szerda, június 20, 2007

elplattyant

Mégiscsak elszomorodtam most ettől a munkagánytól titokban.
Az a baj, hogy csak becsavarodom, ha rendesen végiggondolom a dolgot.
Lenyomtam ugye hat évet kurva felsőoktatási intézményekben, aztán rengeteget tanítottam és szerintem egész jól megtanultam a szakmámat és most valahogy azt érzem, hogy amiben igazán jó vagyok, azt azért nem csinálhatom, mert valójában egyáltalán senkinek nem fontos, hogy hogyan végzem a munkámat, mert sokkal fontosabb a szakmai tudásnál a helyezkedési képesség, meg a mázli, hogy jó időben legyél jó helyen és persze, el lehet menni nappalira szarér-hugyér idegösszeroppanni, hát köszönöm, akkor inkább eladom a lelkem bárkinek, mittomén, mondjuk napi nyolc órában párizsit árulok, minthogy mások elmebeteg kölkeit terelgessem nulla forintért.

(Tonci üvöltésére méltó reakció a szomszédé: már fél órája fúr. Respect.)

7 megjegyzés:

  1. tudatlanabb tévénéző gyerekek kedvéért... most milyen konstrukcióban is alkalmaztak, és az mennyivel jobb, mint a nappali?

    VálaszTörlés
  2. estin tanítottam - persze ez is csak egy félállás volt -, ami annyival jobb, hogy oda általában azért járnak az emberek, mert kell nekik valamire az érettségi, sőt, sokan még élvezik is a dolgot, így az órák időnként hasonlítanak arra, amilyennek egy angolórát elképzel az ember. a nappalin ez úgy nézett ki, hogy tíz "maradj csöndben, ne rúgd fejbe a padtársadat"-ra jutott egy "where are you from", amit senki sem értett.
    bétézni reménytelen, mert nem tudok annyit keresni, hogy fenntartsam (lakáskölcsönnnel együtt pláne reménytelen minden), szóval marad a nappali, vagy valami egész másba kell kezdenem.

    VálaszTörlés
  3. Évek óta mondom ugyanezt, és baromira nem érdekel senkit.

    VálaszTörlés
  4. A következőket mondják nekem, amikor ezekret mondom /a nagyokos kollégák/: ez van, nyugodj bele, ne hőbörögj, ne szomorkodj folyton, nézd az élet jó oldalát, savanyú a szőlő, ne forradalmárkodj, ne lázíts, még néhány nehéz év, aztán jó lesz, legyél sztoikus.

    VálaszTörlés
  5. viszont van egy apró különbség közöttünk: neked van állásod, nekem meg nincs...

    VálaszTörlés
  6. Ez a különbség nem biztos, hogy sokáig meglesz, és részben talán, mert jár a pofám. /Bár most már nem lesz kinek beszélnem./

    VálaszTörlés
  7. Egyébként pedig teljesen el van kúrva az egész magyar oktatás /meg minden más/, és mint a fent ismertetett válaszokból kitűnik, teljesen reménytelen a helyzet.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.