hétfő, május 28, 2007

Munkaterápia rulez

Bármennyire undorító, a magamfajta hibbantnak megváltás egy ilyen munka: annyira sokat kell dolgozni annyira rövid idő alatt, hogy nincs időm marhaságokon gondolkozni.

12 megjegyzés:

  1. Na ugye. Ha az embernek nincs ideje szomorkodni, meg depressziósnak lenni, akkor nem is lesz depressziós. Jól ki van ez találva.

    VálaszTörlés
  2. ez nem igaz, de nem vitatkozom. a depresszió nem választás kérdése, hanem betegség.

    VálaszTörlés
  3. persze sokkal kényelmesebb azt hinni,hogy egy depressziós csak szomorú és játssza az eszét amikor reggel képtelen felkelni. de ezt csak olyan ember mondja, akinek fogalma sincs ennek a dolognak a pokláról. ne bosszants ezzel mer tényleg dühös leszek.
    menj szépen, nézz körül egy pszichiátrián, nagyon hasznos tapasztalat.

    VálaszTörlés
  4. és hát a szomorkodást meg az én hisztimet ne keverjük már a depresszióval plíz, semmi közük egymáshoz. az, hogy időnként az ember depressziósnak vallja magát csak azért van, mert az általános lehangoltságra tök egyszerű ezt a szót használni, de a depresszió förtelmes dolog, a nyomába sem ér a nyavalygásnak.
    tudom mit beszélek, bassza meg.

    VálaszTörlés
  5. A különbséget én is megtettem, azért írtam, hogy "szomorkodni", meg "depressziósnak" lenni...Én elhiszem, hogy van depressziós betegség, de én tényleg nem tudom, mikor van az egyik és mikor a másik, hol a határ a kettő közt. A betegségen nem segít a munka, ez tény.

    VálaszTörlés
  6. addig jó míg nem tudod, bár ez sem biztos, mert sztem sokszor pont amiatt marad kezeletlen (vagy félrekezelt) egy csomó szerencsétlen, mert a pszichiátriai betegségeket ilyen nagy homály fedi, ráadásul az ilyesmit mindenki pont olyan szemérmesen kezeli mint a szexualitást, merhát ugye aki depressziós az kapásból megkapja a bolond bélyeget, amit nyilván kevesen szeretnek, így egy csomó depressziós iszik inkább, ahelyett, hogy orvoshoz menne. eh.

    VálaszTörlés
  7. az is baj, molly, hogy sok depressziós felismeri ugyan, de orvoshoz menni átall.. és ezzel nem csak magával baszik ki, hanem azzal is, aki vesztére közel kerül hozzá. nem nagyon tudom elfogadni, amikor egy ilyen a betegségét okolván tehetetlenül széttárja a kezét,miután átgyalogolt a vétlen félen.

    VálaszTörlés
  8. nos, én olyat is láttam - tapasztaltam - már, aki egyenesen visszatartotta a nyomorult depresszióst az orvostól, mondván, "ott csak meghülyítenek még jobban és különben is, mi az, hogy egy idegen embernek kiadod magad"

    VálaszTörlés
  9. plusz nyalánkság: "és egyáltalán, hogy mersz depressziós lenni amikor velem élsz?!"

    VálaszTörlés
  10. És olyan nincs, hogy valaki csak mondja /és hiszi/ is, hogy depressziós, mert betegként nem kell teljesítenie és több elnézést, enyhébb bánásmódot várhat a külvilágtól? Holott csak szomorú, vagy meg kellene oldani bizonyos kényes problémákat. Ne legyen senki mérges, én ezt csak kérdezem.

    VálaszTörlés
  11. nyalánkság/2: amikor a kapcsolatban ill. -tól a depressziós duplikálódik.

    egyébként azt hiszem, aki depressziósnak vallja/hiszi magát, az is. a külvilág "elnézése" sovány vigasz az átélt folytonos kudarcélményért. (a külvilág általában amúgy sem elnéző)

    VálaszTörlés
  12. a külvilág nagyon rosssz szemmel nézi a depressziósokat, vagy bárkit, kiről azt gondolja, hogy szimuláns. nem, nem lehet.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.