vasárnap, augusztus 31, 2008

MTHÉ

Most megint hosszúznom kell, mer egy csomó mindenen elmélkedem és nem tudok aludni, arra jutottam feleim, hogy kötelezően be kéne vezetni a Majdnem Teljesen Hazugságmentes Életet (igen, az elég jó szülő mintájára), a játék kedvéért hagynánk egy kis teret a gyáváknak (ez itt mindenki, csak szólok), azaz az emberiségnek (na jó, ez csak akkor játszik, ha nem hiszünk az emberiség kihalásának feltételezhetően áldásos hatásában - én természetesen hiszek, de ezt csak a tévénéző gyerekek kedvéért mondom el egyszer, nem többször, írjátok le a kis jegyzetfüzetetekbe), szóval pánikra semmi ok, maradhatna egy kis intimitás a perverz hazugoknak, hát hiszen a játékok is mindig úgy vannak megcsinálva, hogy lehessen kicsit csalni (persze ez veszélyes terep, mer a sok kibaszott csaló biztos uralomra törne és vissza akarna térni a Hazug Élet gennyes-langyos-oltalmazó birodalmába).
És akkor ebben a szép új világban (ami ilyen life-long learning iskola lenne tulajdonképpen merhát a hazugokat folyamatosan képezni kell, hogy erejük legyen az elengedéshez és a félelemnélküliséghez) lenne ugye welcome training, hogyaszongya "Hogyan ne kezdjem el megvédeni félrebeszéléssel és ábrándokkal a nyamvadt kis életemet?", aztán amikor kezdetét venné a Nagy Játék (Majdnem Teljesen Hazugságmentes Élet) és jól előmászna mindenki a saját kis buborékjából, akkor hát persze, hogy volna sírás-rívás, recognishun, öngyilok, hárítási kísérlet, és igen, ez az erős cucc talán az emberi kapcsolatoknak is végképp betenné a kaput, a házasság és a család intézménye nyilván felbomlana (istenem, épp ideje, hogy szembenézzünk a tényekkel) és hát naná, hogy félreértitek, mer nem az lenne a cél, hogy fegyelmezetlenül éljük ki gusztustalan ösztöntörekvéseinket, romboljunk és veszítsünk el minden kontrollt (persze sok hülye így fogja csinálni, de azokat majd korrekciós osztályba küldjük, felzárkóztatjuk, na jó, bevallom, kicsit csábító a gondolat, de ugye nem szabad bedőlni a zűr-ösztönnek), hanem lenne egy csomó tantárgy, ami a fegyelmet és az erőt az igazság szolgálatába állítaná (rendőr vagyok, én mindig mondtam, nyihha), szépek lennénk, okosak, tiszták és őszinték, kérek egy zsebkendőt, sírnom kell, meghatódtam, boldogságot vizionálok és még mindig nincs itthon kávé.

3 megjegyzés:

  1. szép álom.
    csak hát a világ olyan szépen benne van a szarban, amit mindenféle szép szóval takargat, hogy innen igencsak nehéz lenne kimászni.

    meg aztán az ember mint olyan erőst elhúzott olyan selejt állag felé, hogyha mindenki a tiszta őszintét adná, gyorsan kipusztulna eme sokat elért faj. más kérdés, hogy kár e érte.

    kicsiben lehet játszani és gyűjtögetni a pofonokat. egy-egy egyednek még képes egy nagyobb közösség elviselni, cserébe nem árt ha az adott egyed zseni/őrült, mert rövid életű lesz.

    szerintem.

    VálaszTörlés
  2. "gyorsan kipusztulna eme sokat elért faj"

    vérfrissítés, én mindig mondtam.
    btw rohadt egy dolog, hogy nagyrészt csak pofonként értelmezhető ami kozmetikázás nélkül VAN. na pont ezt a gondolkodást kéne valahogy gyomlálni...

    VálaszTörlés
  3. (ne, ne kezdjük a "de mi van?" végeláthatatlan vitát)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.