza, de nem részletezem, mindig erről rinyálok.
    T-t nemrég megkeresték Mallorcaról, menjen mán oda, először fellelkesültünk, napfény, hurrá, aztán megláttuk milyen kicsi és no ne. Maradunk a fenekünkön.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig jó kis ország innen messziről. Persze, sok szar van, de nincs tökéletes ország.

      Törlés
    2. biztos, hogy ugyanarról az országról beszélünk?:D híreket olvasol-e?
      szerintem nagy hiba ide hazahozni gyerekeket. és ezt halál komolyan mondom.
      én most tök úgy érzem, hogy innen ki kell menekítenem a gyerekeimet, annyira súlyos a helyzet.

      Törlés
    3. olvasok persze, de ha nem vagy benne, nem tűnik annyira vészesnek. szerintem pont ezért semmi szükség gyere haza fiatal programra, aki nem szeret már máshol élni, úgyis hazaszivárog, bármilyen szar az ország. pont ma beszéltük, hogy özönlenek haza innen a magyarok - olyanok, akik nem 1-2 évet voltak itt, hanem 7-8-at. sorra jelentkeztek az emberek, hogy mi is megyünk idén, mi is, mi is, csak lestem.
      nehéz dolog ez.
      a zsidózást, cigányozást tuti nem birnám ép ésszel, az biztos, de ha olyan körben mozogsz, csak el tudsz ettől határolódni, nem? az ir rendszer után pedig az otthoni nem tűnik olyan vészesnek. :D itt az eü szar, a közlekedés még szarabb, az iskolák is szarok és ráadásul se ovi, se napközi, se közétkeztetés, se fejlesztő foglalkoztatások, semmi, olyan, mintha az 1970es évek magyarországán lennénk. persze tudom, mehetnénk máshová is, de csak angolul beszélünk, én más anyanyelvű országban nem kezdem újra.
      otthon legalább ott a család.

      Törlés
    4. dehát itt az egészségügy kábé megszűnőben, a központosított iskola tragikus, gyerekidegen, a közétkeztetés horror (ha már ezt is említed), a közlekedés kibaszott drága (bár nem rossz szerintem), a fizetések tragikusak,a dolgozók érdekvédelme nem létezik, így a munkáltató azt csinál meg veled, amit nem szégyell, a fejlesztő foglalkozások iszonyatosan drágák (és csak halkan merem mondani, de egy csomó szerintem a lehúzásra játszik)...szerintem ez nem jó kis ország, hanem maga a borzalom. én nagyon szeretnék elmenni innen.
      mondjuk tény, hogy nekem nagyjából kihalt a családom, úgy egyszerűbb menekülni.

      Törlés
  9. Haaat, ezzel nem ertek egyet, szerintem, ha nem vagy benne, akkor is eppen eleg szarnak tünik az otthoni helyzet. Söt inkabb szarabbnak, mert naponta latod, hogy normalis orszagban sokkal jobban müködnek a dolgok. En mostanaban nagyon rosszul erzem magam a magyarsagom miatt. Azt hiszem, ez orban viktor orszaglasaval van szoros összefüggesben... Szerintem pont most hazamenni nagyon nem jo idözites, de persze mindenkinek megvannak a maga ervei es ellenervei.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, nem azt mondtam, hogy otthon minden jo és rendben van, de ott a kulcsgondolat, hogy "naponta latod, hogy normalis orszagban sokkal jobban mennek a dolgok". No nalunk ez hianyzik, mert ez sem normalis orszag ES meg a csalad sincs itt. Szoval van ket nem normalis orszag és az egyikben ott a csalad. :) No jo, tulzok, mert valami itt tart, de ugy erzem, ez egyre kevesbe fontos, ahogy oregszunk és oregszenek a szuleink.

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.