szerda, január 01, 2014

Kedves tévénéző gyerekek! (azaz kieg. az előzőhöz)

Én úgy tudom, hogy mindenféle fogadalom, kívánság és vágy csak akkor teljesül az új évben, ha nem beszélünk róla, szóval nem is fogok, teljesen meglep, hogy mindenki leplezetlenül vágyakozik a blogokban, én azt hittem, az ilyent titokban kell. Na nem mintha babonás lennék, nem, egy kicsit sem, szerintem ha egy fekete macska átmegy előttünk az úton, az tök jó dolog például: a fekete macska nagyon esztétikus látvány. Mondjuk különleges kívánságaim sincsenek, teljesen átlagos figura vagyok átlagos vágyakkal. 
Ez persze megint csak ürügy volt, mert azt akartam igazából mesélni, hogy voltam egy régi osztálytársamnál még karácsony előtt és mesélte, hogy miután a sógornője öngyilkos lett, a hátrahagyott hat (!) gyereke közül az egyik úgy fél évvel később meghalt rákban. 
Borzasztó szomorú történet, de szerintem tökéletesen kifejezi, hogy mit művel egy családdal az egyik tag öngyilkossága. 
Ja, azoknak meg, akik azzal jönnek, hogy az öngyilkosság gyávaság és önzés (nap mint nap látok-hallok ilyen butaságot), üzenem, hogy tévednek. Az öngyilkosság őrület, téboly, szélsőséges zavarodottság, és szerintem semmi köze semmiféle gyarlósághoz vagy luxushisztihez. 

Na boldog új évet, feleim.