kedd, május 21, 2013

kommentes

Azt hiszem, azért nem moderálom ki most az elég utálatos kommenteket sem (még csak pár ilyen volt, de ami késik, nem múlik, ugyebár; a nagyon utálatosakat ki fogom azért), mert nemrég úgy döntöttem, hogy a kritikának az egyetlen fajtája, amin hajlandó vagyok valóban elgondolkozni, az az olyan kritika, amit a szemembe mondanak élőben. 
Mert borzasztó egyszerű itt névtelenül/álnéven pattogni meg okoskodni meg beszólogatni anélkül, hogy a beszólogató bármit is tapasztalna belőlem úgy igazán.

12 megjegyzés:

  1. Egy régi blogomat, ami nagyon forgalmas volt, azért töröltem ki, mert olyan parasztok szoktak oda, hogy még moderálással is felcseszték az agyam, mert ugye törlés előtt csak el kell olvasni.

    VálaszTörlés
  2. igen, ez a moderálás fonáksága, hogy mindenképp tud üzenni a bunkó kommentelő is...

    fel kell bérelni egy előmoderálót:)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó ötlet, erre még nem is gondoltam!

    VálaszTörlés
  4. Erősen moderálásellenes vagyok, meg aztán ez az álnevesdi is olyan dolog, hogy ha én dióhéj néven írok, miért esik más elbírálás alá a véleményem, mint ha névtelen néven írnék? Miért csak a rossz ízű kommenteket szokta mindenki reklamálni, hogy azok névtelenek, soha egyetlen nyálas seggnyaló kommentre még nem írta senki, hogy könnyű névtelenül bájologni. Molly Bloom. Ez ugyanannyit tesz nekem, mint névtelen, ha Szabó Etelka név állna ott, akkor se olvasnám más szájízzel a bejegyzéseidet.

    Végre valami, amiben nem értek egyet veled :)

    VálaszTörlés
  5. dehát pont azt mondtam, hogy engem élőben kritizáljanak, ne dióhéj néven:) - egyébként de, van abban valami rossz, ha valaki névtelenül beszólogat, mert tényleg valahogy olyan érzést ad az embernek, hogy még arra sem veszi a fáradságot, hogy virtuális személyiséget kreáljon magának, hanem köp egyet "névtelen" fedőnéven. igazad van, racionálisan nézve tök mindegy, hogy van-e nevünk vagy nincs, de érzelmi alapon - nőként:) - szemlélve valamiért van egy kis különbség.

    hát nézd, négy évig bárki bármit írhatott ide, aztán sokszor eldurvult a hangnem, meg érzékeny voltam (terhes) és akkor megutáltam a kommenteket.
    most sem szeretem őket igazán, de valószínűleg a krónikus beszélgetéshiány miatt lett kommentelhető a blogom - bár ezt még nem tisztáztam magammal:)

    VálaszTörlés
  6. (egyébként ide sose jönnek seggnyaló kommentek, meg is vagyok sértődve:)
    amúgy mit ad isten, engem egy csomószor a kedves kommentek is idegesítenek, de most ezt nem fejtegetem, mert soha többet nem kommentel senki:))

    VálaszTörlés
  7. és csak ne tessék lekicsinyelni Molly Bloom-ot, ő egy nagyon fontos regény hősnője, ellentétben Szabó Etelkával...;)

    VálaszTörlés
  8. no de Molly, ha "köp egyet névtelen fedőnéven" az is mond valamit róla és máris kibújt valamelyest a névtelenségből...amúgymeg, a vélemény az vélemény, akármilyen néven írja bárki, vagy kezdesz vele valamit, vagy nem, seggnyaló kommentek meg azért nem érkeznek hozzád, mert nem vagy bájolgó tündibündi seggnyalást elváró blogger (ez már-már seggnyalást vót)

    VálaszTörlés
  9. persze, a kommentelők folyamatosan elárulnak magukról valamit a megnyilvánulásaikkal - az például nagyon sokatmondó, hogy valaki csak egy névtelen odaköpő szeretne lenni;)
    egyébként azt hiszem pont az az egyik, amiért bajom van a kommentekkel, hogy túlságosan felnagyítják a bloggerség jelentőségét (én így is túl komolyan veszem ezt, pedig nagyon nem kéne, de egyelőre így élem a társadalmi életem), túl nagy jelentősége lesz minden egyes kommentnek és véleménynek (és ezáltal az én írományaimnak és véleményemnek is) és az nem jó. (ez persze szerintem az "írottság" miatt is van. ha csak beszélgetnénk ezekről a dolgokról és valaki folyton beszólogatna, az sokkal inkább elsikkadna, mint így, rögzítve)
    a bloggerség csak játék és szerintem úgy is kéne kezelni - mind a kommentelőknek, mind a blogíróknak. és már Teréz anya is megmondta, hogy "az élet játék - játszd!", szóval a komolyanvevés úgy általában rossz vért szül azt hiszem.

    különben mióta moderálok, azóta vannak érdemi kommentek is, azelőtt a legtöbb tök fölösleges "vakkantás" volt.

    engem egyébként mindig megdöbbent, hogy bizonyos blogtípuson tényleg ez az egymás körbenyalása (kommentelők-blogírók, mindenki benne van:)) a jellemző, mondjuk nekem ettől minden szál hajam az égnek áll, dehát kinek mi jön be...nem, nem vagyok bájolgó, én egy csörtető, háborogva ordító vaddisznó vagyok:D - mindig így gondolok a blogger énemre.
    a buddhistáknak van erre egy kategóriájuk, hogyaszongya "dühös típus". egyszerű, de találó.

    VálaszTörlés
  10. szerintem csak belülről érzed/érezheted ezt a csörtető vaddisznóságot, mert ugye te éled meg azokat a dolgokat, amiket leírsz, kívülről inkább a humorod, öniróniád érződik, meg az, hogy egy csomó dolog érdekel, ezért sem válik unalmassá a blogod, bármiről is írj...

    egymás körbeudvarlása leginkább a kézműves blogokon jellemző azt hiszem, azért is fejeztem abba a sajátomat, vagy csak ritkán írok, a visszaudvarlásra én képtelen vagyok

    no, eldugulok, mert kezdek a saját agyamra menni, 12 év netes pályafutásom alatt nem szóltam ennyit, mint itt nálad :)

    VálaszTörlés
  11. beszélj csak, én örülök. azt végképp nem szoktam érteni blogokon, mikor az emberek alázatosan elnézést kérnek, hogy sokat kommentelnek, meg ha kialakul egy vita és a blog gazdája nincsen benne, akkor is elnézést kell kérni - mi a jó égért, jézus? aki szereti a kommenteket, az nyilván örül, ha gondolatébresztő dolgokat írt, amit az emberek megvitatnak...na mindegy, hát én sok mindenen csak ámulok és bámulok.

    erről a múltkori kritikus kommentnél már írtam, de elmondom még egyszer: állati érdekes, hogy a hét év alatt, amióta blogolok, voltám már minden és mindennek az ellenkezője is. a múltkori kritizálóm szerint pl se humorom, se öniróniám, csak nagy arcom van...tessék, így megy ez. és ezért gondolom többek közt, hogy nem kell túl komolyan venni a blogírást. jó, persze mindig lehet mondani, hogy IRL is így van ez: mindenki mindenfélét gondol és mond a másikról.

    VálaszTörlés
  12. A névtelen hozzászólókkal csak az a baj, hogy ha egy poszton belül van 3 különböző személy névtelen, mint legutóbb egy másik blogban, akkor hogy a túróba döntsem el, hogy éppen melyik névtelennel beszélek? Nem győzték hangsúlyozni, hogy én nem az a névtelen vagyok, aki azt mondta, hogy...tiszta röhej volt. Az rendben, hogy nem akar regisztrálni egy hozzászólásért, az is rendben, ha névtelenként jelenik meg, de legalább a végére írja oda, hogy x, y, vagy z voltam. Ha csak egy számot ír, már akkor is tudom, hogy éppen melyik névtelen ír. De ez valóban csak akkor probléma, ha egy beszélgetésben több névtelen is van.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.