szerda, március 02, 2016

ahogy a dolgok vannak

Na végre egy este és egy reggel, mikor nincs veszekedés (a kisebb villongásokat leszámítva). 
Marci szombaton végre hazajön (ezt a gyerekek az oviban el is mesélték gyorsan mindenkinek, kis cukik), de olyan romantikus most a helyzetünk, mint annak idején, mikor ő még Londonban lakott, én meg itthon, de már rettentő szerelmesek voltunk és muszáj volt folyton tartani a kapcsolatot, de valamiért sosem cseteltünk csak nagyon minimálisat, mindig e-mailt írtunk, na és most is ezt csináljuk (a szkájpolást beszüntettük, mert Lénike nagyon kiborul miatta), bár ma reggel beszéltünk telefonon és nagyon jó volt a hangját hallani, sok ez a három hét tényleg, igaz, kapcsolatunk ugye úgy kezdődött, hogy egy hónapig nem találkoztunk, úgyhogy gyakorlottak vagyunk ebben. 
Ez a szombati munkanap viszont iszonyú kegyetlenség, mindenkit utálok miatta, tűrhetetlen, már előre látom, hogy reggel négykézláb fogok kimászni az ágyból és akkor még a gyerekeimet is ki kell rángatnom. Eh. 
Amúgy meg tiszta nátha vagyok és kómás is, de a napsütés sokat dob a hangulatomon, csodálatos, hogy a tegnapi szeles hideg csak egy napig tartott. 
A csótányirtó elkotyogta, hogy az alattunk lakó nyanya a gócpont a házban, hihetetlen, de komolyan. Körülbelül tíz éven át éltünk úgy, hogy ennek a nőnek a fia tökig csavart erősítőkkel gitározott éjjel-nappal, aztán amikor épp megunta a gyakorlást (baromi hamisan játszott ráadásul), akkor bulit rendezett és zenét hallgatott a horror barátaival hajnalig, tette mindezt baromi hangosan persze, most meg drága anyukája (aki gyanúnk szerint tök süket, ezért nem tűnt fel neki, hogy mit művel a bunkó fia) baszki csótányokat nevel a lakásában, hát gyönyörű. 
(Mielőtt beköltöztünk, valami ilyet magyarázott nekem, hogy itt olyan csótányok vannak, amik bemásznak az ágyba is és erről a többi lakó tehet, mert nem takarítanak - most meg kiderül, hogy nála van a legtöbb. Bemásznak az ágyba? Jézusom, mennyi lehet akkor nála?! Nem akarom elképzelni. Akkor mondjuk annak tulajdonítottam a dolgot, hogy beszél össze-vissza, buta mint a föld, biztos csak képzeli, hogy csótányok másznak az ágyba, de most már nem vagyok olyan biztos a dolgomban... Az anyukám annak idején a lakógyűlésen mindig elmagyarázta neki, hogy mi történik, mert hát ő egy ilyen kedves nő volt, segített az elesetteken, nem is értem, hogy éppen ennek a nőnek hogy tudott segíteni...)


Valaki mondja meg mit vétettem?! Gondolom előző életemben elviselhetetlen szomszéd voltam, vagy ilyesmi.



PS.: Egy kellemesebb téma itt a végébe: van egy kislány a hatodikosok között (akiket versenyre készítettem múlt héten, meg amúgy is volt már pár angol órám velük), aki szerintem pont olyan, mint amilyen majd Léna lesz nagyobb lánynak, mindig elcsodálkozom, mikor pont úgy néz rám a nagy barna szemével, mint Léna, tök érdekes. Kicsit furcsállná szerintem, ha kérnék tőle kisgyerekkori képeket, de annyira kíváncsi vagyok a fiatalabb arcára, hogy nehéz megállni.
Ja, a szép barna szemet úgy érzem,  illusztrálnom is kell (mármint Lénával):


14 megjegyzés:

  1. adj olyan házit angolórán a kislány egész osztályának, hogy mindenki hozzon be ötéveskori képet magáról és beszéljetek a múltbéli és kiskori dolgokról :)

    a csótányokról pedig - minthogy nincsenek - szó se essék.... vagy azok a boszorkányok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rákerestem a fészbukon, van pár régi képe, de Léni sokkal szebb:)

      (a csótányokról meg muszáj beszélnem, mert súlyos traumaként élek meg minden egyes, nálunk áthaladó példányt)

      Törlés
  2. megflepődtem volna, ha azt mondod, hogy van róla kép, de sajnos sokkal szebb volt kicsinek, mint mostr Léna (aki pedig nagyon szépséges)

    persze, persze, írjál csak a csótányokról, de nekem muszáj tagadnom a létezésüket, mert különben hányok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én régen rögtön sírni kezdtem, ha csótányt láttam:D

      szép kislány ez is itt a suliban, dehát Lénike, na...:)

      Törlés
    2. értem én - például V.-nél sincs szebb kislány a földkerekén (pedig szőke, az meg nekem sosem tetszett - aztán mégis :D )

      Törlés
    3. Őszintén szólva én nem vagyok eszetlenül elvakult, ha a gyerekeimről van szó. Nekem ők a legszebbek, legokosabbak, de nem gondolom, hogy nincs nàluk szebb és okosabb, de biztosan van, mindenkinél lehet jobbat talàlni, meg hàt mi is a szépség példàul? Én amúgy kàrtékonynak is gondolom ezt a "te vagy a legebb" ajnàrozàst, màr évek óta fogalmazgatom a sarkos véleményemet, csak lusta vagyok leírni.

      Törlés
    4. Ird meg, ird meg!! Csak mert en nem merek ilyen sarkosan fogalmazni... De en is rosszul vagyok ettol a te-vagy-a-vilagonalegjobblegszebb- hozzaallastol!

      Törlés
    5. nincs hová hátrálnom ilyen össztűz elől :D

      Törlés
  3. Az baj, ha látom a hibáikat is és nem tartom őket leg-legnek? Mindnek van leg tulajdonsága és van aki nagyon szép, van aki meg nagyon formás, de sosem éreztem leg-legnek őket, mert tökéletes ember nem létezik. Ettől függetlenül mindig azt mondom,hogy gyönyörűek, csinosak, okosak,ügyesek, talpraesettek, de a leggel fukar vagyok. Léni vitathatatlanul gyönyörű, Marcus is főleg rövid hajjal és mint tudjuk V.-is!-de nekem mindig is nagyon tetszettek a szőke gyerekek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, dehogy, szerintem pont jó, ha a hibàikkal szereted őket nagyon, pont így kell.

      Törlés
  4. Asszem én az ellepélda vagyok. Nézem a kisfiamat és egyszerűen nem tudom felfogni, hogy lehet valaki ennyire szép, ennyire tökéletes, ennyire a legszebb, akit valaha is láttam... :) Egyszerűen nem tudja befogadni az agyam. De gondolom ez talán idővel változik? Most 14 hónaposan még kis tökéletes, aztán majd kamaszként kis bénácska lesz? Bár, amikor egyhetes kis krumplifejű nyominger volt, akkor is csodálatosnak láttam, igaz azért láttam a kis krumplifejűségét is. :) Léni meg Marcus pedig tényleg nagyon szépek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is odavagyok a gyerekeimért és azt gondolom, hogy csodàlatosan fantasztikusak és szépek, de azért azt nem hiszem (és szerintem nem is fontos), hogy mindenkinél jobbak és csodàlatosabbak.
      Én azt gondolom, hogy ez kàrtékony gondolkodàs és tök nàrcisztikussà tehet valakit, no meg egyàltalàn nem segít a reàlis önismeret kialakítàsàban sem (a reàlis önismeret, na, az egy fantasztikus dolog, szerintem az egyik legjobb, amivel egy szülő segítheti a gyerekét.)
      Amiért még bosszant a gyerekek "lelegezése", az az, hogy mivel annyira kevés gyerek születik manapsàg, a gyereknevelés teljesen elvesztette minden természetességét, hisztérikus nagymamàk és szülők vetik rà magukat a csalàd gyerekeire torz elvàràsokkal és önmagàban a gyerekséget elképzelhetetlen csodaként hatalmasra nagyítva lihegnek a gyerekek nyakàba, akik pedig csak élni és jàtszani szeretnének minden pàtosz és hisztéria nélkül.

      Törlés
    2. Igen, igazad van, azt en se gondolom, hogy mindenkinél szebb. (Jo, esténként a képeit nézegetjuk az apjával es mondjuk egymásnak, hogy milyen gyönyörű, de asszem ezzel más is így van.) igen, a reális önkép egy nagyon fontos dolog, mondjuk ott kezdődik, h a szülő is reálisan lássa magát es az anyák ne ocsaroljak magukat pl, mert nem sokat segít egy kislánynak pl büszke es önbizalommal teli nőve érni, ha az anyjától folyton azt látta, h soha nem volt elégedett magával...
      Eszembe jutott a nárcisztikus gyerekekről, h Emlékszem olyan iskolatársamra, akit mindig a legszebbnek es legokosabbnak ajnaroztak a szülei, borzasztóan el volt szállva magátol kiskamaszkent is es kb csak az egyetemen esett le neki (gimibe es egyetemre is ugyanoda jártunk), mikor egyest kapott a szakdogajara, h nem ő a legokosabb a világon...

      Törlés
    3. pont mostanában olvastam arról, hogy nagyon fontos, hogy anyuka ne ócsárolja magát a tükör előtt állva (én erre hajlamos vagyok pedig), ha azt akarja, hogy a kislányának normális testképe legyen.
      pontosan az a baj a nárcisztikusra nevelt emberekkel, amit mondasz: hogy egyszer sajnos ki szokott derülni, hogy ők sem hibátlanok...de mondom, szerintem azért van most ez a "leg"-kultusz, mert kevés a gyerek és azt a keveset féltve óvjuk mindentől, gyönyörködünk bennük naphosszat, fejlesztjük őket rogyásig, minden félelmüket és gondolatukat tudni akarjuk, számon tartjuk (blogot írunk róluk, hehe), számolgatjuk, hogy melyik foguk mikor nőtt ki, minden szavukat és gondolatukat dokumentáljuk, egyáltalán, folyton a nyakukban lihegünk (ahogy már az előbb is mondtam) és ettől olyanok szegények, mint valami kísérleti egerek az eltévelyedett, kevésgyerekes társadalomban.
      nem egészségesez a hozzáállás szerintem.

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.