hétfő, október 13, 2008

"Szeretem a rendet. Ez az álmom. Egy olyan világ, melyben minden csendes és mozdulatlan, minden tárgy a végleges helyén van, rajta a végleges por."

hübrisz jellemzi a viszonyulásunkat önmagunkhoz, hiszen úgy kísérletezünk önmagunkkal, ahogy azt semmiféle állattal sem engednénk meg magunknak, s élvezettel és kíváncsian boncoljuk lelkünket elevenen: mit érdekel már bennünket a lélek ’üdvössége’!
K, A [11:16]:
nade hol itten az inner poise?
K, A [11:17]:
a letisztulás, a buddha üzemmód?
K, A [11:17]:
a felnövés, a felelősségteljes élet meg ezek a szarok?
N, N [11:17]:
te ilyesmire törekedsz?
K, A [11:17]:
(ezeket kérem karácsonyra)
N, N [11:17]:
az ember nem fejlődik, csak szottyad szerintem
K, A [11:17]:
oké, akkor szétbaszok mindent, köszi, heló
N, N [11:18]:
welcome any time
N, N [11:18]:
minden napra van egy ilyenem
K, A [11:18]:
minden napra egy mese, yea
K, A [11:18]:
holnapra mit tartogatsz?
K, A [11:18]:
valami ízelítőt esetleg kaphatok?
K, A [11:18]:
csak hogy legyen kedvem bejönni dolgozni
N, N [11:19]:
hát ha ma a szöttyedős volt,
N, N [11:19]:
akkor holnap az agyvérzéses lesz
N, N [11:19]:
tényleg a nemi erőszakról meg nem is chateltünk
K, A [11:19]:
szerdán beiktatjuk, díl?
elég sokat vártam én ettől a reggeli telefonkonferenciától, gondoltam majd visszaránt, megtart, odabasz, torkon ragad a kagylón át, megráz, gyere vissza, legyél itt, itt legyél, a liftben mélyen a szemembe nézett egy fiú, micsoda pofátlanság az aurámba korán reggel behajolni, szép napot és sok boldogságot kívánt mikor kiszálltam, truck route, ez volt a cipőjére írva, ő a szemembe, én a cipőjét, van ilyen na és, be clear every day, every evening, mire gondolsz? az öngyilkosságra, petite mort pedig, a női agyban valahogy egyszerűen festenek a dolgok, a szerelem miatt felkötöm magam, keresd a nőt, ugyan, bullshit, ian curtis forog a sírjában, bár tény, hogy öngyilkosnak lenni gagyi, háthiszen az anything goes-világban az öngyilkosság nem megoldás, nem menekülés, nem hab a tortán, nem szánalmas, nem szomorú, nem heroikus, nem vicces és persze nyilván azér megoldás, menekülés, hab a tortán, szánalmas, szomorú, heroikus, vicces, I'm ashamed of the person I am, az öngyilkosság csak a torz vigyoros önzés egyik fajtája, anna, annyira aranyos ez a cica, van hozzáférésed a mailboxhoz?, nekem nagyon kell vigyázni, anna, meg kell tanulnia a határokat felismerni, egyensúlyozni kell, résen kell lenni, résnek kell lenni, elveszni kell, túlélni kell, vékony jég, a határokat nem találom, szeretni kell, nem túlszeretni kell, nemfélni kell, gyűlölni nem kell félnetek, feleim, időnként megszáll a sátán, én mondom nektek, ha nem az akkumulátor diszkontra nézne az ablakom már rég elvesztettem volna a józan eszem, hát hogy képzeled, hogy szerelmes vagy? nem egyedül kell lenni, nem pokolra a kapcsolatokkal, hát ki vagy te, hogy össze-vissza beszélsz, he? nemfélni kell, vigyél innen, ráció, irráció, (He takes out the handkerchief.) Since that's the way we're playing it... (he unfolds handkerchief) ...let's play it that way... (he unfolds) ...and speak no more about it... (he finishes unfolding) ...speak no more. (He holds handkerchief spread out before him.) Old stancher! (Pause.) You... remain. (Pause. He covers his face with handkerchief, lowers his arms to armrests, remains motionless.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.