vasárnap, május 09, 2010

és még mindig a hányás

Fáradhatatlanul kutatok a neten valami gyógyszer (vagy módszer) után, amitől jobban lennék és találtam egy olyan cikket, ami valamilyen új, a terhességi hányás elleni gyógyszerrel foglalkozik és ennek kapcsán megszólaltatnak egy érintettet is: teljesen elkeseredik az ember a reggeli rosszullétek miatt - mondja. - Ha klinikailag tesztelték, minden gyógyszert szívesen fogadok, ami egy kicsit is segít ezen a rémes állapoton. Azért mentem kórházba, mert nagyon el voltam keseredve. Terhességem első négy hónapjában iszonyúan szenvedtem. Azt kívántam, bárcsak lelőne már valaki. És semmi sem hozott enyhülést. És azt is tudtam, hogy másnap sem lesz jobb. Minden nap hánytam. Rémes volt, teljesen depressziós lettem. Egyetlen falat étel sem maradt meg bennem. Még a vizet is kihánytam. Aludni sem tudtam, hajnali háromkor már arra ébredtem, hogy hánynom kell. Természetesen minden gyógyszert tesztelni kell, hogy nincsenek-e mellékhatásai. Nagyon jó hír lenne a gyógyszer bevezetése mindenkinek, aki szenved ahelyett, hogy élvezné a terhességét.

Bevallom, megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal.

11 megjegyzés:

  1. sajnálom, de tényleg.
    átérezni nem tudom, mert egy lezemen meg tudom számolni, hányszor hánytam életemben. a terhességem meg egy álom volt, még akkor is, ha a gyümölcsön kívül mást nem ettem 9 hónapig.

    "elmúlik"

    VálaszTörlés
  2. Hát, a hányás ellen szokták a jég szopogatást javasolni.

    A másik, hogy ha a túl sok gyomorsav okozza, akkor kismamaként is szedhetsz quamatelt, de ezt előbb dokitól kérdezd meg. És van egy hányáscsillapító a dedalon - de ebben nem vagyok biztos, hogy a kismamahányásra is jó, illetve, hogy szedhetik-e kismamák. Tengeribetegségre király, próbáltam.

    VálaszTörlés
  3. Ja, ha sok a savad, akkor a ropi is segíthet, mert felszívja. Próbáld ki, hátha használ! Persze, gondolom, hogy kajára se bírsz nézni.

    Ha más okozza nálad (http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/betegsegek_es_balesetek/1118/terhesseg_hanyas), az orvos akkor is tud gyógyszert ajánlani, nem értem, hogy eddig miért nem adott legalább egy homeopátiás szarságot.

    VálaszTörlés
  4. Garantáltan nem vagy egyedül a problémáddal! Nem olyan ritka azért a nehéz terhesség, ezt nem a problémád legkicsinylésének szánom, hanem, hogy örüjjé :)
    Van aki meg föl se kelhet 7-8 hónapig, mert kicsúszik belöle a gyerek. Van aki rengeteget szenved , sokszor elvetél, mire összejön. A gyerekorvosnál mesélte egy nö, hogy 3 gyereke halt meg 3 éves kor alatt...

    VálaszTörlés
  5. igen. én pont azt gondolom, hogy nem olyan ritka, de egyetlen barátnőm kivételével mindenki a csodálatos, panaszmentes terhességével szórakoztat, ettől meg időnként selejtnek érzem magam és az nem olyan jó...egyébként az a gyanúm, hogy a nők alapvetően szégyellik (és ezért nem beszélnek róla), ha a terhességük nem olyan nagyon csodálatos.
    (amúgy meg köszönöm a tippeket)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is volt egy ikerterhességem, ami spontán befejeződött és nem szüléssel - csak gondoltam, hogy nem riogatlak. :o(

    A statisztika szerint, a nem hányós anyukák 5x valószínűbben veszítik el a babájukat. Így is volt.

    Aztán van a kis kellemes idegre fekvős hét, amikor még a lábam magam után húzásával se tudtam közlekedni két hétig és csillagokat láttam, ha menni kellett valahova. És ez mindkét terhességemben megtörtént.

    És a szülés előtti hetekben valamikor, amikor a rekeszizmukba nőtt be az ideg és csuklottak napokig a májamba és a hólyagomba - na, azt hiszem, az rosszabb volt, mint a szülés. :oP

    Meg az utolsó idők székrekedése - amíg meg nem történt, bagatell problémának tartottam. "Jó" tanácsként, ha be akarod indítani a szülést, akkor egyél két evőkanál tamariszkuszlekvárt, mondván, neked nem elég az egy. ;o)

    Na, meg a kívánósság (eljön majd az is bizony), amikor olyan gusztustalanságot kívánsz meg, mint a piros arannyal és tormás majonézzel megkent kenyér és utána epegörcsöd van egész éjjel. Nyami!

    Ilyesmikre gondoltál? :oD

    VálaszTörlés
  7. Még kimaradt, hogy az egészségügyi dolgozók a jó hbcs-ért ijesztgetik a kismamákat a down-kórral és hasfalon át szúrkálásra fektetnek be, ha nem vagy elég egészségügyis magad is.

    Azt a két napos bőgést se fogom soha megbocsátani a schöpf-méreinek - tőlem be is szánthatják és sóval behinthetik a helyét! Még jó, hogy a Czeizelnek már akkor volt Londonba vérküldős szolgáltatása és csak két napig kellett sírnom, hogy most akkor a 20 hetes gyerek "maradhat-e" betegen. :o(

    VálaszTörlés
  8. hát igen, a terhesség elég brutális állapot:)
    amúgy érdekes amit mondasz, engem minden orvos lebeszélt a szúrásról és kapásból elküldtek erre a genetikai szűrővizsgálatra.
    és hogyan és mikor lett baj az ikrekkel? már ha nem baj, ha megkérdezem...
    és igen, én is azt olvastam, hogy több hányás=kevesebb komplikáció, nade ha az anya vészes hányás következtében elpatkol, az ugye aggasztó:)

    VálaszTörlés
  9. Biztos, hogy ilyen horrortörténeteket akarsz hallani? :o)

    Nem tudom biztosan, hogy mi baj volt. A 12. héten vérezgetni kezdtem, a 13. héten eltűnt az egyik szívecske (a dokim szerint felszívódott az egyik baba), a 14.-en meg majdnem meghaltam, mert félig vált le csak a méhlepény és a másik fele miatt úgy folyt belőlem a vér, mint a csapból. Művi befejezés lett a vége. :o( Pedig feküdtem, mint egy jókislány, de hiába. Azzal vigasztaltam magam, hogy hátha betegek lettek volna, akkor meg már jobb, ha így jártam.

    VálaszTörlés
  10. A dokim szerint az is lehetett a baj, hogy két hónapos volt a "nagyfiam", amikor a szoptatás és a continuin fogamzásgátló mellett teherbe estem. Túl korán volt még a szervezetemnek egy újabb (pláne iker-) terhesség.

    VálaszTörlés
  11. és később lett másik gyereked?

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.