csütörtök, március 11, 2010

nem tudja, tanítja vol. 62910567220

Nos, ezennel szeretném gyakorolni azon bloggeri jogomat, miszerint én itt hisztériázva dühönghetek, mer ez itten énnekem az én blogom és nem fogom vissza magam, nem én...és ha szülők vagytok, akkor most nagyon erősen figyeljetek és ne kövessétek el azt a hibát amit az én apám egész életében: ne akarjátok a saját álmaitokat a gyerekeiteken számon kérni.
Most éppen azért dühöngök mert az apám egyszerűen képtelen leszámolni azzal a kényszerképzetével, hogy nekem ha törik, ha szakad (ha éhen halok, ha utálom, mindegy) tanárnak kell lennem, tanárként kell dolgoznom bármi áron, hát hiszen tanítani (szerinte) csodálatos dolog és különben is, ő is tanár akart lenni, csak neki nem jött össze.
És hiába magyarázom évek óta, hogy a hátam közepére nem kívánom már a lusta, eltűnős, pontatlan, megbízhatatlan, hálátlan, ostoba tanítványaimat (az egyik épp ma közölte három, azaz három óra után, hogy ő most pihen egy kicsit, elfáradt), azért ő csak azt hajtja, hogy és Amerikában mit akarsz csinálni kislányom? Tanítani, ugye? (mellesleg nem hiszem, hogy az én angol tanárságomnak ott túl nagy piaca lenne)
Hát nem, kibaszottul nem akarok tanítani, torkig vagyok a tanítással, a tanításból se megélni nem lehet, se sikerélménye nincs az embernek.
Szívesebben lennék vécépucoló esküszöm, a klotyó legalább hagyja magát takarítani.

6 megjegyzés:

  1. olaszorszagbajottemmárcius 11, 2010 2:44 du.

    Szia, latom, hogy lassan arrebb koltoztok egy kontinenssel :) Ott talan tobb eselyed lesz normalis (azaz nem pl. hulye gyerekeknek tanitos) munkat szerezned.... kitartas! :)

    VálaszTörlés
  2. ó, gyerekeket a legritkábban tanítok, ahhoz nem nagyon értek, de a felnőttek tanítása is nagyon kemény dió.
    most épp szereztem egy magyar cégnél munkát amit innen kintről is csinálhatok, de egyelőre nagyon zavaros az egész...

    VálaszTörlés
  3. Milyen szép az az utolsó mondat!

    VálaszTörlés
  4. a férjhezmenés mennyiben változtat a szakmai problémáimon?

    VálaszTörlés
  5. olaszorszagbajottemmárcius 12, 2010 12:43 du.

    hm, ezt en sem ertem...
    akkor kevesbe kell dolgozni? Vagy eltunik a vagyad arra, hogy valami neked tetszot csinalj??? netane lveszted az osszes agysejtedet es nem fogsz ilyeneken gondolkozni??
    Sono perplessa...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.