péntek, március 22, 2013

think negative

A csak pozitívan gondolkodj felszólítás az ugye a fojtsd el a teljesen természetes és zsigeri negatív érzéseidet píszí változata?


A buddhisták után szabadon létre fogom hozni a Ne csimpaszkodj bele! mozgalmat.
Ha negatív, ha pozitív az az érzés, ne törődj vele, engedd el. Ki mondta, hogy a pozitív gondolatokon, érzéseken rugózni kell?
Persze a buddhisták kapcsán ez a pozitív-negatív osztályozás eleve marhaság, ők ugye pont ez ellen dolgoznak, meg mindennek nyilván attól van előjele, hogy te csinálsz neki: ha én egy macskára gondolok, akkor kifejezetten boldognak érzem magam, ellentétben azokkal, akik teljesen rosszul vannak ugyanettől.
Egyébként mindig azt gondoltam magamról, hogy a buddhizmus a zsigereimben van, nem tudom ugyan elmagyarázni, de például a dolgok üresség természetét is tökéletesen értem, bár nem intellektuálisan. Persze sosem akarnék buddhista lenni, mert egyrészt lehetetlennek tartom ezt európai keretek között, másrészt egy csomó tanítását - pl újjászületés - nem fogadom el, ugyanakkor azt gondolom, hogy Buddha adta a legtöbb - és legpraktikusabb! - bölcs tanácsot, gondolatot a világnak.