vasárnap, október 19, 2008

beszélni akarok róla

Tegnap megállapítottam, hogy a náci propaganda sokkal ütősebb volt mint a kommunista, merugyanis ha én a kettőt egymás mellé rakom és elképzelem, hogy mi az, ami engem lenyűgözne és fanatizálna, hát sokkal inkább ez a fritzes, bevonulós, menetelős, németül agresszíven ugatós, alaposan megtervezett birodalmi kegyetlenség egy (több) tébolyult vezérrel, mint a csepülapugongyolás, termelőszövetkezetes, zsírbeszolgáltatós, kuncogva vimet hirdetős, gügyögve láb alól eltevős szarhalmaz.

15 megjegyzés:

  1. Te, azért, különösen a negyvenes évek vége felé, ötvenes évek eleje felé a komcsi design is ilyesmi volt, nem volt ott még gügyögés, se vim. Munkásököl, vasököl, satöbbi. A Tate-ben az egyik szoba ilyenekkel volt kitapétázva és hát elég brutálisak voltak, különösen a kulákgyalázók.
    Nota bene, a terrorházában még nem voltam

    VálaszTörlés
  2. Ja, idézek, ez a csaj az LB-n is fenn van, de máshol is:


    "Bár a politika abszolút hidegen hagy, a néhai Harmadik Birodalom világa és a '20-as, '30-as évek világa lenyőgöz és magával ragad!
    Igaz, ez a történelmi korszak meghatározza ugyan identitásom, érdeklődésem azonban meglehetősen eklektikus; tehát tulajdonképpen nyitott és érdeklődő vagyok mindenre előítéletek nélkül.

    Helyes, hűvös intellektusú, művészi hajlamú, kék szemű "Adolf"-omat keresem - aki hozzám hasonlóan érdeklődik a történelem, azon belül is a \'20-as, \'30-as évek világa, stílusa iránt, illetve magáénak érzi azt.
    Aki értékelné és viszonozná egy csinos, hűvös, de mosolygós szőke lány ragaszkodását, romantikus vonzalmát.
    S akinek akár klasszikus, akár átvitt értelemben "Eva"-ja lehetnék!"

    VálaszTörlés
  3. bazmeg...
    szerintem csak egy bajszot kell ragasztani, hajat félre kell fésülni, majd "Eva, Ich ficke dich!" horkantással az ágyra lökni, tuti már ettől elélvezne.

    VálaszTörlés
  4. móli, te titokban domina vagy.
    valld csak be szépen.

    VálaszTörlés
  5. éppen ez az: munkásököl, ugyan...a nácik sokkal arisztokratikusabb propagandát gyártottak a kommunistáknál, a komcsik túlságosan kidomborították a munkás-paraszt vonalat,ami ugye kevésbé hat az érzékekre (no meg tán kevésbé simítja az agyat). a két dolog "egy és ugyanaz" nyilván, de a nácik mégis hitelesebben csinálták, úgy értem lenyűgözőbb technikával.
    persze valószínű,hogy a posztmodern kínai kommunisták(ez de szép) azér kifinomult (és durván szemfényvesztő) agymosótechnikákkal vannak ellátva.

    és mi a nickje ennek a beteg lánynak? eva braun?

    domina? demármér?

    VálaszTörlés
  6. fogalmam sincs, mi a nickje, mert az LB-n már nem fingom a passzátszelet, az randivonalon (ott se sokáig, amúgy, rendkívül érdekes hely, miközben kedves közösismerősünket ott volt szerencsém megismerni kilencszázhetvenhétben, de már ezek a baglyok se ugyanazok) más a nickje. De csak egy szimpla beteg elme, szerintem.

    Persze de ha végiggondolod egyértelmű, a nácik eleve arra mentek rá, hogy felsőbbrendűek, ők a szépek, okosak és tökéletesek, más a marketingüzenet. Amúgy pl Leni Riefenstahl érezte meg ezt a dolgot nagyon durván, ha azt kihagyjuk, hogy ő maga náci volt é vagy sem, akkor a filmjei lenyűgözőek, egészen durva technikákat talált ki arra, hogy kicsinek érezzük magunkat jól. A komcsik nem nyomhatták ezt a cuccot, hiszen pont azokat akarták kinyírni, akiket.

    VálaszTörlés
  7. ostor, pálca, parancsolgatás, ilyenek.
    vagy inkább a másik oldal? kis visszabeszélős szolga...?:DD

    VálaszTörlés
  8. hümm, nem is tudom, inkább kegyetlenkedni szeretek ez tény...bár elnyomottnak lenni és titkoban lázadni se rossz. nehéz döntés, nehéz.

    VálaszTörlés
  9. Leni Riefenstahl tenyleg zsenialis, bar megitelese kisse ambivalens ugye, azert elismerik; lattam a filmjet, lenyugozo.

    VálaszTörlés
  10. én csak részleteket láttam a nénitől, remek propagandistának tűnt igen

    VálaszTörlés
  11. Idefigyeljetek, fogalmatok sincs a nácizmusról, teljesen hülye dolgokat tanítanak, semmi sem úgy van. Úgyhogy ezt a nácizást érdemes lenne abbahagyni

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.