szerda, április 11, 2007

Túl hosszú és idegesítően közhelyes bejegyzés

Tulajdonképpen nagyon érdekes megfigyelni azt a folyamatot, hogy valaki, aki alapvetően a szerelmedre pályázik (vagy pályázott azelőtt), hogyan avat egyre inkább a bizalmába és ezáltal hogyan veszted el fokozatosan a női vonzerődet és lesz belőled valóban fontos ember - és nem nő - az életében. Ő erről még mit sem sejt, de én már jól ismerem ezt a folyamatot. A szerelemhez játszmázni kell, mert a szerelem nehezen tűri az igazságot. Úgy képzelem, a házasságok is valahogy így működnek, persze ez a folyamat sok-sok év alatt játszódik le és sokkal kevésbé őszinte az egész: sok-sok elfojtás, hazugság és önbecsapás eredménye, hogy az emberek végül együtt maradnak.
Azt is érdekes megfigyelnem, hogy a legtöbben milyen iszonyatosan elfásulnak a mindennapi életük során: egy idő után már képtelenek magukról beszélni, sőt, szép fokozatosan elkorcsosul még az igényük is arra, hogy a saját lelküket és agyukat ápolják, gyomlálják, vigyázzák.
Ez persze természetes folyamat, a mindennapi rutin megöli a legszebb dolgokat az emberben (kivéve, ha kifejezetten odafigyel, hogy ne csak robotként tegye a dolgát). Nem, nem azt mondom, hogy folyamatosan a lelkünket kell elemeznünk, minden egyes rezdülést vizsgálgatnunk - ez baromi egészségtelen dolog, én már csak tudom -, de igenis ápolni kell az egyediséget, az érzéseket, a kreativitást és a spontaneitást. Szerintem csak ezek a dolgok tesznek érdekessé egy embert.

10 megjegyzés:

  1. Hoppá! Csakhogy te ebben tévedésben leledzel, kicsikém.

    VálaszTörlés
  2. Az ilyesmit úgy nevezik, hogy taktikai visszavonulás.

    VálaszTörlés
  3. Meg átkaroló hadművelet

    VálaszTörlés
  4. mondtam már, hogy nem vagy jó stratéga? amúgy olvasd el még egyszer:"Ő erről még mit sem sejt, de én már jól ismerem ezt a folyamatot."

    VálaszTörlés
  5. A harc még nem ért véget. A folyamat pedig nem arra tart, amerre gondolod.

    VálaszTörlés
  6. "ha harc, hát legyen harc."
    merre tart, mesélj?

    VálaszTörlés
  7. Azért írtad ide, mert olvassa?

    na nembaj, azért felvettelek blogrollba

    VálaszTörlés
  8. "Azért írtad ide, mert olvassa?"
    ki olvassa? mit írtam ide? mi nem baj? ezt most frankón nem értem. ki vagy és mi a kérdés?

    VálaszTörlés
  9. az akinek fontos de nem nő lettél, ha rólad van szó.

    VálaszTörlés
  10. nem, dehogy azért, magam miatt, bár kétségtelen, hogy egyre nehezebb függetlenítenem magam kedves olvasóimtól.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.