csütörtök, április 26, 2012

HM

A délutáni sétánk alatt is a Marcsi által felvetett nagyképű, meg sznob külföldre került magyarokon gondolkoztam és úgy felhúztam magam, hogy muszáj beszélnem róla (a szokásos éjszakai főzésem közben, sajnáljatok). 
Azt hiszem, én azt utálom a legjobban ebben az egész kérdésben, hogy a Heroikus Magyar (HM) szerint, ha külföldön élsz, mindenképpen szégyellned kell magad, ha jól érzed magad azért, ha rosszul, azért.
Hadd magyarázzam meg: azt az embertípust, aki ebben a tekintetben nagyon idegesít, én úgy hívom, hogy Heroikus Magyar; természetesen tisztelet a kivételnek, szerencsére nem mindenki ilyen, a heroikusok nálam azok, akik panaszkodnak, panaszkodnak, panaszkodnak és ha egyetértesz, akkor letorkolnak, hogy ugyan mit tudsz te arról, hogy mi folyik otthon, mikor te nem veszel részt ebben, ők viszont igen és mégis szeretik és elfogadják, mer nehéz, de ez a hazánk, stbstb és akkor itt megállás nélkül megint panaszkodni és hőzöngeni és felháborodni és utálkozni kezdenek és dől belőlük, hogy gyűlölik, ami otthon folyik és gyűlölnek téged is, amiért nem kell részt venned benne. 
És jaj neked, ha el mered mondani, hogy külföldön mi a jobb, ha össze mered hasonlítani  Magyarországot bármilyen másik országgal, hát ez micsoda undorító sznobság, kérem szépen. Hogy ez az igazság? Kit érdekel, megsértesz vele! Bezzegelsz! Sznob vagy és nagyképű! 
Azt egyébként nem pontosan értem, hogy miért sértő igazat mondani ebben a tekintetben - persze kétségtelen, hogy például a kövérek is megsértődnek, ha azt mondják nekik, hogy kövérek -, ha nem azért, mert az irigység beszél abból, aki így viselkedik - persze az irigység csúnya dolog, de én megértem, én is rettenetesen irigykedem  a nagyon gazdagokra és nagyon jó fogúakra például. 
Persze itt még nincs vége ennek a gyönyörű problémának, mert semmi sem jó, nem jó az sem, ha boldogtalan vagy külföldön, merhát mit képzelsz te tulajdonképpen magadról, te, átokfajzat, külföldön élsz, nyilván rengeteg pénzed és gyönyörű lakásod van, meg fasza kocsid, hát rohaggyá meg, hogy képzeled, hogy problémáid vannak?!
Nem tudom egyébként, hogy ez a semmi se jó-minden szar, ez magyar mentalitás vagy csak simán emberi, mindenesetre szerintem ez a kicsinyességnek olyan magas foka, amit én már nehezen tudok felérni eq-val...