kedd, július 09, 2013

ahogy a dolgok vannak

Az mp3 lejátszóm lemerült a futásom felénél, először pánikba estem, mert hát zene nélkül futni maga a pokol, de aztán kitaláltam magamnak egy kibírós játékot: végigzongoráztam életem legborzalmasabb élményeit, mondván, hogy ha azokat is kibírtam, akkor bármilyen távot lefutok (zene nélkül is), nohát. Egész jól működik, próbáljátok ki. 

Aztán az is volt, hogy reggel helyettes bölcsis nénik voltak és Marcusék magukon kívül sikítottak, úgyhogy ismét remekül érzem magam; az egyik bölcsis néni karja agyon volt tetoválva és újfent megállapítottam, hogy nekem a tetoválás a bizonytalan, végtelenül unott embert szimbolizálja, akinek fogalma sincs mit kezdjen az életével, ezért rajzoltat magára valamit, ahogy annak idején a füzetébe firkált egy baromi unalmas kémia órán - szóval megértettem a gyerekeimet, amiért annyira nem tetszett nekik a bölcsis néni, én se akarnék annyira egy firkált karú emberrel játszani.

Meg aztán még azon is gondolkodtam, hogy mi ez a vonzódás az öregeknél a növényekhez? Akkorra az ember már az állatokban is csalódik, vagy mi?

És még egy fontos: egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy az ilyen Marilyn Mansonok és Robert Smithek is léteznek kedden délelőtt, meg elmennek a boltba briósért és befizetik a villanyszámlát, meg vesznek sminkleomosó vattát - nekik az fontos kellék - és egyáltalán: nincs néha elegük a pózból, amit nyomnak (vagy nyomni kényszerülnek, ki tudja ennyi év után)? 
 Vajon Robert Smith otthon kínai papucsban meg nylon suhogósban járkál amikor senki nem látja? És ha igen, akkor nem látja-e kívülről, hogy egy bizonyos koron túl ez az egész rocksztárosdi borzalmasan nevetséges? Vagy pont ezért sosem szabad suhogósra váltania, meg smink nélkül villanyszámlát befizetnie? Hogy véletlenül se essen ki a szerepből, hogy semmiképp ne lássa magát kívülről? El lehet énekelni ezt* hitelesen, ha néha klottgatyában hamburgert eszel? Egyáltalán, önazonos vagy-e, elhiszed-e magad igazán, ha néha hamburgert eszel klottgatyában és befizeted a számlákat? Lehet egy sima, hétköznapi emberes kedd délelőttöd, ha te vagy Marilyn Manson?
Igenis, nagyon fontos kérdések ezek, most mit néztek.

A fentieken kívül pedig azt is szeretném tudni, hogy lehet-e olyan kisfiú sortot kapni, amire nincs nagybetűkkel ráírva, hogy BEACH LIFE meg Everlast 65748329, meg ilyen izék. Fel nem foghatom, hogy miért kell bármit ráírni ezekre; szerintem egy-két szellemesebbtől eltekintve a feliratos cuccok pont olyanok mint a tetoválás. (Ja igen és a felirat férfias dolog lehet, mert a kislány ruhák nincsenek feliratozva, azokon csak kötelezően van szívecske, virág meg pillangó meg csillag meg Donald kacsa.)




* így azért hatásosabb

14 megjegyzés:

  1. Érdekes kérdések, tényleg! :)


    Sajnos, egyik videót Sem látom, mert le vannak tiltva, pedig biztos sokat vesztek velük.


    A tetoválásról, de 20 év alatt, szóval kicsit offtopik: a randa -tetkók, a haj oldalt kopaszra felnyírása, bizarr piercingek, stb. ami tanitványaim körében nagy divat most, szerintem olyasmit fejez ki, hogy "a csúnyaságomért én vagyok felelös" Vagy: "azért vagyok csúnya, mert én akarom igy, ha nem akarnám, nem lennék az, de ez nekem nem fontos a szépség, mert nem vagyok felületes" Mint a punkok egy generációval korábban. Szóval, bizonytalan, magukat rondának tartó kamaszok vagy kamasz-szinten megragadt felnöttek firkálják magukat össze gyakran így - szerintem. Ezen szoktam tünödni, mikor dolgozatot irnak és van idöm megfigyelni öket. Persze vannak "szép", "szekszi" vagy annak hitt tetkók, pl. pillangók, csillagok, seggagancs (nonfigurativ, szimmetrikus motivum a veséken), de az más kategória, mást fejezhet ki.

    VálaszTörlés
  2. Ha gondolod,akkor a kisfiú pamut sortot nézd meg a H&M-ben!

    http://www.hm.com/it/product/09695?article=09695-D

    Ezekben én még nem csalódtam!:)

    Üdv: Kata

    VálaszTörlés
  3. seggagancs:D
    én ribanc rendszámnak ismerem:)

    VálaszTörlés
  4. M.M. volt neje (aki vmi sztriptíztáncosnő volt talán, de ez nem biztos, nyilatkozta egyszer, hogy imád kötni. Ez a maximális polgárpukkasztás netovábbja, képzeld el, ahogy ül M.M. kedd este otthon a nejével a tévé előtt, nézik az Amerika got talent-ed, és halkan csattognak a kötőtűk...
    amúgy a Döglégy Zoli sopánkodott ezen a meglepően jól sikerült Jack Jack című filmben, h Ozzy Osbourne tuti nem jár postára csekkeket befizetni...

    VálaszTörlés
  5. :D ez jó, kötés, ez tetszik, remélem akkor viszont jár csekket befizetni meg hamburgert enni is Marilyn Manson (vagy a feleség, ő is érdekes figura volt), de fontos lenne tudnom azért, hogy sminkben teszi-e. meg el nem tudom képzelni, hogy nem vért iszik vacsorára, hanem az asszony főz neki - nagyon érdekelne, hogy így van-e. jó, tudom, elvált.
    (amúgy láttam egy tök aranyos nevetős képet a kis Marilyn Manson-ról, istenem, mindenki így kezdi tényleg, aztán meg...remélem, hogy szép Marcikám nem szegődik sminkelős, vérszopó rocksztárnak)

    VálaszTörlés
  6. Kata: igen, ilyenre gondoltam pont:)

    VálaszTörlés
  7. Nahát, sosem goltam, hogy ezekben ennyire egy húron pendülnünk! :)

    seggagancs - hát ezt sose hallottam még, nagyon jó!

    Molly, a gyerekruhákon még mindig a donaldkacsa meg a mikiegér nyomul? meg a felnőtteken is? pedig azt hittem, csak nekünk volt pechünk az utóbbi két évben... sajnos alapból nagyon utálom a valdiznit. (manner)

    VálaszTörlés
  8. őőő, miért azt hitted agyon vagyok tetoválva és Marilyn Mansonra csápolok?;)(mondjuk Robert Smith-t szeretem nagyon)

    VálaszTörlés
  9. Én szezononként egyszer a tescóban vásárolok be a fiamnak, szuper feliratmentes basic cuccokat hajigálok a kosárba, próbálni sem kell.
    Ami pedig az öregek növénymániáját illeti, alighanem azok nem szaladnak el, és nem szarnak a szőnyegre - nem kell utánuk takarítani, sem a konzervkaját hazacibálni. Megértem őket teljes szívemből, most, hogy macskánk nőtt.

    VálaszTörlés
  10. Akkor Pesten nem fogsz meglepődni, hogy minden menő csávónak egész kar tetoválása van, mer ha nincs, akkó má nem is menő!

    VálaszTörlés
  11. Kalib: nektek újkeletű a macska? valamiért azt hittem régi darab. a tesco jó gyerekcuccokból? ezt nem tudtam, szuper, biztos olcsó.

    Turchi: ó, sajnos nem elég régen jöttünk el otthonról: már akkor is mindenki tetoválva volt.

    VálaszTörlés
  12. Mansonékról pedig ez is hír volt, hogy a voltos koncert után beültek a soproni mekibe kajálni egyet. szóval biztos járnak.
    amúgy én úgy képzelem, h nappalra csak ilyen alapsminket tesz fel a komfortérzet végett, nem a koncertes full verziót.

    VálaszTörlés
  13. A "seggagancs" a német szó tükörforditása, én a ribancrendszámot nem ismertem :)

    ((Van most valami új tetkó-technika? Egyre többször látok olyanokat, amik mintha filctollal lennének rajzolva. Vagy ez az óccsó fajta.))

    VálaszTörlés
  14. Egyszer már volt macska, de három hónap múlva eltűnt. Ez most a pótállat, de ha így folytatja, ez is el fog tűnni szegény :( (nem, az elsőt sem mi tüntettük el természetesen).
    A teszkó nagyon erős gyerekcuccokban, kiváló minőségű, leginkább a hétköznapi vonalon, ünneplőt nem ott vennék, de klottgatyát meg pólót homokozóban molyoláshoz mindig. A lánycuccok is többnyire cukik, ha eltekintünk a csúnyáktól. És tényleg erősen jóárasított.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.