csütörtök, január 05, 2012

"I don't wanna live in America no more" vol.9653281

Rájöttem, hogy nem is igazán falu bolondja vagyok, hanem tulajdonképpen sajnálnak, amiért sétálok a babákkal.
Azt gondolják ugyanis - például a házban lakók, akikkel időnként beszélgetek -, hogy azért sétálunk, mert nincs kocsink/nem tudok vezetni. És kétségtelen, hogy nem tudok vezetni, na de sétálni sétálnánk akkor is, ha tudnék.
Az egyik szomszédunk például nagyon szomorúan nézett rám, mikor mondtam neki, hogy a tíz percre lévő boltba megyünk gyalog és azonnal fel is ajánlotta borzadva, hogy elvisz (ilyen hosszú úton gyalog!), mire én bátortalanul megjegyeztem, hogy a babáknak jót tesz a levegőzés, mert egészséges és például jobban is alszanak tőle. Erre kicsit elbizonytalanodva hümmögni kezdett, majd újra elmondta párszor, hogy de tényleg, bármikor elvisz, ne gyalogoljak ilyen messzire...

3 megjegyzés:

  1. Most látom, h lehet kommentelni is! :) ez elég borzasztó lehet, persze ezek apró dolgok, ded ezen szempontokból annyira más világ. Az ilyenek miatt ódzkodtam mindig a kulhontol.

    VálaszTörlés
  2. persze, sok a nehézség külföldön, de azért összességében nagyon érdekes máshol élni - legalábbis egy darabig. szerintem mindenkinek jót tenne, ha néha lehetősége lenne kipróbálni magát meg az életet egy idegen kultúrában. és persze nagyon sok itt a jó dolog, például az, hogy az emberek nagyon kedvesek.

    VálaszTörlés
  3. Azért itt is van ilyen!Nekem, bébiszitterként, folyamatos programlehetőséget ad, hogy megmutassam a gyerekeknek a tömegközlekedést!:))
    A séta pedig, tele van élménnyel..
    Hogy metróval megyünk a szigetre, az maga a csoda!!:))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.