szerda, május 22, 2013

(s)iker vol,78593420134

Az még az oktatós hangsúlynál - hazamegyünk aludni Marcika, kiabálja Léna a játszótéren Marcus arcába hajolva és még a mutatóujjával is helytelenítő mozdulatot tesz - is viccesebb, amikor nem vitatkoznak, hanem öreguras, már-már unott hangon elemzik a képeket az egyik kedvenc meséjük szereplőiről: az ott Szellő, Léna; nem, nem, az Ugri, Marcika, szerintem.

7 megjegyzés:

  1. Jaj, ez de aranyos!! Én pár napja hallottam, ahogy P. először "beszélgetett" egy kislánnyal, hát majd' elolvadtam (K: mogyoró van benne? P: ühüm K: És kemény? P: ühüm kéjsz? és már nyomta is a kislány szájába az egyetlen m&msét.) Annyira sajnálom ilyenkor, hogy nem érti, mit beszélnek körülötte és őt sem értik, csak a magyarok. :(

    VálaszTörlés
  2. annyira jól tudod leírni, szinte látom őket :)

    VálaszTörlés
  3. Part: igen, frusztráló ez a külföld ilyen szempontból, mondjuk nálunk sokat segít a bölcsi, érteni már láthatóan elég jól értik a dolgokat, P-nek azért biztos nehezebb.

    dióhéj: élőben azért sokkal viccesebb:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon cuki :) Gondolom szigorú arcot is vág Léna közben :) Olyan kis majmok a gyerekek, nagyon vicces visszahallani a saját monológjainkat tőlük.
    Nálunk elég gyakori a lányom szájából a "Nem szabad Gusztika! Szégyelld magad!" az öccse felé, amitől nekem mindig nevetnem kell :)

    VálaszTörlés
  5. persze, nagyon komoly képet vág, Marcus egyszer nyakon is vágta egy ilyen után:D megszidtuk, de azért igaza volt, elég idegesítő lehet, ahogy oktatja.

    nálunk leggyakoribb a "mit csináltál?!" meg a "hányszor mondjam?!" az utóbbin egyébként mindig meg is sértődöm (na jó, csak úgy játszásiból), mert olyan borzasztóan napközis tanáros és szerintem csak nagyon ritkán mondtuk és Lénát hallgatva mégis úgy hangzik, mintha ez menne itt nap mint nap:)

    VálaszTörlés
  6. ja igen, meg az még nagyon vicces, amikor mondogatják a másikra, hogy "nem szejetem Lénát/Marcikát" és korholóan rögtön hozzáteszik, hogy "jaj, ne mondj ilyet, nem szép dolog":D

    a gyerekek nagyon viccesek, ezt a vicces dumás időszakot vártam már mióta:)

    VálaszTörlés
  7. Haha, ez az utolsó olyan, mint amikor Gollam beszélget magával :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.