kedd, február 09, 2016

"Nekem hideg nyállal kenik homlokom is"

Azt hiszem nekem egyébként rettentő jót tesz a gyerekezés, akármilyen nehéz is. 
Most nem az egyértelmű "jutalomra" gondolok, mármint, hogy nagyon szeretjük egymást és ez jó, hanem inkább a praktikus részére, ami (engem legalábbis) egyben tart és segít, hogy ne hagyjam el magam. 
Tegnap rettentő rossz kedvem támadt - iskolai dolgok miatt is, meg mert 10-én jön az apukám halálának ötödik évfordulója és az ilyen évfordulók környékén rosszkedvű leszek és nyűgös -, de amikor elmentem a gyerekekért, egyszerűen muszáj volt abbahagynom a morgást, mert egyrészt nagyon helyesek voltak, másrészt meg a dolgok praktikus része szuperül elvonja a figyelmem az irracionális és a megalapozott félelmeimről és a rosszkedvemről. (Erre alapozom egyébként azt a tézisemet is, hogy egy nő azért szül sok gyereket, hogy sose kelljen a saját életével foglalkoznia - valamiféle rosszul értelmezett önvédelemből.)
Jó, mondjuk most extra aggodalom az életembe, hogy Marci elmegy három hétre - ilyen sokat még nem volt távol soha - és hiába tudom, hogy mindent megoldok egyedül, mégis nehéz, főleg a reggeli kelésnél érzem néha ezt az ólmos fáradtságot, hogy én nem, köszönöm, erre képtelen vagyok, viszlát, csinálja valaki más. 
Mert azzal, hogy Marci elmegy, legalább egy órával előbb kell kelni mindenkinek és nagyon nehezen indulnak a reggelek, a gyerekek későn fekszenek mindig, reggel meg halálukon vannak, én idegbeteg vagyok, hogy lekésem a buszt, ami húsz percenként jár, hú, már attól fáradt vagyok, hogy ezt végiggondolom. 
Meg aztán van valami baja a lábamnak, ez halálosan nyomaszt és idegesít (én vagyok a világ legrosszabb betege, mondtam már?), a talpam oldalán olyan, mintha lenne egy csontkinövés és rohadtul fáj karácsony óta (eddig titkoltam magam előtt is, de most már muszáj lesz ortopédushoz mennem, holnapra kaptam időpontot) és a múltkor el akartam menni futni és megőrülök úgy fáj a futócipőben a lábam és ettől is rettentő rosszul érzem magam, nagyon hiányzik a mozgás, úgyhogy most kitaláltam, hogy a régi szuper tornámra fogok járni, amit zokniban is lehet csinálni (nem mintha úgy ne fájna a lábam), de persze idő arra sincs soha, főleg ha egyedül vagyok és jaj istenem, szerkesztő úr, mit tetszik szólni hozzá, hogy az ember meghal. 


12 megjegyzés:

  1. sarkantyú. én épp egy éve szívok vele folyamatosan, nemhogy futni nem bírok vele, de időnként a talpra állás is tiszta kín. van rá kezelés, kábé ilyen hatékonysággal (engem is megkezeltek)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én magamnak egy szabó bütyköt gugliztam ki, ami azért aggasztó, mert általában a műtét segít rajta csak, viszont visszatérhet műtét után is. mondjuk nekem durva lúdtalpam van, az stimmel a sarkantyúhoz is - viszont az nem a saroknál van? nekem ez a kisujjamnál fáj, a szabó bütyökről azt mondják ott nő és az is stimmel, hogy szar cipő okozta:((
      mondjuk nincs az az isten, aki megakadályozza, hogy előbb-utóbb futni menjek:)

      Törlés
  2. aha, nekem a sarkamnál van (de nem hátul ám, mint a rendes népeknek, hanem a talpamon) - nem tudtam, hogy ennyi helyen lehet nyavalyás a talp is. és csak drukkolni tudok minden akadályozó isten legyőzéséhez

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát, ha a talpamon volna - nekem az oldalán van, mondjuk ezáltal iszonyú hülyén tartom a mindenemet, tehát fáj a derekam is tőle -, azért az jobban aggasztana, tényleg nagy kín lehet, ha egy ilyen fájós szaron kell járnod. de mi volt a kezelés? semmit nem segített? és nem tudnak valami mást csinálni? műtét?

      Törlés
  3. sugarazták 5 napig - gyakorlatilag nulla eredménnyel. szokták műteni, de azzal a garanciával, hogy visszanő - illetve van egy lökéshullámterápia nevű viszonylag új eljárás (amit viszont a tb nem támogat)

    járok gyógytornára (mert a derekam is) - és állítólag a talp- és lábizomzat helyrerakásával és megerősödésével tünetmentesre javítható - szóval, inkább így, mint műtét, de nem egyik napról megy a másikra (sőt)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, nekem is feltett szándékom, hogy üveggolyókat emelgetek lábujjal a földről inkább, minthogy műtsenek:)
      sugarazás? ez nagyon rosszul hangzik. mondjuk ezekkel a terápiákkal az a baj, hogy tök időigényesek, hát mikor járjak én gyógytornára, jóég? tiszta luxus az ilyen hülye baj, utálom.

      Törlés
  4. az elég szomorú, hogy a gyerekszobában szétszórt üveggolyókon való lépdelés nem jár kedvező élettani hatással

    én most járok, de a jó gyógytornász ritka, mint a fehér holló - és amelyik mégis jó, az a világvégén rendel és reggel 8ra ad időpontot - járok, hogyne járnék

    VálaszTörlés
  5. Vagy 8 hónapig fájt a sarkam, csak úgy tudtam járni, hogy olyan középen lyukas, zselés sarokbetéten álltam. A dokink szerint -még az elején kérdeztem- elmúlik egy hónap alatt. Nem múlt el.
    Aztán jött egy pránanadi tanfolyam, a végén 3 hetes önkezelés. Egyszer arra lettem figyelmes, hogy járás közben mintha apró tűk böködnék a talpam a sarkamnál, épp olyan érzés volt, mint amikor zsibbad valamid.
    Pár nap múlva elhajítottam a betétet. Ez hat éve történt, azóta semmi.
    Na jó, tudom, hogy ez nem segít ebben az esetben, dehát... :)

    VálaszTörlés
  6. Tudom, tudom, a szódabikarbóna meg elmulasztja a ràkot;)

    VálaszTörlés
  7. jaj, mennyire szeretem, hogy mas is ismeri ezt a verset.
    egyebkent jobbulast es kitartast.
    pzs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én imádom, egész pontosan:)

      köszi.

      Törlés
    2. nalunk csaladi mondas. lanyomnak szoktam idezni, pl. mikor bog, hogy nem kaphat meg ot kilo gumicukrot;)
      pzs

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.