vasárnap, augusztus 28, 2011

ahogy a dolgok vannak

Mókás volt tegnap, ahogy Marci barátainak diploma bulijára mentünk: leginkább egy nagy teherautóra lenne szükségünk, hogy az összes babacuccot vinni tudjuk.
Mostanra már rutinosak vagyunk és mindenhová babakocsival, hordozóval, karámmal, utazóággyal, fejenként két adag kajával, pelenkával és popsitörlővel megyünk: persze mire elkészülünk és bepakolunk, én már olyan fáradt vagyok, hogy nincs kedvem menni sehová.
Mivel ez egy ún. pool party volt (az ilyen itt nagy divat, mert kint 96 fok az átlag hőmérséklet), vittük a babák úszógumiját is, állatira élvezték a fürdést, kacarásztak, meg nézegették a velük együtt fürdő embereket és azok kutyáit. Hihetetlen figurák tényleg, bárhol simán alszanak: megérkeztünk és azonnal letettük őket, mer épp délutáni alvásidő volt - el is aludtak szépen.
Amúgy meg azon gondolkodtam, miután az egyik házigazda csaja mosolyogva előadta, hogy ő annnyit, de annnnyit tud inni, hogy ez vajon hány éves korban válik cikivé.
Mer az azért nyilván elég szánalmas és szomorú volna, ha én itt két gyerekkel, 36 évesen arról tartanék előadást, hogy milyen faszán az asztal alá iszom az ismerőseimet, de ugye az egyetemen ez még nagyon menőnek számít. De mikor fordul át ez a dolog? Úgy 30 fölött már igyekezni kell nem vedelni folyton? Vagy ha befejezzük az egyetemet és dolgozni kezdünk, akkor illik hirtelen átváltani nagyon felelősbe és ivós sztorik helyett munkahelyi sztorikat kell előadni?
Különben meg tegnap volt egy éve, hogy Houstonba költöztünk, hajhaj, elhull a virág, eliramlik az élet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.