csütörtök, május 16, 2013

díjeső

Ha jól értem, akkor Tamkótól megint kaptam cuki kis bloggerdíjat, akarom mondani feladatot egy kérdés formájában: mikor és hogyan győzött meg legutóbb téged valaki valamiről?
Hát, biztos azért kaptam ezt a kérdést, mert meggyőzhetetlennek tűnök, pedig nem vagyok meggyőzhetetlen, sőt.
Jobb napjaimon a rugalmas gondolkodásomat és nyitottságomat szeretem a meggyőzhetőség alapjaként emlegetni, rosszabb napjaimon azon gondolkodom, hogy nem vagyok-e esetleg túlságosan befolyásolható és rengeteg kérdésben teljesen tudatlan?
Na mindegy, a lényeg, hogy az utolsó, aminek helyességéről meggyőztek, az AJ mellműtéte volt, ugyanakkor van nekem egy sokkal emlékezetesebb meggyőzős sztorim is. 
Mivel Marci révén több fizikust is megismertem, akik többségükben elég érdekes és gondolkodó emberek, egy csomó dologról lehet velük beszélgetni, amiről egy átlag halandóval nem feltétlenül. Egy időben nagyon foglalkoztatott a kérdés, hogy hogyan lehetséges, hogy a fizikusok között vannak hívők is ezért pár éve egy ilyen hívő fizikusra zúdítottam épp a kérdéseimet hitről, tudományról és ezek viszonyáról, amikor hirtelen a homlokomra csaptam és megvilágosodtam: a te hited pont olyan irracionális, mint a szerelem! Oké, nagyszerű, akkor egy hívő fizikus olyan mint egy szerelmes fizikus, szuper!  A srác boldogan beleegyezett persze (biztos hulla idegesítő vagyok a kérdéseimmel, én mindenkit vallatni szoktam, így beszélgetek.), biztos örült, hogy ilyen könnyen meggyőztem magam. 

Most pedig, e remek történet után tovább kell adnom a díjat négy embernek és újat kell kérdeznem, hát izé...
Azt hiszem, most új olvasóktól - akik persze maguk is bloggerek - fogok kérdezni (bocsánat, én őket még nem olvastam tüzetesebben, de igyekszem; engem mindenki érdekel, csak nincs elég időm és már így is egészségtelenül sok időt töltök a neten, ahelyett, hogy az ultramaratonra készülnék és legyőzném önmagam; ultramaraton, haha, jelenleg három perc futástól is halálomon vagyok, szégyen, inkább nem is beszélek erről). 
Szóval a kérdésem az, hogy mi volt a legfélelmetesebb dolog, ami valaha történt veled? (Ez olyan igazi angol tanáros kérdés, nem? Mindenféle jó kis igeidős gyakoroltatást lehet egy ilyen házi feladattal csinálni)
A házi feladatot pedig a következők kapják:


Kommentelni kéne náluk, hogy kaptak díjat, de most nem kommentelek, szerintem majd jönnek és elolvassák. Aki utálja a díjat, a kitüntetett figyelmet vagy engem, az érezze felmentve magát a feladat alól (hú, ez viszont rossztanáros megoldás), csókjaim.

23 megjegyzés:

  1. Tök jó mindkét meggyőzős eset! De főleg a második, hiszen AJ melleit illetően új infók birtokába jutottál, szóval úgy sokkal könnyebb.

    (egyébként pedig sztem a legtöbb embert nehéz meggyőzni, ezért tettem fel ezt a kérdést :))

    Tetszik az angoltanáros vonulat!

    VálaszTörlés
  2. na jól van, örülök, hogy elégedett a díjazó:)

    VálaszTörlés
  3. Mi van?? :-) Azt se tudom, mi ez a díj! Mi a neve? cukiblogger? Vagy most hülyeséget írtam? :-) Na este átolvasom, mit is kaptam, mindenesetre köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Köszi! :) Hamarosan megírom, de a kérdésen még agyalok.

    VálaszTörlés
  5. Fogtam, köszi, csak még kérek két hét türelmet, mert még nem postolhatom ki, mert akkor tényleg megtörténne, amitől legutóbb csak megijedtem, hogy jaj, megtörtént (pedig nem). Na nem titokzatoskodok tovább, hanem két hét múlva írok postot.

    VálaszTörlés
  6. Turchi, ezt csak én hívom cinikusan cuki díjnak, amúgy vmi best blogger volt eredetileg, meg volt neki logója is, de az valahogy eltűnt az idők során.

    Kalib, Kati: nyugodtan gondolkodjatok, halasszatok.

    VálaszTörlés
  7. Pedig nem rossz, cukiblogger :-). És a saját lapomon kell válaszolni és megnevezni a többieket? Miánál láttam egy logót, nem az volt?

    VálaszTörlés
  8. én örülök, ha átkereszteljük:)

    igen, a blogodon kell mindent csinálni (ha nem akarod annyira reklámozni, akkor persze nem muszáj)
    és igen, szerintem Miánál ezt a cukibest díjat láthattad.

    VálaszTörlés
  9. Szerintem azért kaptad ezt a kérdést, mert egyvalami baromira hiányzik belőled, és az a szerénység/alázat. Olyan elképesztő magas lóról tudsz nyilatkozni dolgokról (még amikről keveset is tudsz), mint az igazi buta emberek.

    Rólad mindig ez jut eszembe:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger_effect

    Ezt most vedd kritikának. Egy kissé csiszoltabb és visszafogottab stílussal, ami nem üzeni, hogy nálam van a bölcsek köve, illetve lenézek mindent és mindenkit, ez egy kurva jó blog lehetne. Most is jó, de nem kurva jó. :) Esetleg nesztelencsigáról érdemes példát venni, öniróniája és nyitottsága neki tényleg van, ráadásul úgy, hogy lexikális és nem kézzelfogható tudása neki VALÓBAN igen széleskörű.

    VálaszTörlés
  10. Feladat örömmel teljesítve itt, megüzenve minden érintettnek!
    http://panaszkodjunk.blog.hu/2013/05/17/blogger_dij_921

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. trillian: dehát akkor minek olvasod ezt a blogot? olvasd luciát.

    meg aztán nekem valami nem stimmel abban, hogy kábé inkompetens idiótának nevezel, aki mindenkit lenéz, miközben csupa marhaságot beszél, de azért a blogom az "jó". ez hogy a csudában lehetséges?

    amúgy pedig tény, hogy vannak rossz tulajdonságaim, ezeket csiszolgatom folyamatosan, persze nálad elnézőbb vagyok magammal szemben, meg az éveksorán nagyon sokat finomodtam magas ló tekintetében is.
    luciáról nem tudok nyilatkozni, nem ismerem őt egyáltalán, a blogja pedig sosem kötött le, ennek ellenére elhiszem, hogy ő valóban mindent sokkal jobban tud nálam, dehát istenem. mondom, go to lucia:)

    VálaszTörlés
  13. trillian: Én úgy tudom ezt a kérdést négyen is kapták, nem csak Molly. Én bírom a stílusát, mint ahogy Lucia-t (nesztelencsiga) is, pont őt jelöltem meg, mint egyik legjobb bloggert.

    VálaszTörlés
  14. nekem az egyik legérdekesebb a bloggerkedésben, hogy mennyire másképp látják emberek ugyanazt a dolgot (jelen esetben engem, meg a blogomat): hihetetlen mennyiségű jelzőt kaptam már a hét év alatt mióta írom.
    hogy érzékeny vagyok. hogy érzéketlen vagyok. hogy buta vagyok, hogy okos vagyok. hogy agresszív vagyok. hogy kedves vagyok. hogy érdekes vagyok. hogy unalmas vagyok. hogy látszik milyen nagyon szeretem a gyerekeimet. hogy úgy tűnik a hideg ráz a gyerekeimtől. hogy erős vagyok. hogy gyenge vagyok. hogy vicces vagyok. hogy fárasztó vagyok. hogy önironikus vagyok. hogy nincs öniróniám, stbstb.

    VálaszTörlés
  15. Mondom, attól még olvasom ezt is, hogy van olyan, amit kellemesebbnek/szellemesebbnek találok. Csak jeleztem, hogy mi irritál egy kicsit. De ha pont az ellenkezőjét írják mások (milyen alázatos és szerény vagy te Molly!), akkor nyilván nincs értelme gondolkodni rajta, hogy miért is. Mondom, ettől még jó a blog, csak néha viszket az ember tenyere. :)

    VálaszTörlés
  16. de nem érzed visszásnak, hogy idejössz fikázni, meg ostoba vagyok még a Wikipédia szerint is, meg viszket a tenyered, meg ha mások mondják, hogy szerény vagyok, majd akkor elhiszed, meg van ami szellemesebb, meg tanuljak luciától stb és utána még nekem kéne megvédenem magam? vagy nem is értem mit gondoltál...hogy majd fülem-farkam behúzva beismerem, hogy ó, igen, egy idióta vagyok és megyek luciához alázatot meg okosságot tanulni?

    ez az én játszóterem, ha tetszik, ha nem, ha kedvem van, akkor iszonyú butaságokat írok baromi arrogánsan - ha indexes újságíró lennék, még azt mondanám, jó, hát szólogass be, tényleg, miért is kapok én pénzt, ha arrogáns bunkó vagyok csupán, de így...én tényleg nem értem ezeket minek kell.

    nem tartozunk egymás érdekszférájába - gondolom -, simán csak kerülj el, ne olvass, egyértelműen jobb lesz mindenkinek: neked nem viszket majd a tenyered, nekem meg nem kell azon gondolkoznom, hogy a legutóbbi Angelina Jolie-fiaskó kivételével (ami valóban hülyeség volt, de ezt vállalom, direkt nem töröltem, szerintem az béna sunyi dolog)ugyan mikor írtam bármi tenyérbemászót vagy más számára kirívóan ostobát az utóbbi három évben, amikor nagyjából folyamatosan a saját anyaságfilozófiámat fejtegettem (nem, sosem tettem úgy, mintha tudósa lennék a témának), meg sokszor látványosan rosszul éreztem magam, de hogy magas ló nem volt, az is biztos...még egy nyavalyás filmkritikára sincs időm, nemhogy mások lenézésére. szerintem te utoljára mondjuk négy éve olvastad ezt a blogot, aztán most végre lehet kommentelni, meg nekem beszólni, hú de jó...
    meg egyáltalán: miért kéne alázatosnak meg szerénynek lennem? mert szerinted kell? vagy mert azt jobban szereted olvasni? és ha nekem nincs kedvem hozzá? miért kéne neked vagy bárkinek megfelelnem, miért kéne jobbítanom a blogomon? ez egy ilyen játszótér, itt nincsen csak hinta, menj olyanra, amin van csúszda is, meg lovacska, sok boldogságot.

    és persze te biztosan azt hiszed, hogy ez most építő kritika volt.

    én nem mondom, hogy nem vagyok sokszor arrogáns, egyáltalán nem tagadtam a dolgot, de kicsit furcsának tartom azért, hogy szó szerint lebutázol, majd nagy kegyesen azért jónak ítéled a blogom, végül azt mondod, hogy ó, hát téged csak zavar egy "kicsit" a magas ló, azért szóltál, de ettől még olvasod ezt a nem annyira szellemes blogot is... most komolyan.
    tényleg csak szerintem irritáló ez a kis előadás?
    na ezen meg te gondolkozz el szerintem.

    VálaszTörlés
  17. Nekem tokre viszketne a tenyerem attol, ha valaki odajonne hozzam és kérdezés nélkul elkezdene kritizalni. Micsoda emberek vannak, dobbenet! Raadasul hulyeség, amit irt, hiszen négy teljesen kulonbozo bloggernek tettem fel ugyanazt a kérdést (és nyilvan azért azt a kérdést, mert engem ez foglalkoztat most).

    Amugy a blogdij neve eredetileg tényleg Best Blog volt, de direkt nem igy adtam tovabb, sztem ez unszimpi lett volna a tobbi bloggal szemben. (meg kicsit fura is: hogy lehetne legjobb blogot kivalasztani?)

    VálaszTörlés
  18. ami engem ebben nagyon ingerel, az a kritizálás módja; az, hogy lekicsinyel, majd észbe kapva meglapogatja a vállam, hogy "jaj, azért nem olyan rossz ez".
    jézusom.
    ha már bölcsek köve, hát gyorsan elmondom, hogy szerintem az építő kritika az olyan, hogy mondunk valami pozitívat, majd elmondjuk azt is, hogy mi nem tetszik.
    de hogy mondunk egy csomó negatívumot, sőt, még utat is mutatunk, hogy hol kell keresni a pozitívumot (ez is milyen már), majd azért nyugtatólag közöljük, hogy ne aggódj, különben minden oké, hát...szerintem nagyon gyatra emberismeretre vall.
    mert, a feltételezéssel ellentétben, én bizony nagyon jól állom a kritikát, sokat gondolkodom is rajta, sőt, szerintem nagyon jól ismerem magam, tudok arról is, hogy mi idegesíthet bennem másokat és, hát, mivel már 38 éves vagyok, állok elébe...ez nagyon más már nem lesz.

    VálaszTörlés
  19. Én meg annak a híve vagyok, hogy kérdezés nélkül soha rosszat. Vagy ha nagyon kikívánkozik (és a jóindulat vezérel), akkor tényleg udvariasan, óvatosan fogalmazzon az ember.

    VálaszTörlés
  20. dehát te egy nagyon kedves ember vagy:) - szerintem ez ritkaság.
    egyébként nagyjából én is ezt mondom, de már azzal is megelégednék, ha legalább egyértelmű üzenetet közvetítene felém a kedves olvasó: "ez tetszik, ez nem." kész. nem: "semmi nem tetszik, te egy idióta vagy, de azért jó lesz ez"...tudom, csak ismétlem önmagam, csak annyira meglep, hogy van ember, aki azt képzeli, hogy majd mélyen elgondolkodtat amit ilyen zavaros formában közölni kíván.

    VálaszTörlés
  21. Én meg csak egyszerűen izgalmasnak tartom a blogod. És tetszik. Azért olvasom.
    Mondjuk ha őszinte akarok lenni, én is olvasok 1-2 olyan blogot, amiben pont az a jó nekem, hogy nagyon idegesítő. :-) De azért őt se fikázom, csak csöndben bosszankodom, hogy mekkora idióta és még meg is írja. De hát istenem, ahogy mondod, az az ő játszótere, az meg, hogy szörnyülködöm rajta, az enyém. Sosem értettem miért kell odamenni valakihez és belerúgni. Az életben sem teszünk ilyet - virtuálisan sem nagyon illendő.

    Ja, és tök jó, hogy lehet kommentelni, csak most vettem észre! Bár sejtem, hogy még 1-2 ilyen kedves komment és vége a gyereknapnak. :-)

    VálaszTörlés
  22. persze, hogyne, az ember szeret katasztrófaturistáskodni, biztos vagyok benne, hogy hozzám is sokan járnak ezért, én is olvasok olyasmit, amitől legszívesebben kitépném minden szál hajamat - de sose szólok be egyrészt mert valóban hiszek a "saját játszótér" intézményében ha blogokról van szó, másrészt mert azért a számomra nagyon idegesítő bloggereket sem akarom bántani (és a legtöbbször teljesen egyértelműen kedves emberek), egyszerűen csak teljesen más a stílusuk, mint amit én szeretek. egy blog volt, ahol szerettem gonoszkodni, de arra alapos okom volt.:)
    de a kedves kommentelőm biztosan azért szólt be, mert ha hülye arrogáns picsa vagyok, akkor nekem muszáj beszólni, nem?
    megfogadtam egyébként, hogy most majd lepereg rólam minden ilyen, nagyon igyekszem ezzel a kommentes bloggal, de főleg azért, mert tényleg sokan kérték, hogy lehessen kommentelni - meglátjuk hogy bírom hosszú távon:)
    mondjuk kimoderálhattam volna ezt is, de kíváncsi voltam, hogy mi lesz belőle...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.