szombat, május 26, 2007

"Ma már menekülök, otthagyok mindent, elhagyok mindenkit"*

A Keserű mézről meg Istvánról jutott eszembe a vele töltött időszak meg az iszonyú fájdalom amikor először szakítottunk.
Akkor annyira feloldódtam abban a kapcsolatban, hogy szinte nem is léteztem és tulajdonképpen nem volt személyiségem amikor kiléptem belőle.
Egyszerűen azt gondoltam akkor, hogy belepusztulok ha nélküle kell élnem. Semmit nem tudtam csinálni nélküle: nem tudtam aludni, nem tudtam enni, nem tudtam főiskolára járni, nem tudtam beszélni.
Emlékszem, a szakításunk után vagy két hétig napközben mániákusan bámultam a Duna tévén az időjárás jelentést - akkor egész nap abból állt a műsor, hogy a különböző magyar városok időjárásáról mentek összefoglalók -, este pedig a telefont bűvöltem, hogy talán megszólal, István megszabadít a szenvedéseimtől és kiderül, hogy ez az egész csak egy rossz álom volt és újra együtt leszünk.
Ma már előre menekülök ha nagyon erős szenvedélyt érzek, talán én magam provokálom ki azt is, hogy gyorsan elhagyjon mindenki aki egy kicsit is szeret vagy akit én szeretek.
Sokszor nem jó egyedül, de az biztos, hogy sokkal egyszerűbb. A túlélésre játszom egy ideje: a lehető legkevesebb sérüléssel szeretném végigcsinálni az életet.




*Cyril Colard, respect.

Azelőtt volt időm, nem kapkodtam, hagytam, hadd folyjak együtt az élettel. Ma már menekülök, otthagyok mindent, elhagyok mindenkit. A Nyilas jegyében születtem. Az őrület, az újdonság szüksége hajt és ez nálam életösztön.

De hova menjek, mikor úgy érzem, minden utat végigjártam?

59 megjegyzés:

  1. a keserű méz csodás, szerintem számtalan út van még.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a könyvet már mióta ígéred nekem!

    VálaszTörlés
  3. a vad éjsszakák darabjaira hullott, valahogy meg kéne szerelni, különben kölcsönadhatatlan. de mamzi, te imádni fogod.
    enikő, az a bajom a keserű mézzel - -a filmmel mármint -, hogy nagyon hatásvadász. a könyv viszont hihetetlenül tárgyilagos és durva.

    VálaszTörlés
  4. a könyvet sajnos nem olvastam, hamarosan bepótoljuk. (nekem az egyik kedvenc filmem, lehet, hogy én is ilyen hatásvadászpréda vagyok :D)

    VálaszTörlés
  5. na majd kölcsönadom egyszer, érdemes.

    VálaszTörlés
  6. persze-persze...(mármint nyilván nem adod kölcsön, mert ahhoz néminemű kontakt kéne, meg bizalom, de hol van az még, lesz-e olyan egyáltalán?)

    VálaszTörlés
  7. jaj, jaj, hát ennyire nem tragikus a helyzet, nohát.

    VálaszTörlés
  8. nem mondtam, hogy tragikus lenne a helyzet, csak kifordítottam paszkált. (van egy paszkálom, ami valójában egy ikeás béka, aminek összecipzárazható a szája, s benne egy légy. namost, enikő a száján keresztül kifordította paszkált és összecipzározta és most úgy néz ki, mint egy piros párna, amire rászállt egy légy. csak hát a cipzár elromlott, így paszkál már soha többé nem lesz béka, se királyfi, vagy királylány.)

    VálaszTörlés
  9. paszkál sorsa megpecsétlődött. ez olyan rémesen hangzik. tragikus.

    VálaszTörlés
  10. de még mindig van egy lehetőség, miszerint szétbaszom a cipzárt és akkor kiszabadul önmagából paszkál, viszont soha többé nem tudja becsukni a száját. namármost, ha ezek után véletlenül paszkál átváltozna királyfivá, vagy királylánnyá, akkor mi a faszt kezdek vele, ha állandóan nyitva a szája? szóval semmi sem annyira tragikus, mint amennyire lehetne.

    VálaszTörlés
  11. vagy minden annyira tragikus csak nem kell a tragikumba energiát nyomni, nemde? mer például paszkált ki is röhögheted ahogy tátja a száját...

    VálaszTörlés
  12. a röhögés pillanatnyi, a napok egymásutánisága kimerevíti a megváltoztathatatlant, ezáltal válik tragikussá, bár még mindig varrhatok bele egy másik cipzárt, ezáltal kicsit megkönnyebbülök, de mindez a lényegen nem változtat, paszkál már soha nem lesz olyan, mint egykoron volt (azt már nem is részletezem, hogy mindez énmiattam).

    VálaszTörlés
  13. de ahogy telnek a napok, a dolog tragikussága egyre kopik, paszkál léte új értelmet nyer, nyitott szájjal kell őt elfogadnod a továbbiakban, ez számodra és számára is komoly teszt. persze teheted végképp tragikussá is a sztorit, pl elajándékozhatod a tátott szájú paszkált, hm?

    VálaszTörlés
  14. de hát azt nem tehetem, mert paszkált ajándékba kaptam, milyen volna már, ha elajándékoznám szegényt? viszont lehet, hogy veszek mégegy paszkált és akkor majd lehet olyat játszani, hogy újpaszkál megeszi magábafordultpaszkált, vagy ha kiszabadítom magából, akkor meg bizonyára szerelmesek lesznek, mert nyitottszájú paszkál egyediségével elcsábítja újpaszkált. de akkor megint nekem rossz, mert akkor tuti egyik sem változik át királyfivá, vagy királylánnyá.

    VálaszTörlés
  15. ez egy szép opera lenne, hogyaszongya új paszkál meg régi paszkál szerelembe esnek és akkor esetleg születhet kicsipaszkál és majd ő lesz a te királyfid (-lányod). na?

    VálaszTörlés
  16. valóban jó kis opera lenne. de persze a tragikum része sem maradna el, hiszen mire kispaszkál átváltozásképes és ivarérett lesz, addigra enikő meghal. tratatamm...

    VálaszTörlés
  17. esetleg kispaszkál tátott szájú csököttként születik, minek hatására enikő sokkot kap és meghal, kispaszkál viszont a hirtelen halál okozta sokk hatására királyfivá (-lánnyá) változik, de sajna már későn...olálá.

    VálaszTörlés
  18. :D de hát kispaszkál nem születhet tátott szájú kis csököttként, hiszen régipaszkálnak az nem egy veleszületett, hanem egy szerzett rendellenessége, max eltanulhatja.
    egyébként még az sem biztos, hogy lesz kispaszkál, hiszen mi van, ha mindkét paszkál fiú, vagy éppen lány?

    VálaszTörlés
  19. ó, nem ismerhetjük régipaszkál rejtett genetikai rendellenességeit...ha fatalistán nézzük a kérdést, könnyen lehet, hogy nem véletlen a hirtelen tátottszájúság sem.
    amennyiben egynemű paszkálokról van szó, a tragédia végképp elkerülhetetlen: mivel új- és régipaszkál szerelme soha nem teljesedhet be, ezért végső elkeseredésükben bűnbakot keresnek, és persze meg is találják enikő személyében. enikő és a paszkálok kapcsolata elmérgesedik, s végül elkerülhetetlen a paszkálok lázadása, mely sajnálatos módon enikő életét követeli. iszonyú dráma.

    VálaszTörlés
  20. ójaj, azt hiszem, hogy mégsenem veszek mégegy paszkált, sőt, hagyom, hogy párnaéletet folytasson, mert hát ha kiszabadítanám önmagából, akkor is nyilván ellenem fordulna, mert amióta paszkál piros párna, azóta enikő herberttel és malvinnal alszik felváltva.

    VálaszTörlés
  21. herbert, malvin és paszkál, csudás. nekem is volt malvinom, egy nyak nélküli gumibaba, tina turner hajjal. alapvetően persze ő volt a medvék királynője, node ez egy másik történet...bezony, könnyen lehet, hogy paszkál egyedül forral bosszút, szóval csak óvatosan azzal a hideg-korlátozó viselkedéssel.

    VálaszTörlés
  22. malvin az egy amerikából száműzött személyiségzavaros kistigris, aki azt hiszi magáról, hogy mókus. herbert pedig egy jegesmedve, neki semmi különleges tulajdonsága nincsen, hacsak aznem, hogy csodaszép.
    de hát hogy lehet az, hogy egy gumibabának pont nyaka nincs, akkor hol függeszkedik a feje? egyébként ha a te malvinod a medvék királynője (ami valójában gumibaba, így gyanítom, nem mutatna túl jól herbert mellett), akkor össze kéne hozni herberttel, igazán szép teremtés ám. (egyébként nővérem tina turnerrel egy napon született pár év különbséggel, természetesen)

    VálaszTörlés
  23. ha herbert csodaszép, akkor szegény lesajnálná a nyaktalan malvint, ő ugyanis nem túl csinos...amúgy kétségtelenül furcsa, hogy nincs nyaka, de sajnos ez a helyzet.
    ha viszont a te malvinod személyiségzavaros, akkor javaslom paszkállal való közelebbi kapcsolatát, hiszen paszkál élete épp most feneklett meg, szerintem lenne mit mondaniuk egymásnak.
    én meg brad pitt-tel születtem egy napon, mégis randa orra van, nohát.

    VálaszTörlés
  24. na már csak az kell, hogy malvin is paszkált akarja. kezdem azt hinni, hogy te is ellenem vagy... egyébként sokkal egyszerűbb lenne a helyzet, ha paszkál mókus lenne, vagy legalábbis hasonlítana rá.
    milyen a szép orr? (én például utálom az orromat) egyébként nővérem sem hasonlít tina turner-re... úgy érzem, furcsa kapcsolatot vélsz felfedezni a születésnap és a külső megjelenés között :D

    VálaszTörlés
  25. ki mondta, hogy kapcsolat van a mondat eleje és vége között?:D meg akarlak lepni, így sosem tudhatod, hogy miből mi következik, tehát egészen valószínű például, hogy a külső megjelenés nem függ össze a születésnappal, amúgy meg én is utálom a saját orromat, mert olyan mintha utólag ragasztották volna a fejemre, valahogy nem képezi szerves részét az arcomnak és különben is túl hegyes(meg kicsi)...ööö. milyen a szép orr? hümm. én mindig gwyneth paltrow orrot szerettem volna, na az pl király.
    de mosmér lenne baj egy malvin-paszkál páros? neked még mindig ottan van a szép herbert...önző vagy, azt kell mondanom.

    VálaszTörlés
  26. azt hiszem én eddig nem fektettem nagy hangsúlyt az orrokra, hiszen fogalmam sincs, hogy milyen orra van gwyneth paltrow-nak, de most azonnal megnézem (és természetesen kielemzem utána a látottakat)
    én meg pont azt gondolom, hogy nagy az orrom (bár mondjuk a szemeim sem kicsik) és ezért kéne inkább zsebretenni. a te orrodról meg pláne nem tudok mondani semmit, hiszen még nem láttam.
    az lehet, hogy önző vagyok, de legalább annyira szép, mint paszkál, szóval nem hiszem el, hogy malvinnak paszkál miatt el kéne hagynia engem.

    VálaszTörlés
  27. én orrmán vagyok, nem is nagyon érdekel más az orrokon kívül, na jó,azt nem bánom ha valakinek nincs ostoba kicsi szeme, de amúgy nagy orral már nagyjából nyert ügye van mindenkinek.
    sosem tudhatod, hogy mi lakozik az ilyen malvinokban, csak vigyázz...az önzés pedig nem szép dolog, lehet, hogy malvin is rádöbben erre egy szép nap...

    VálaszTörlés
  28. nos, nézegettem-nézegettem én a képeket, de valahogy nem voltam képes gwyneth paltrow orrára összpontosítani, valahogy mindig inkább másfele siklott az a tekintet, szóval azt hiszem teljességel hidegen hagynak az orrok, ellentétben például az ajkakkal, szemekkel, egyéb testrészekkel...

    VálaszTörlés
  29. pedig az orr fontos dolog, a nagy orr valahogy sokkal kiegyensúlyozottabbá tesz egy arcot, ráadásul csókolózás közben nem torzul el közelről egy nagy orrú arca, ami ugye fontos szempont:)
    és különben is, a nagy orr jobb jellemre utal és egyáltalán...

    VálaszTörlés
  30. nohát, ha még sokat beszélgetünk, a végén még megszeretem az orromat...:D mellesleg akkora önbizalomra teszek szert, hogy a régi "játszós"barátaim is elhagynak, nem beszélve a kialakulófélben lévő kapcsolataimról :D

    VálaszTörlés
  31. mekkora orra van paszkálnak, herbertnek éss malvinnak? kérlek mesélj erről .

    VálaszTörlés
  32. nos, paszkálnak nincs orra, hiszen béka, azaz most meg pláne nincs, hiszen párnává változott.
    herbertnek nagy fehér (ráadásul szőrös) orra van, illetve a legeslegvégén fekete.
    malvinnak meg cuki turcsi orra van("turcsi orromból szivárog a halál sűrű véremben megáll a merőkanál a hold kutyái tépik a májam coitus az árnyékvilágban... abbahagyom kilépek kutyaólat tervez magának a lélek..."), de hát ő még gyermek, így nem csoda, hogy pici és turcsi és képzeld, bajsza is van.
    de hát mit érdekel téged az ő orruk, nem ám elcsábítod az egyetlen potenciális alvóstársamat (miután paszkál elcsábítja malvint, aki valójában még kiskorú). szóval jól gondold meg, mire használod fel ezt a sok hasznos információt.

    VálaszTörlés
  33. malvin kiskorú? ez eddig nem merült fel. nos,ez sokkal pikánsabbá teszi a történetet. ebben az esetben bizonyára minden hálótársad őt akarja, legyen bármilyen is az orrméretük...
    ez mi? "turcsi orromból szivárog a halál sűrű véremben megáll a merőkanál a hold kutyái tépik a májam coitus az árnyékvilágban... abbahagyom kilépek kutyaólat tervez magának a lélek..." roppant figyelemreméltó, csak azér

    VálaszTörlés
  34. különben is, lecsekkolhatod az én orromat az iwiwen. könnyű megtalálni, ne bénázzál, ejnye.

    VálaszTörlés
  35. de hát képen látni teljesen más, mint élőben, vagy a te orrod pont olyan, mint az iwiw-en?
    tényleg, az én orrom milyen molly szemmel (te is megnézheted az iwiw-en:D)? (azért túl sok rosszat ne hordj itt össze nekem, mert nem tesz jót az image-emnek...;))

    VálaszTörlés
  36. az egy sajnosbatár dalszöveg, s történetesen a kedvenc számom, az ezek a fények mellett...

    VálaszTörlés
  37. sehol sem látlak igazán profilból, de amit látok az megfelelő méretűnek - és alakúnak, mert az is fontos - tűnik:) ellenben döbbenten láttam, hogy egyik ismerősöm a pasija képét tette ki elsődlegesnek...namár.
    az én orrom olyan mint a képeken, nyamvadt:D

    VálaszTörlés
  38. sajnosbatárilag megtetszett nekem a "nyald ki a szívem" című szám

    VálaszTörlés
  39. hát hallod, lehet, hogy nem értek az orrokhoz (ez mostanra már teljességgel kikristályosodott bennem),-mellesleg megjegyzem, elég ha a fogakhoz értek, illetve persze iszonyatosan fontos, hogy az arcközepet az ember összességében átlássa, hiszen anélkül ocsmány pótlásokat lehet gyártani, fejlődéstan, ugye...-de azért neked sincs kicsi orrod, úgyhogy ne panaszkodj itt nekem, így képeken keresztül számomra teljes az összkép, úgyhogy nehogy nekem átműttetsd (anyám, micsoda szó).
    szerintem maga a szám is remek, a szövegek meg úgy általánosságban jók.

    VálaszTörlés
  40. nemnem, műtétnél még nem tartunk:D

    VálaszTörlés
  41. nagyon helyes, megnyugodtam...
    (egyébként akkora vihar van itt készülőben, hogy lehet, hogy soha nem látlak élőben, mert ma felkapja az egész házat és kirepülök a világűrbe-szipogreszket)

    VálaszTörlés
  42. nem kedves...(persze nagyon röhög) nagyon félelmetes ám (csattog az ég, cikáznak a villámok, szakad az eső, dübörögnek az ablakok), néha még az internet is elmegy.

    VálaszTörlés
  43. hehe... nekem csak időközönként, aztán beleuntam és inkább olvastam. (majd aludni próbáltam, de mivel a sötétnél már csak a villámlósdörgőssötéttől félek jobban, így nem igazán pihentem ki magam, pláne, hogy apa mániája, hogy éjjel bejön és lekapcsolja a villanyt, amire én természetesen felébredek, elkezdek rettegni, aztán kimászok az ágyból és újra felkapcsolom.

    VálaszTörlés
  44. csak akkor, ha egyedül alszok, ha van mellettem más is, akkor nem félek.

    VálaszTörlés
  45. én öngyilkos lennék ha lámpafénynél kéne aludnom:)

    VálaszTörlés
  46. ó, hát én egész kicsi korom óta úgy... amikor még nővéremmel egy szobánk volt és az ágyaink a fejünknél találkoztak, azaz még volt közbeiktatva egy asztalka lámpával, akkor a tesóm oldalán a lámpa el volt barikádozva könyvekkel, enikő fejénél meg szép világos volt. mára már eljutottam oda, hogy ha valaki alszik még a szobában, akkor képes vagyok sötétben elaludni, ha egyedül vagyok, akkor csak nagyon ritkán.

    VálaszTörlés
  47. :D szerencsére ott még nem tartunk...:) egyébként épp azt ecseteltem az imént, hogy más társaságában jól tűröm a sötétet (persze értem a provokációt) és egyébként akkor alszom igazán ki magam, ha sötét van (nyilván akkor pihen leginkább az agyam),csak hát kell egy tartozék, ami jelen esetben egy "alvós"partner.

    VálaszTörlés
  48. ez maga a vegytiszta társfüggés...

    VálaszTörlés
  49. ehhez képest tök faszán elvagyok egyedül (mindig is túlélő típus voltam, amennyire alkalmatlan vagyok bárminemű hétköznapi ügyintézésre, már rég egy aluljáróban kéne fetrengenem)...

    VálaszTörlés
  50. én is faszán elvagyok egyedül,sőt, csak ne kínozna ez a kurva társfüggés:D

    VálaszTörlés
  51. :D nohát, miket nem mondasz... engem cseppet sem kínoz (nem, nem dehogy, ááá-ááá, soha, nem, hát miért is kínozna?, nem, az nem lehet, ááááh, dehogy...)

    VálaszTörlés
  52. mítú (mármint én is asszem)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.