csütörtök, november 19, 2009

Dr House, Dr Bailey és kis barátaik

Én tudom, ezek csak ostoba filmek, sorozatok, ez csak fikció, ez csak mese, a felnőttek ópiuma, a remény, hogy a világ nem egy undorító, szürke, közönyös hely, hanem az érzések, az értékek, na azok igenis itt vannak, jelen vannak, tiszteljük, becsüljük, szeretjük őket, a gonosz nem nyeri el méltó büntetését, merhogy gonosz, na az nincsen is, a gonoszság kérem az csak valami álcázott, üdvözült mosollyal pislogó sérülés az emberben, a gyermekkori bántalmai neki, persze, tudom én ezt, deazér gyerekek, mindig rettentő ideges leszek, mikor ezekben a fikciókban a gonoszságokat ordibáló, keménykedő, mindenkivel közönségesen őszinte és majdnem mindig nagyon geci szereplőket tulajdonképpen mindenki rajongva szereti, merhogy az ilyen szőrösszívű mocskokról ugye mindig kiderül, hogy hát ők színes-illatos réten pislogó, hangicsáló viráglelkű lények és a keménykedés, na az csak álca, merhogy ők a legemberibbek, a legjóságosabbak, a legsérülékenyebbek, satöbbisatöbbi, ismeritek a típust mindannyian, hát namár, nemár, lássuk be: a fríkeket, főleg ha arrogáns gecik, minden közösség kiveti magából (tudom mit beszélek), méghogy szeretet, meg szimpátia, meg a titkos fájdalmak mély megértése, meg titkos imádat, empátai, ugyankérem, jézusmária.

11 megjegyzés:

  1. dr house-t nem azér imádják/om mert sérült arrogáns geci, hanem mert rendelkezik az ironikus (és igen, geci) humornak azzal a fajtájával, amire a legtöbb ember csak pislog, majd kicsit elszégyellve magát rájön, hogy maga se mondhatta volna szebben, mert valljuk be, mindenkiben van egy kis geciség. ez mondjuk a filmkészítők érdeme. a másik meg, hogy hugh laurie így tisztes ősz halántékkal iszonyatosan hottie!! meg sok nő vágya, hogy legyen egyien igazi paraszt-macsó, intellektuálisan lehengerlő fickója, aki a világon egyedül a kiválasztott hölggyel kedves, persze vad szeksz is kell, ahol nincs finomkodás, csakhát az életben a nőikkel is ugyanilyenek ezek. aztán meg csak 50%ban kitaszított fríkek, 50%ban meg mondjuk hatalmas arcú, de zseninek mondott és ezért mindenért bocsánatot nyerő rokksztárok.

    VálaszTörlés
  2. Azér' szereti a zistenadta ezeket a hősöket, mert az imponáló, hogy ők megteszik, amit a hétköznapi nem mer.
    Én se, ez tény.
    Pont azon gondolkodtam, hogy ha jól megeresztem magam, akkor pontosan ugyanolyan cinikus és szarkasztikus geci vagyok, mint Ház, csak ugye ő a történet szerint korszakos zseni, így nem eshet baja - én meg nem vagyok az.

    VálaszTörlés
  3. ha jól figyeltem meg, akkor House-nak mindig, ismétlem, MINDIG igaza van

    így könnyű szeretni

    VálaszTörlés
  4. smartdrive: housenak kurvára nincs mindig igaza, általában csak a végén, ügye erről szól a sorozat, nem lennének öt percesek se a részek, ha egyből jót mondana, és van amikor a végén se, na akkor jön a dráma. legyen szó az általános fikázásairól vagy a diagnózisairól.
    birkaster: ugyanerre céloztam énis, amúgy.

    VálaszTörlés
  5. smartdrive: housenak kurvára nincs mindig igaza, általában csak a végén, ügye erről szól a sorozat, nem lennének öt percesek se a részek, ha egyből jót mondana, és van amikor a végén se, na akkor jön a dráma. legyen szó az általános fikázásairól vagy a diagnózisairól.
    birkaster: ugyanerre céloztam énis, amúgy.

    VálaszTörlés
  6. ó, nekem pld. tökéletesen meg szokott felelni, ha a végén nekem van igazam :)

    VálaszTörlés
  7. najó, önvizsgálatot tartottam.
    a legjobban az idegesít ebben a "szeretik-e az emberek a szókimondó rohadékokat?" problémakörben, hogy míg egy férfnál kívánatos, hogy arrogáns szemét legyen, mer ettől sármos macsó, azaz rettentő puncinedvesítő lesz, addig egy arrogáns, őszinte, szókimondó nőt viszont inkább kerülendő, félelmetes idegbetegként könyvelnek el.

    (btw puncinedvesítés és meghódított női szívek ide vagy oda, szerintem a szókimondó mocsadékok általában fájdalmasan magányos emberek.)

    VálaszTörlés
  8. jó, hát engem meg az idegesít, hogy nekem nem segítik fel a kabátom

    VálaszTörlés
  9. és akkor engem kerülendő, félelmetes idegbetegként fognak elkönyvelni?

    ezt jól meg kell gondolnom

    VálaszTörlés
  10. :D
    igen, talán nem veled kéne egyezkednem erről

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.