hétfő, január 29, 2007

Agresszív geci

Na az vagyok én. Ha bárki tudná milyen ocsmányságokat szoktam gondolni az utcán, a járműveken, tömegben, vásárlás közben és úgy általában mindig, az valószínűleg nem szívesen jönne a közelembe. Jámbor külsőmmel szerencsére könnyen leplezem elfojott indulataimat, de alapvetően fogcsikorgatva járok-kelek a világban.
Nemtom ezzel mit kéne csinálni, engem egyre jobban zavar, hogy magamban a "takarodj innen, te büdös köcsög" mantrát nyomom azoknak, akik előttem botladoznak az utcán vagy belelógnak az aurámba a metrón.
Én próbálok erősen koncentrálni arra, hogy szeretnünk kell felebarátainkat, meg hogy "szeretet pedig nincsen énbennem: semmi vagyok", de valahogy végül mindig felülkerekedik a "dögölj meg, gyökér" verzió.

19 megjegyzés:

  1. Az esetek 90 százalékában én is pontosan ugyanígy vagyok. Néha megijedek magamtól, amikor azt érzem, hogy mindenkit utálok, és legszívesebben egy sorozatlövővel tennék rendet.. ez már beteges? :)

    VálaszTörlés
  2. En nem csikorgatom a fogam, csak rohogok magamban minden szerencsetlenen, ugymint aki leejt valamit, vagy megbotlik, vagy arcaba repul a ketchupos torta meg ilyesmik.
    De szerintem ez ugyanaz, mint a tietek, es biztosan oka van, no de mi az?
    Ki kellene ra talalni egy jol csengo nevet...

    VálaszTörlés
  3. agresszív geciség? :)

    VálaszTörlés
  4. az választ el például engem a gyenge plebsztől, hogy én meg is mondom a prolinak, hogy kurvagyorsan takarodjon az utamból, mert fölgyújtom az anyját.

    VálaszTörlés
  5. Latinul, ha lehetne... az olyan elokelo :)

    VálaszTörlés
  6. de én azt gondolom, hogy ez szörnyű. nem akarok ilyeneket sem gondolni, sem mondani. utálok agresszívan gyűlölködni. túl sok energia és egyáltalán nem szeretek másokat bántani.

    VálaszTörlés
  7. Mindenki igy van ezzel...

    VálaszTörlés
  8. molly, ezt a bejegyzést megint rólam írtad!

    VálaszTörlés
  9. bocs, valószínűleg nem voltam világos: semmiféle indulat, gyűlölet nincsen bennem. semmiféle negatív érzelem. szenvtelen vagyok és kimért.

    >nem akarok ilyeneket sem gondolni, sem mondani. utálok agresszívan gyűlölködni. túl sok energia és egyáltalán nem szeretek másokat bántani.

    ezért vagy te egy gyenge ember. ami mondjuk már abból nyilvánvaló, hogy a sátorponyvakészítő saul szentimentális leveleiből idézgetsz.

    VálaszTörlés
  10. jajmár, a szentimentális idézetek a kontrasztot hivatottak megmutatni.
    szenvtelenül és kimérten eszébe jut bárkinek olyan, hogy "fölgyújtom az anyádat"? nemár.
    mellesleg ha az empátia iránti vágy gyengeség, ám legyen. tudom, te mélyen megveted a humánus érzéseket bár ez számomra iszonyú zavarba ejtő de nyilván azért, mert ...........vagyok.(ide mindenki helyettesítsen be valami kellően lealacsonyító jelzőt)

    VálaszTörlés
  11. >szenvtelenül és kimérten eszébe jut bárkinek olyan, hogy "fölgyújtom az anyádat"? nemár.

    hogyne. abban a pillanatban, hogy az ember sikeresen leszámolt a gyengék által sulykolt humanizmussal, empátiakényszerrel. minden normális kultúrában, amit nem puhított el a judeokeresztény humanizmus, ismerik az indulat nélkül, tiszta tudattal, kötelességből ölés lehetőségét. ez a keresztény kultúrkörben is megvolt, csak aztán sajnos a sátorponyvakészítő vonala erősödött meg.

    VálaszTörlés
  12. jó. akkor mondd el kérlek, hogy mi a baj az empátiával azon kívül, hogy szerinted puhánnyá tesz (hatalmas tévedés, ez csak a rosszul értelmezett "konzumempátia"). azt nem fogod nekem megmagyarázni, hogy az empátia a gyengék sportja, sőt: a valódi empátiához - nem Nők Lapja-féle nyivákolásra gondolok - szerintem különlegesen erősnek kell lenni, pontosan azért, hogy az indulatainkon át tudjunk lépni. egyébként melyik az a normális kultúra amiről beszélsz? az ősközösségi önbíráskodás vagy netán valamilyen diktatúra? mindkettő rémisztően hangzik és nem hiszem, hogy az amúgy valóban problémás demokráciát hatékonyan váltanák fel. oké, persze az úgynevezett hatékonyság attól is függ, hogy mi a célunk.
    bevallom, időnként reménykedem, hogy ezeket nem gondolod komolyan.

    VálaszTörlés
  13. ne haragudj, de a demokratákat már jó ideje nem tartom vitaképesnek.
    ősközösség plusz tündéri volt, darwin nagyon röhög ott fönn, hogy m,ennyien beszopták azt a szart.

    VálaszTörlés
  14. de mondjuk ha megnézed a dór kultúrát, akkor haloványan felderenghet valami abból, amiről beszélek. vagy nézd meg a szamurájokat. persze ahhoz, hogy a legminimálisabban fölfogd a dolgot, le kellene számolnod a minden ember egyenlő című tévképzettel. belegondoltál, hogy ez mit jelent?

    VálaszTörlés
  15. sokat gondolkodom a minden ember egyenlő tézisen. még nem jutottam dűlőre a kérdést illetően, márcsak azért sem, mert szerintem beláthatatlan következményei vannak az
    "én valószínűleg egyenlőbb/jobb/okosabb/szebb/fontosabb/életre érdemesebb vagyok másoknál" vagy a "legtöbben nálam kevesebbet érnek" gondolatnak. az egyik legfőbb probléma ezzel az, hogy ki dönti el, hogy kik az egyenlőbbek. mert persze erre könnyen rávágod, hogy te, de valószínű, hogy az általad plebsznek vélt tömeg is hasonlóan gondolkodik. ebben az esetben gondolom némi véráldozatra lenne szükség, hogy eldőljenek az erőviszonyok. vagy ha a vérségi, rokonsági kötelékek döntenének valakinek a fontosságáról? az megint nagyon fals.
    és igen, a demokrácia sok tekintetben nagyon csökött, de nem tudok elképzelni jobb alternatívát itt és most. te sem gondolhatod komolyan, hogy szamuráj hagyomány működőképes lehetne kelet-európában. oké, persze nyilván nem is ezt mondod, de szerintem mindenképpen kivitelezhetetlen az a fajta erkölcsiség és társadalmi berendezkedés vagy akár ahhoz megközelítően hasonló is. (mellesleg ráférne a mai magyar társadalomra a sintóizmus és a zen buddhizmus:))

    VálaszTörlés
  16. ha egy humanista-demokrata a sintót és a zen buddhizmust felhozza, mindig élek a gyanúperrel, hogy nem sintóról és nem zen buddhizmnusról beszél. azzal ugyanis tökéletesen összeegyeztethetetlen mindenféle szentimentális nyavalygás.
    a dolog többi részét illetően nem tudok mit mondani érdemben, nem velem beszélgetsz, hanem a monomániáidat mantrázod.
    az külön pikáns egyébként, hogy te, drága molly milyen megvetően bírsz leszalonbuddhistázni embereket, amikor szemmel láthatólag max a jól hangzó közhelyek szintjén ismered a buddhizmust.

    VálaszTörlés
  17. félreértesz, most épp nem vitatkoztam, inkább puhatolóztam, hogy konkrétan mire is gondolsz, sőt, azt is leírtam, hogy a saját világnézetemben is rengeteg kivetnivalót találok. keveset tudok a zenről,a sintóról és a buddhizmusról általában, ezt nem tagadom, sőt. a konzumbuddhizmust azért utálom különösen, mert üres szólamokat mély meggyőződéssel adnak elő olyan emberek, akinek fogalma sincs ezekről a dolgokról, ugyanúgy, ahogy nyilván nekem sincs, ámde az a különbség köztünk, hogy én nem próbálom elhitetni senkivel, hogy tisztában vagyok velük. de nem is ez az érdekes, nem erről akartam beszélni. kár, hogy félreértettél, mert még mindig az érdekel, hogy hogyan derül ki, kik az egyenlőbbek.


    PS.: hogy jön ide a szentimentális nyavalygás? ezt most mire mondod?

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.