szombat, július 20, 2013

ahogy a dolgok vannak

Öt nap alatt nagyjából 1500 kilométert tettünk meg: első nap Cortonába mentünk, második nap Sanminiatóba és a nem túl izgalmas Castelfiorentinóba, harmadik nap végigrohantunk Cinque Terrén (maximum fél óránk volt minden faluban, de legalább már tudjuk, hogy hova kell majd visszamennünk), negyedik nap elmentünk Sienába és Monteriggioniba, ötödik nap pedig a nekem kicsit hátborzongató Genovába
Csináltam vagy ezer képet, majd ha lesz erőm meg időm, akkor feltöltöm, megmutatom, szeretem a fényképeimet (ti persze lehet, hogy nem, dehát ne feledjük, a blogírás elsősorban az én szórakozásom).
Most félálomban járkálunk a dögmeleg lakásban (Marcika kemény tempót diktál: fekvés tízkor - tehát nekünk egy-kettő körül, mert ugyebár a szülőknek is kell egy kis saját élet -, kelés hétkor); majd esetleg tíz év múlva kipihenjük ezt a túrát. 
Nemsokára jönnek a tesómék, gondolom velük is kirándulunk majd kicsit - bár már elutazgattuk a vagyonunkat -, egyébként meg a tengerezés és kevés kirándulás a további terv; tudom, hogy a tengerezést sokan szeretik, de nekem még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy miért jó ötven fokban a napon heverni, dehát én egy fura figura vagyok.
Ja, teljesen elképesztő módon a gyerekek kijártak már egy intézményt, többé nem bölcsisek és, hogy ezt megkoronázzák, ma elkezdtek lelkesen bilizni, érdekes, pont úgy csinálják ezt is, mint a beszédet: több mint két évig szinte semmi, aztán hirtelen ilyeneket mondanak, hogy a tücskök sürgősen ciripelnek.

6 megjegyzés:

  1. Miért volt Genova hátborzongató? (Azonkívül, hogy nagy és hangos autók meg olaszok korzóznak benne összevissza.) Javasolnám az akvárium felkeresését, sztem az egyik legjobb, a műfajában. (Lehetőleg egy átlagos hétköznap délután, amikor nincsenek iskolás csoportok és hétvégi bámészok...)
    Ja, és melyik 5terrére mentek vissza? (Csak kíváncsiság, az egyikben éltem egy darabig.) :-)

    VálaszTörlés
  2. a centro storico a sikátorokkal, meg a kukázó bácsikkal és rejtélyes tetovált fickókkal meg a halszaggal és az óriási zsalus ablakokkal nekem teljesen hátborzongató volt, főleg délelőtt tízkor:) fura hely.

    Corniglia tetszett a legjobban, de bárhova visszamennék boldogan, Cinque Terre egészen szuper, bár eszelős sok ember volt sajnos.

    VálaszTörlés
  3. De fura, most olvasom a Napsütötte Toscana c. könyvet, te meg ott jársz...:-)

    VálaszTörlés
  4. Hátigen. Télen csak a helyiek mászkálnak fel-alá esőkabátban. Majdeccer talán úgy is megnézitek! :-)

    VálaszTörlés
  5. hú, biztos izgi esőben, megnézném szívesen, Velence állati érdekes volt decemberben. és te hol laktál? és mit csináltál ott? (már ha szabad ilyeneket kérdezni)

    VálaszTörlés
  6. Semmi említésre méltót nem csináltam, eltöltöttem pár bohém évet a környéken, alkalmi melók által gyakorolni a nyelvet. Eleinte La Spezia-ban voltam konyhasegéd, oda nem nagyon érdemes, csak ha Lou Reed koncert van (egyszer volt, de senkise tudta mi az), aztán San Terenzo-ban szórólapos, az csodajó (ez mind a környéken van, csak azért mondom), és onnan nem messze Tellaro-ban levél kézbesítő (remélem még jól emléxem a nevekre), végül Monterossoban a legtovább (két és fél évig) utcai festmény árus, majd pincér, és falu bolondja. :-) Télen csak a helyiek maradnak a terre-ken, mindenki munkásruhában járkál, felújítanak, ráérnek, és tökmindegy, hogy esik, akkor is a teraszokon borozgatnak, mert nyáron nem volt rá idejük... Jó hangulat! :-) Különben Portovenere és San Terenzo között rendezik a Byron kupa nevű úszóversenyt az öbölben, mert állítólag ott lettek oda a romantikusok egy naaagy viharban.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.