péntek, május 10, 2013

one of those days

Én tudom, hogy sokakat irritálok a nyavalygásommal, sőt, azt is tudom, hogy sokan vannak itt, akik csak utálkozni járnak a blogomra - ilyet mindenki csinál, ne is tagadjátok -, igazából meg is értem őket: nem ismernek, nem tudnak rólam valójában semmit (a blog csalóka műfaj, nekem ez a mániám), csak látják, hogy sokszor majd' megpusztulok, szerintük nyilván jódógomba'. 
De az a helyzet, hogy amikor fél hétkor Marcika sikoltozására kelek - természetesen a gyerekszobában, mert éjjel megint háromszor kellett bemennem, fél ötkor még köhögős gyógyszert is adtam és Marcika nem engedett ki - és háromnegyedkor már be is csípi a kis kezét az ajtóba (azt hittem, szörnyet halok, nekem ez az egyik nagy félelmem), aztán teljesen egyértelműen szándékosan kiönti a tejet, majd lever egy díszt, ami apró darabokra tör, aztán semmi áron nem akar cipőt venni, nem akar kabátot venni, nem akar kijönni az ajtón, nem akar lemenni a lépcsőn, feldönti a biciklit a garázsban, azonnal leveszi a cipőjét az utánfutóban, majd rikolt, hogy adjam vissza rá és amikor végre nagy nehezen feltolom a biciklit a garázsból 26 kiló gyerekkel megpakolva és már éppen kilépnék a kapun, akkor hirtelen valami olyan fáradtság fog el, hogy egyszerűen csak le akarok feküdni a betonra és ott aludni két napig, szóval ilyenkor, az ilyen napokon simán csak azt gondolom, hogy nekem igenis jár a blogban sikoltozás, mert amúgy szépen teszem a dolgom. 
Egyszer az apukám mondta nekem, hogy te sokat nyavalyogsz kislányom, de közben a legnehezebb helyzetekben is helytállsz - mondjuk azóta annyi változott, hogy most már főleg csak itt nyavalygok, régen a szülőket gyötörtem sokat. És tényleg, az apukámnak tök igaza volt. Nekem egyszerűen ez a feszültség levezetés - most is halálosan megnyugodtam, hogy ezeket leírtam. 
Na, nem is magyarázom, megyek, nézem kicsit a fehér falat...

7 megjegyzés:

  1. Szerintem ne zavarjon, ha mást zavar, ha nyavalyogsz. És akkor mi van? Rántsd meg a vállad.

    Vagy írd ki oldalra, mint valami legal disclaimer-t, hogy itt nyafogok, életben cuki vagyok, pont ezért mert csak itt nyafogok, világos? :DD

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a nyafogást, és más nyafogásának olvasása rám megnyugtatólag hat :) főleg, ha egybevág a saját problémámmal.

    VálaszTörlés
  3. Tőlem nyugodtan nyavalyoghatsz, amíg ilyen jól írsz.

    VálaszTörlés
  4. nyavalyogj csak, en szivesen hallgatlak :-)

    VálaszTörlés
  5. :))) (ezt a bejegyzésre úgy zusammen)

    Szerintem az utálkozás soha nem az utálkozás tárgyának, vagy személyének szól, sokkal inkább az utálkozó lényéből fakadó megnyilvánulás.

    Szoktam én is utálkozni, minden tökéletes és vegytiszta dolog (már ha van egyáltalán ilyen a világon) utálkozással és kétkedéssel tölt el.

    Amúgymeg milyen jó már, hogy van neked ez a hely, mert itt még az utálkozásról is lehet nyavalyogni :)

    VálaszTörlés
  6. na jól van, akkor nyavalygok tovább rendületlenül:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.