szerda, július 28, 2010

nem tudja, tanulja

Nagyon tanulságos a Velveten kommenteket olvasni: az Erdélyi Mónikával készült interjú kommentjei gyönyörűen példázzák, hogyan jut el az átlag kommentelő a kövértől a zsidóig/cigányig.
Érdemes megfigyelni: a kommentáradat legelején Mónika kövér és buta, aki nem tud műsort vezetni. Később a helyzet egyre fokozódik: Mónika kövér, buta, tehetségtelen, felháborító, hogy gazdag családból származik, vidéki, lelakott, rosszul öltözködik, úgy néz ki mint egy alkoholista, majd - az egyik kommentelő kezdeményezésére - hirtelen már cigány is.
A Velvettel kapcsolatban valamikor volt egy hasonló észrevételem, sajnos már nem emlékszem pontosan, hogy mi volt a téma, de a katolikus egyházzal kapcsolatban merültek fel problémák a cikkben, nosza, a kommentelők szorgos zsidózásba fogtak, a katolikusok elleni összeesküvést emlegettek.
Szeretem az internetet, bár időnként borzalmasan idegesítő, de mégis: rengeteget tanulhatunk itt az emberről, ha figyelünk.



PS.: Tudom már, hát persze. Eszembe jutott, bocsánat, elbutultam, jóvanna, ez a terhesek privilégiuma. Szóval igen, Mel Gibson kapcsán merült fel a zsidózás: a Velvet ugyanis "a keresztény-konzervatív elveket valló színészként" emlegette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.