kedd, február 09, 2016

Marcika különkiadás

Szegény kis Marcuskám. Valamelyik nap arról beszélt, hogy az ő élete annyira nehéz, mert folyton éhes, de semmit nem szeret. (Nem bírom idegekkel az ilyen szövegeket.) 
És tényleg: egyre többet panaszkodik, hogy éhes (szerintem most valami növekedési ugrásban lehet amúgy), én meg lelkesen próbálom főzni azt a három ételt, amiről úgy tudom, hogy esetleg megeszi, de sajnos evés közben (általában egy kanál után) mindig kiderül, hogy nem, ezt sem szereti valójában.
Tegnap az esti óvó néni rajongva fogadott, mert Marcuskám barkóbázásra kényszerítette és folyton olyan madarakra gondolt, amiknek földi halandó a nevét se tudja kimondani, meg egyáltalán: Marcika már tud olvasni?! kérdezte álmélkodva. 
Kis cuki, nem értem honnan ez a nagy esze; a fény ezek szerint jól táplálja az agyat...

8 megjegyzés:

  1. Ó, szegény Marcus, hát, tényleg nem ízlik neki semmi?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de, szereti a kölesgolyót és a tejet, na meg néha a rakott krumplit és a tésztát.

      Törlés
    2. Ezeket én is. Csak sajnos még egy csomó mást is. :-)

      Törlés
  2. Ugye már megnézetted, hogy nem tejfehérje érzékenyek-e? Mert nekem akkor volt ilyen nagyon nem evős gyerekem, amikor megitta a kakaót és azzal el volt egész nap, mivel nem bírta megemészteni. Aztán amikor megvontuk a tejet, onnantól jó lett az étvágya és mindent meg is evett, amit szabadott neki. Azóta már 17 és most épp csak egészséges dolgokat hajlandó enni, szóval megint válogat, de ez más:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marcusnak már többször nézték ilyen-olyan érzékenységét, de semmi baja. Mivel tejen és kölesgolyón él, érzékenyen érintené a tejtermék megvonása. De mondom, ő nincs "el", egyfolytában éhes - neki inkább az a baja, hogy tényleg nem szeret szinte semmit, mindennel baj van, ha vannak benne darabok az nem jó, ha túl édes/nem elég édes, az a baj, nagyon nehéz neki ez az evés-ügy sajnos.

      Törlés
  3. Kölesgolyóhoz, sajnos ez nagyon para: http://444.hu/2016/01/29/belekoptek-a-kolesbe-a-csattano-maszlag-miatt-karos-lehet-a-gyerekekre

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, jézus. És miért nem vonjàk azonnal vissza az üzletekből?
      Szegény Marcika, tőlem biztos nem kap több kölesgolyót:( (utàna olvastam most jobban, ezt írjàk mindenhol a kölesről:()

      Törlés
    2. Igen, döbbenet. Szerintem valahogy az lehet, hogy ez viszonylag új felfedezés és még nem terjedt a híre... és még nincs népi felháborodás. Majd ha a fókuszban is lesz róla riport... Meg, hogy még nincs eu-s szabály se arra, hogy hogyan kellene ezt mérni. Én most ezt a bulátát nézegetem, mivel a gabonákból jól ki tudják rostálni a maszlagot, az nem veszélyes. Meg az én fiam szerencsére imádja az abonettet is, most azt majszolgatja jobb híján.

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.