péntek, június 02, 2017

slave to the wage vol. sokezer

Na, az összes (ellen)drukkerem örülhet (attól függ honnan nézzük): úgy döntöttem, hogy kedden köszönettel mégis visszautasítom az állást.
Ma volt egy ún. office tour, ahol körbevezettek és ahol a leendő csoportvezetőm elmondta, hogy a reggeli műszakba nem is kell ember, úgyhogy tuti, hogy hatig ott kell lennem minden nap és hát nem, ezt nem tehetem, mert akkor tényleg minek szültem gyereket, ha épp csak hazaérek mire lefekszenek? Még akkor is ha csak átmeneti lenne (amire azért nincs garancia)...eh, szegény, szegény (nem)dolgozó anyák...

29 megjegyzés:

  1. Jokor kozlik... igen igy nem jo egy anyának.:(

    VálaszTörlés
  2. Nem vagyok ellendrukker, de én max. 1 hetet adtam neked.
    Egyszerűen el kellene fogadnod, hogy 1. nem lesz segítséged nagymama formába sajnos soha. 2. Magyarországon olyan munka nagyon keveseknek adatik meg, hogy jól is keressenek meg emberi időben végezzenek is. Ehhez te szerintem átlagember vagy.
    Szerintem nagyon sok ember nem szereti a munkáját, talál benne sok rosszat, ettől függetlenül hétfőtől-péntekig dolgozik mert nem adják ingyen a kenyeret a boltba senkinek. Erre mondtam, hogy azért valószínű nem minimálbért keres az embered, mert akkor valószínű nem válogatnál ennyit, főleg ha szereted és nem akarod, hogy minden teher az ő vállát nyomja!
    Csodás dolog anyukának lenni, de nagyon nehéz is. Nem csak neked. De a hiba lehet benned van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fuha, teged ki bantott h ezt pont Mollynak kellett?
      Azert ezt igy ne. Igen tudja h nincs nagyszuloi segitseg, es igen emellett nem kell szalag melle menni v olyan beosztasba menni dolgozni h ne lassa a gyerekeit.
      Gondolom neked nincs gyereked h igy kiosztottad. Vagy szted az allambacsinak meg a napkozinek kell szulni?
      Sajnalom h ennyire rossz neked, de next time nevvel is vallalhatnad ezt a felemelo velemenyt.

      Törlés
    2. Nem vagy ellendrukker, mi? LOL. Illetve sad és angry. Ez ugyanaz, aki pár napja is ilyen kedves volt?

      Törlés
    3. "átlagember vagy" "a hiba benned van" egyáltalán hogy lehet ilyeneket komolyan írni valakinek a blogjára, akit szeretünk, mindent megoszt velünk - AGYRÉM. Borzasztó érzéketlen vagy.

      Törlés
    4. Kedves névtelen,értem én, hogy velem csak a baj van: múltkor azt magyaráztad, hogy ne akarjak karriert és örüljek, hogy lyuk van a seggemen, meg az anyám halálát dolgozzam fel (vagy mi) most meg az a bajod, hogy minden teher a férjem vállát nyomja és nem akarok mégsem karriert, meg nevelni akarom a gyerekeimet, meg biztos nem kenyérre kell a pénz (és nincs nagyszülő aki segítsen, de ezt nem fogom fel, őő, de baszki, felfogom, nagyon is)?
      Nem valami koherens a kritikád, de oké, végülis lehet valaki idegesítő globálisan is és te úgy tűnik nem vagy a gonoszkodás nagymestere (de láthatóan igyekszel), de persze nélküled is tudom, hogy sokan nem szeretnek, hát istenem, nem kell mindenkinek tetszeni.
      Én csak arra szeretnélek kérni, hogy ne akarj annyira ügyesen belelátni az életembe, hogy hetente kiosztasz valamiért, jó?
      Mert pl lehet nekünk pénzünk x helyről (ahogy a házunkat nagyrészt az én örökölt/saját pénzemből vettük, ha épp tudni akarod, de ez megint olyan dolog, amihez semmi közöd, lássuk be, nyerhettünk volna a lottón vagy akármi), lehetnek tartalékaink (mert nédd má', a gyerekek születése előtt jó sokáig eltartottam magam, én, a mostanra elmihasznásodott anyuka) és én azért bizony kibaszott sok munkát végzek akkor is, ha nem fizet érte senki. Tudom, jobban örülnél, ha éheznénk és ez a blog arról szólna, hogy mennyit sírok a munkahelyemen, mert hiányzik a családom (vagy ilyesmi, bár úgy érzem, te sem tudod pontosan mi a bajod, csak utálkozni szeretnél; akkor nyilván azzal jönnél, hogy a gyerekek mellett a helyem.)
      Én nem tudom, neked ebből a társalgásból milyen érzelmi nyereséged van, én egész biztos nem érzem úgy, hogy bármiért magyarázattal tartozom egy névtelen kommentelőnek (és lám, mégis válaszolok, szerintem jó fej vagyok, na).
      Van sok hibám, de nálam senki nem tudja ezt jobban és hidd el, nem a te hatásodra fogok bármit máshogy csinálni.
      Szerintem ne foglalkozz velem (úgyis csak átlagember vagyok, abból van sok, szólj be egynek az utcán, ha szar a kedved...) és akkor mindenkinek egyszerűbb lesz: neked nem kell utálkoznod, nekem meg nem kell elmagyaráznom egy vadidegennek, hogy miért helytelen ahogyan beszél hozzám, okés?

      Törlés
    5. Haha, Marci: "mondd meg a trollodnak, hogy nekem sokkal könnyebb ha nem dolgozol multinál"

      Törlés
  3. Jobb ez, csak idegeskedtél volna,még idöben és jól döntöttél szerintem.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Hat nekem sem lesz napi szintu segitsegem nagymama teren, ferjem szulei 200km-re, en anyukam kozelebb, de ő is dolgozik es még maganelete is van, de heti 1x altalaban beugrik. Es sose fogok 4re hazaerni (jo esetben fel6-6ra sajnos, esetleg ha nagyon kozeli munkahelyem lenne, akkor korabban), ferjjel kozosen kell megoldani dolgokat es neha mas segitseggel. Nem gondolom hogy egyik félnek fel kell áldoznia magát.
    En megértem a normalis keresetért valo igenyedet. Talan 1-2 ev mulva ha beall a suli kicsit es kozelebbi céget talalni angolos meloval, akkor se késő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mindenki, elfáradtam a hosszú kommentben, amit a névtelen harcosnak írtam, de mindenkinek nagyon köszönöm a mindenféle támogatást, mindig meghat, mikor a kommentelők megértik a nyomorúságaimat.

      Törlés
    2. K, én is úgy képzeltem, hogy hatra hazaérek, mikor még azt mondták, hogy járhatok nyolcra...ehhez kellett volna a bébiszitter, ezt még megoldottuk volna valahogy, de ezzel a beosztással nyolcra érnék haza, azt meg nem akarom, a gyerekek akkor már aludnának.

      Törlés
    3. Persze, ertheto hogy 6ig dolgozni azert nem lehet ugy ket gyerekkel. Még 20as eveimben okes volt...
      De ha 6ig kellene dolgoznod 8ra ernel haza? 2 orat kellene utaznod?

      Törlés
    4. Kb igen, a várakozással, mert a vonat fél óránként jár. A régi multiban hétig dolgoztam, na de akkor csak a macska várt haza...

      Törlés
    5. Oh, az szívás. Én is laktam agglomerációban, napi 3-3.5 óra volt az utazás. A busz általában épp elment előttem (1-2 perce - ezúton jelzem azoknak, akik nem értik miért kell a metróhoz futni, hisz jár 2 percenként, hogy ezért :D).

      Törlés
  6. For what it's worth, szerintem jól döntöttél, én is ezt csináltam volna (és kind of csináltam is). Közhely, szerintem igen kevés ember kesereg élete végén amiatt, hogy jajjj, milyen szerényke karrierje volt, vagy nem volt elég a családi pénztartalék, csak egy kertes házra az agglomerációban; azt viszont joggal sajnálnád, ha nem látnád őket élőben itt-ott olvasgatni nap mint nap...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ez is igaz. Nyilván ha éhen halnánk, az más lenne, de egyelőre tök mázlink van mindennel.(kivéve az én munkámat:D)

      Törlés
  7. Nekünk 0 segítségünk van, multinál dolgozom '99 óta, és SOHA nem dolgoztam 6-ig, ÉS kva jól keresek - szóval azért ne írd le... 8-tól fél 5-ig és 15 percre lakunk a melóhelytől. Két gyerek, ritkán vannak bébiszitterrel. But... as you like it 🙂 Én annak drukkolok, hogy végre egy JÓ helyet találj!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát de ez a munkahely ez biztosan nem lesz jó, meg nyilván nem mindegy, hogy elmész valahonnan gyesre vagy már gyerekkel mész oda.
      Nekem ugye a külföld jól elvágta pl a régi multis életem, ahova pedig jól bedolgozhattam volna magam és akkor most lenne jó kis home office meg ilyenek...na mindegy, hát végülis a külföld miatt van most családom:)
      Szuper lehet negyed órára lakni a munkahelyedtől, nekem is volt olyan még a gyerekek előtt, hazajártam megsimogatni a macskát délben.:)
      Köszi a drukkot, tegnap kaptam egy-két ötletet, úgyhogy reménykedem, hogy hátha egyszer találok valami jót tényleg.

      Törlés
    2. En is ugy erzem hogy ez a multivilaggal szemben azonnal jonnek az oltogatasok, hogy sose ersz haza ejfel elott (tulzok, nyilvan), de azert ez nem feltetlen igy van. Munkakor- es cegfuggo is, de korulnezve a kornyezetemben sem ezt latom.
      De persze nem tudom merre laktok most - ha onnan minden epkezlab ceghez sokat kell utazni, ugy mar sok ora elmegy. Nekem 35p a munkahelyem, es 40nel tobbet nem is utaznék, mert az maris masfel ora naponta. De hat eleg nagy luxus a ceg kozelsege alapjan allast keresnem nekem is :D

      Törlés
    3. Nekem anno jó volt a multi, nincs azzal baj, ha tűrhető a közvetlen főnököd...vannak erre is multik, de amik nekem jók lehetnének, azokhoz sokat kell utazni, meg most már vonattal járunk, az fél óránként jár, szóval a közlekedési nehézségeket mindig bele kell kalkulálni mindenbe.

      Törlés
  8. Amugy: en is azert valtottam h ne az legyen 9-5ig plusz 2x45p utazas a kozepszar volt mhelyemre.
    Letezik a kotetlen munkaido, keresgelni kell.
    Nekem meg az is motivacio volt h gyerek mellett mar nem tudtam elkepzelni olyan melot ami majd jo lesz meg majd jol fizet meg vmi ketes jovobeni dolgot lebegtet. Legyen jo most.
    Enis drukkolok h megtalald.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, de a te diplomáddal ez jól megvalósítható, vagy legalábbis jobban, mint egy bölcsészdiplomával, azzal azért nem annyira lehet ugrálni.

      Törlés
  9. Ja, és bölcsészdiplomával kezdtem, igaz, közben végigjártam a külkert levelezőn, de a kollégáim közül most is sokan tanári diplomával végeznek irodai melót. Asszisztensi munkával kezdtük mind, aztán valamit megtanultunk. Én pl a beszerzést, amit spec egy többgyerekes anya hetente többször elvégez otthonra is :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudom, hogy a multik ebben nagyon jók, csak hát be kell kerülni és bírni kell a karrierváltásig. Ez volt ugye eddig a tervem, de az első osztályos gyerekeimet nem hagyhatom annyira magukra, mint ahogy ez a konkrét munka megkövetelné.
      Kedden azért majd próbálok puhatolózni, bár eddig is a hr-es csaj volt, aki mindent megígért, pedig nyilván a csoportvezetőn múlik, hogy mit csinálhatsz és mit nem.

      Törlés
    2. Hát, ha már az elején így kezdik, hogy 6-ig... keress inkább mást.... fog akadni jobb, most már muszáj :) A ház is sikerült, alakul minden, ez is össze fog jönni!!!

      Törlés
    3. Igazából ezt pl nem is kerestem, kb az ölembe hullott, de most a dilemmáim kapcsán több emberrel is beszéltem és jó ötleteket kaptam, úgyhogy próbálkozom máshol, a köztes időben meg tanítok.
      Köszi a biztatást, jól jön:))

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.