péntek, augusztus 02, 2013

34 hónapos komoly emberek

Mivel ma 34 hónaposak, ezért most már tényleg kell írnom babablogot, őőő mindent tudnak. 
De komolyan: szépen és hosszasan magyaráznak mindenféléről, nagyon viccesek, jelenlegi kedvencük a puzzle és a gyurma (Léna sokkal jobb a kirakósban, mint én), őőő aztán minden lépcsőre egyedül másznak le-fel, együtt játszanak egy csomót (a legújabb játékuk a bölcsis társak nevének kiáltozása és ezen való vihogás, nagyon vicces tényleg, én is mindig röhögök; így született az abszurd humor is nyilván), ügyesen esznek-isznak egyedül, Marcus továbbra is nagyon válogatós, Léna továbbra is ínyenc, szereti az olajbogyót és a brutális ízű sajtokat, van aztán biliprojekt is, Marcus pl a múltkor a parkban szó szerint bokán fosta magát (szegény, a ringló hajtja kicsit), talán nem kéne annyira hardcore-ban űznünk ezt a dolgot, hogy se pelenkát, se törlőt, se pótruhát nem viszünk sehová...amúgy Léna imád bilizni, teljesen el van varázsolva attól, hogy ő már nagylány és bugyit hordhat, Marcus ellenben direkt ellenkezik és meg van ijedve, ha véletlenül belepisil a bilibe; most épp mindketten pelenka nélkül alszanak, hát izé...
Mi van még: ha megfeszülök se tudom, hogy hány foguk van, cukin énekelnek, szeretnek táncolni, még mindig imádják a könyveket, mostanában elkezdtünk nekik Janikovszky Évát olvasni (a pelenka elhagyással komolyodjanak az irodalmi művek is, na), rajonganak a macskáért (a macska viszont sajnos ki nem állhatja őket) és életük eddigi legnagyobb élménye egyértelműen a pistoiai állatkert volt. Meg aztán szépek is nagyon és hiszti is kevesebb van, na jó, hát egymást gyepálják rendesen, de gondolom a tesóknak ez a dolga, meg szerencsére alapvetően jóban vannak. 
Én úgy érzem, hogy most határozottan könnyebb velük mint mondjuk egy fél éve, persze isten tudja, hogy én értem meg az anyaságra, vagy tényleg okosodnak és ezért egyszerűbb, de végülis mindegy. 
Ja, volt egy kis harmadik gyerek para is: tényleg para volt, mert bár én mindig szeretnék egy Ernőkét, de míg megcsináltam egy tesztet, láttam Marci idegebeteg fancsali képét és rögtön tudtam, hogy itt aztán sose lesz harmadik gyerek, ha nem muszáj...

10 megjegyzés:

  1. MINDIG KÖNNYEBB LESZ, AHOGY NŐNEK!
    Az én kis fiacskám alighanem csak egy évvel idősebb náluk, de görcsbe rándult a gyomrom, amikor azt olvastam, hogy egyedül lépcsőznek. Húbasszus, ez hír, tényleg, volt olyan időszak, amikor nem, úristen. És akkor totyogni kellett mellettük, meg a bilipara, meg az etetés, szóval igen, határozottan könnyebb a szobatiszta négyévesekkel, mint a bilireszoktatós háromévesekkel, össze sem lehet hasonlítani. Szóval mindig könnyebb lesz, pedig már tavaly is hogy örültünk, hogy nem kell pelenkát vinni nyaraláshoz.
    A cukiság az marad szerencsére :).
    Nekünk sem lesz harmadik, bár ezt a kettőt imádjuk. Nyilván.

    VálaszTörlés
  2. Ja, és pont ma gondoltam rátok, hogy vajon lesz-e nektek harmadik, vagy családalapítás kipipálva? Érdekes.

    VálaszTörlés
  3. hádde volt olyan, hogy le-fel kellett hurcolnom őket a lépcsőn:) - nagyon nehéz felidéznem, pedig másfél éve még ez volt, ők eleve későn jártak, későn beszéltek.
    meghatódtam, hogy te is szoktál a bloggertársakra gondolni (én is): ez a harmadik gyerek kérdés nálam olyan egyébként, hogy az irracionális énem nagyon szeretné, de amúgy tudom, hogy mekkora meló három gyerek, szóval nem, jó lesz ez így. csak amiatt pl szomorú vagyok, hogy sose szülök már, nekem annyira tetszett a szülés (halál komolyan mondom:))

    Léna egyébként szerintem mától abszolút szobatiszta, csontszáraz pelenkával ébredt délután, éjjelre meg most debütál. na mondjuk Marcus kemény dió lesz, szerintem harminc évesen is én fogom pelenkázni;)

    VálaszTörlés
  4. A fiúk ilyenek:-).
    Én is imádtam szülni.

    VálaszTörlés
  5. Tényleg nagyon szépek és aranyosak meg ügyesek. És most számoltam ki, hogy fél évvel öregebbek Hanninál (matekzseni vagyok!). Na meg az a kép, ahol egy ajtó előtt állnak, nagyon jó! :) Azok a beállások! :D
    Én titkon egy Bendére vágyom, de persze örülnék egy Bíborkának is, de ez csak álom marad (vagy legalábbis még minimum 10 évig, amíg elfelejtem a szülést...meg leszokok a gyógyszerről). Azért én szorítok, hogy ha Te szeretnél Ernőkét, akkor valamikor érkezzen meg. :)

    VálaszTörlés
  6. A fiúk általában később csinálják az ilyesmit (vö. disznó férfiak :D). Gratula az ügyes kis Lénának.
    Amúgy én is imádtam szülni.

    VálaszTörlés
  7. Kati: 10 év az sok, biztos hamarabb akarod majd a Bendét:)(meg aztán csak nem szeded a gyógyszereidet tíz évig, namár)

    Kalib: pedig azt gondoltam, hogy majd egyből állatira tetszik Marcusnak a falelocsolási projekt, de teljesen meg van illetődve ettől az egésztől...

    VálaszTörlés
  8. Hát amúgy az történt, hogy még délután a kocsiból bekommenteltem a rövid verziót, aztán hőgutát kaptam biztos, mert ahogy este nem láttam kint, rögtön beírtam még egyszer. Nem mintha nem tudnám úgy fél éve, hogy moderált kommentek vannak, de hát ez van, hőség, meg agylágyulás, bocsi.

    VálaszTörlés
  9. Ja, és a fákkal marhára vigyázni kell, mert visszapattan róluk a pisi, meg a bokrok leveleiről is, és nyakig átázik a gyerek, mintha elő se vette volna, mi már jártunk így :D

    VálaszTörlés
  10. semmi baj a többször kommenteléssel, nem akartam cenzúrázni, mondván, hogy milyen már, hogy cenzúrázom valamelyiket:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.