szerda, november 28, 2007

omfg

A kolléganőm - az, aki sajnos elmegy Írországba, mert már mindent un itthon - tegnap megmutatta az emilt, amit a pasijától kapott, miután romantikusan megírta neki, hogy olyan lassan telik az idő és egy örökkévalóság, mire újra látják egymást. Gyengébb idegzetűeknek csak fél szemmel ajánlom, én, miután elolvastam, azzal bíztattam a lányt, hogy még gyorsan visszaválthatja a repülőjegyét:

Az idő szubjektív - írtad. mindenkinek mást jelent, természetesen még bonyolultabb fogalommá válik, ha perspektívákra szedjük jelentését. a múlása a legérdekesebb dimenzió. nem is érzékelnénk érzékszervek és gondolatok nélkül.




18 megjegyzés:

  1. Pedig milyen igaz. Tényleg a múlása a legérdekesebb dimenzió. És azt is észrevettem, hogy mióta gyakran bedugul az orrom, merthogy tél van, és nem hordok sapkát (pedig mondogatta nekem anyukám a múlt században, hogy "megkopaszodsz, fiam!") alig-alig múlik.

    VálaszTörlés
  2. igaz? nocsak. szerintem szimplán csak tudálékos baromság.
    (mégsem vagyok én igazi bölcsész ha undorodom ilyen mondatoktól...)

    VálaszTörlés
  3. Azt hittem vicces vagyok. Amúgy szerintem igazi bölcsész vagy, de nem menthetetlen.

    VálaszTörlés
  4. miről ismerszik meg a "nem menthetetlen bölcsész?" (kurvára nem vagyok bölcsészes szerintem, a lila köd pl messze elkerül, az alapfeltétel, nem?)

    VálaszTörlés
  5. Nem ismersz még, úgyhogy kerülném a nagy bölcsességeket, meg a felesleges kioktató mondatokat. Nagyon bírom, amiket néha írsz, de sokszor meglepődöm azon, hogy korodhoz képest (bocs, hozzám képest tinilány vagy!) mennyire fekete-fehér véleményeket fogalmazol meg.
    És a névmániád se értem túlzottan. Persze tudom, hogy ki volt Molly Bloom, volt egy hosszabb időszak az életemben, amikor sokat olvastam. Kár, hogy elmúlt. De azt például nem tudhatod, hogy miért vagyok Mosodás, még akkor sem, ha azzal tisztában vagy, hogy honnan vettem a nevet. Majd valamikor leírom, max. ha nem érdekel, nem olvasod el.

    VálaszTörlés
  6. a névmánián nincs mit érteni, így születtem valószínűleg.
    amúgy meg mi a baj a véleményemmel? könyörgök emberek, ez itten az én kis játszóterem, hadd mondjam, ami eszembe jut, ezért csináltam magamnak egy blogot annak idején...szóval milyen az a "nem menthetetlen bölcsész"? Azt már megtanultam, hogy maga a bölcsész durva szitokszó és valami igen szégyenteli dologra utal, de valójában mit is jelent?

    VálaszTörlés
  7. Húha, nagy elemzésekre most nem vállalkoznék, ráadásul ha az ember leírja, amit gondol, rögtön sántítani kezd az egész. Nincs semmi bajom a bölcsészekkel, meg az egész értelmiséggel, csak úgy érzem, hogy azok az emberek, akik változtathatnának azon a nihilen, ami most van, túlságosan puhák és sápítoznak, ahelyett, hogy cselekednének.
    Na te egyáltalán nem ilyen vagy :)
    Nem vagy menthetetlen...
    Na jó, ennek se lett túl sok értelme. Mit csináljak? Bekussolok.

    VálaszTörlés
  8. annyira mókás a szó, hogy értelmiségi...na meg annyira pejoratív manapság, amikor ugye mindenki botcsinálta értelmiségi.
    én részemről menekülő akármi (értelmiségiként még sosem gondoltam magamra, ezután sem teszem asszem)vagyok, nem akarok az itteni nihilen változtatni, mert nem érzek magaménak itt nagyjából semmit; könnyen lehet, hogy a passzivitásba húzódó emberek is éppen így gondolják; kicsit olyan kapcsolat ez az én életemben (mármint a magyar társadalomhoz fűződő viszonyom; istenem, micsoda nagy szavak!), mint egy eleve elrontott szülő-gyerek viszony: tudod, az a klasszikus "nem szeretek otthon lenni, mert ver az apukám és nincs miről beszélnem a szüleimmel"
    (btw némileg kéjesen gondolok arra, milyen csodás következményei lesznek ennek a kommentnek;))

    VálaszTörlés
  9. Nem érzel magadénak semmit? Pedig a tied egy csomó minden ebben az országban. Akkor is, ha nem veszel erről tudomást.
    És ez a magyarság lényege. A múltad: a szüleid, a családod, a szerelmeid, akiket nem tudsz elfelejteni, a barátaid, az iskolatársaid (akikhez csak az köt, hogy melletted ültek a padban, és nem félsz tőlük), a helyek, ahova jártál, a tanárok, akikre felnéztél (ha voltak ilyenek, remélem voltak).
    És a jövőd: a gyerekeid, akik majd szégyenkezni fognak miattad, hogy végignézted, ami körülöttünk történik, és nem tettél semmit.
    A magyarságban nincs semmi misztikus, és kitörölhetetlen a lelkedből. Ha tetszik, ha nem. Attól, hogy passzivitásba húzódsz, még a részese vagy mindennek.

    VálaszTörlés
  10. a magyarság fikció, az emberi kapcsolataimnak maximum annyiban van köze hozzá, hogy tök véletlenül ide születtem és ezt a nyelvet beszélem. nem tervezek gyerekeket, a szüleim pedig nem szégyenkeznek miattam. egyébként mesélj, mit kéne tennem? (nem fogom megtenni, de érdekel.)

    VálaszTörlés
  11. (mellesleg már azzal túlmisztifikálod a magyarságot, hogy beszélsz róla)

    VálaszTörlés
  12. Ez a magyarság. Tök véletlenül ide születtél, ezt a nyelvet beszéled, ide kötnek az emberi kapcsolataid. Egyébként ahogy halad az idő (látod, nem írom, hogy öregszel, meghagyom magamnak :) elmaradnak az új szoros emberi kapcsolatok.
    Ebben semmilyen fikció sincs.
    Nem mondom, hogy mit tegyél, azt majd te tudod. Csak ne írd le, hogy ez az egész nem a te ügyed, te kívülálló vagy. Ez ugyanis önbecsapás.

    VálaszTörlés
  13. hát, nekem alig-alig voltak igazán szoros emberi kapcsolataim életem során,ez persze más téma, de ha már felmerült, hát megemlítem.
    mivel nem tervezem, hogy itt öregszem meg, ezért nem hiszem, hogy önbecsapás lenne azt gondolni, hogy kívülálló vagyok. nem érzem magaménak a dolgokat, mert nem tetszik, ahogyan azok itt működnek - de nem érzek késztetést arra sem, hogy megváltoztassam őket, megteszik (ha megteszik, beszélni mindenki jobban szeret persze) ezt majd a harcos magyar kamaszok -, ezért aztán elvágyódom innen, ilyen egyszerű. más kérdés persze, hogy végül mi lesz a nagy mehetnékemből; könnyen lehet például, hogy sosem lesz annyi pénzem, hogy el tudjak menni.
    de hidd el, hiábavaló engem a magyarságtudatról győzködni: azt hiszem ugyanis, hogy ez a fajta kívülállás az egyik legszilárdabb elképzelésem az életemről.

    VálaszTörlés
  14. Most már értem, papolás felfüggesztve... Mondjuk én is állandóan mondogatom, ha éppen történik valami, hogy jól elmegyek innen a faszba, de asszem nem gondolom komolyan. Bár ki tudja? Azt se gondoltam soha, hogy ilyesmit fogok mondogatni.

    VálaszTörlés
  15. én teljesen komolyan mondom, csak előbb valószínűleg bankot kell rabolnom

    VálaszTörlés
  16. Ha nyerek a lottón, adok belőle.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.