péntek, július 28, 2017

x

Valamelyik nap a trénerünk azon viccelődött - sőt, általában szeret ilyen példákat hozni, amikor pl a rendszerben kell gyakorolni -, hogy az ügyfélnek mondjuk nyugodtan azt, hogy go kill yourself, na most én értem (?), hogy ilyen kontextusban elvileg ez vicces (?), csak én nem annyira tudok nevetni az öngyilkosos tréfákon. 
Egyébként pont aznap, amikor ezt először elsütötte, el kellett végeznem egy online tréninget (van egy csomó ilyen kötelező szar), ahol arról beszéltek, hogy semmilyen nemre vagy bőrszínre vonatkozó tréfa nem megengedett és persze nem kacarászhatunk senkinek a bármilyen (vallási, etikai, hovatartozási stb) meggyőződésein. 
Hát, nem tudom, szerintem a go kill yourself az egy öngyilkos lányánál kimeríti az ízetlen tréfa fogalmát (amit isten tudja píszí nyelven hogy hívhatnak), persze nyilván nem álltam fel szólni, hogy lécci ne viccelődj ezzel, nekem rosszul esik; különben is mindig mimózának érzem magam, mert bármilyen öngyilkossággal kapcsolatos hírre, cikkre, olvasmányra úgy reagálok, hogy borsónyira zsugorodik a gyomrom és rosszullét kerülget.






PS.: Tudom, tudom, aki cinikusabb, meg semmi ilyesmi fájdalom nem érte, az biztos most néz értetlenül, hogy jaj, ugyan már, nem gondolja komolyan, nem kell odafigyelni. És igen, biztosan így van, csak hát mindenkinek megvannak a fájó pontjai, na nekem ez az egyik azt hiszem. 

8 megjegyzés:

  1. nekem ezt olvasva is rendesen összeszorult a gyomrom/torkom!

    VálaszTörlés
  2. Hat, en ezt semmilyen kontextusban nem fogadnam kacagva, es valoszinu elkuldenem melegebb eghajlatra az ugyintezot...

    VálaszTörlés
  3. Pont annyira gáz ezzel viccelődni, mint az összes többi kategóriával. Az emberek néha nagyon otrombák tudnak lenni.

    VálaszTörlés
  4. Katity: nem tudok választ írni valamiért, szóval itt. Szóval nem arról van szó, hogy azt gondolná, hogy ezt kéne mondanunk bármikor az ügyfélnek, csak viccesen ilyen példamondattal tanítgatja a rendszer használatát, meg ilyenek, szóval ezek csak példamondatok belső használatra, de akkor is...

    VálaszTörlés
  5. na, elszállt, amit írtam, vagy nem tudom, lehet, duplán kapod majd meg.
    szóval nekem is fáj minden ilyen poén, mondat, akár filmben is, ugyanakkor meg tudom, hogy aki nem élt át ilyet, annyira abszurdnak tartja, hogy simán elviccel vele úgy, hogy eszébe sem jut semmi.
    (nekem hasonló kategória - azt is utálom - az anyázás. amikor a barátomnak meghalt az anyukája, és még sokáig rendszeres volt a haveroktól az anyázás, nem túl szép kontextusban is, minden egyes alkalommal "ökölbe szorult a kezem", nekik meg fel sem tűnt, mert hát poén meg szleng..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem mondjuk nem anyáz senki, de én pl arra vagyok rettentő érzékeny mióta meghalt az anyukám, ha valaki hülyeségek miatt az anyjára panaszkodik, na attól nagyon dühös tudok lenni.

      Törlés
  6. igen, pontosan: akkor is. nekem is összeszorult tőle a gyomrom. nem te vagy túlérzékeny, Molly.

    VálaszTörlés
  7. Vagy van ez a "It literally gives me cancer..." na ezt sose mondom ki

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.