hétfő, június 25, 2007

sznobos

Tulajdonképpen megtörténhet ám azért, hogy az embert őszintén érdekli az irodalom, a klasszikus zene meg mondjuk a művészettörténet bizonyos részei és képes a megfelelő távolságtartással és kritikai érzékkel kezelni ezeket a dolgokat.
Bár csábító, hogy ezeket az embereket kultúrsznobként könyveljük el, azért lehetséges, hogy jobban illenek rájuk a kíváncsi, a nyitott, esetleg az érdeklődő jelzők.

Hát persze, hogy magamról beszélek.

34 megjegyzés:

  1. ó mennyi pozitív energia... csak nem jack?

    VálaszTörlés
  2. :) Jack nem segít, de az alvás annál inkább

    VálaszTörlés
  3. bámulatos az emberi agy, hogy álmunkban is ki tudunk így művelődni.
    (jössz egy honfoglalóra?)

    VálaszTörlés
  4. najóvammá, nem szép ez az irónia mikor beszűkült tudatállapotban mindent félreértek:)
    (amúgy pedig vár rám a jó öreg jack)

    VálaszTörlés
  5. tudom, hogy jártas vagy a tudományokban, úgyhogy a világért sem veszem ezt megfutamodásnak :D

    VálaszTörlés
  6. csak bizonyos dolgokban vagyok jártas, nem is mondtam mást. amúgy boldogan honfoglalózok, ha majd egyszer ráérek (mikor végre?)

    VálaszTörlés
  7. jó tudom, de így volt idézet a gyaloggaloppból :)
    (a játékkal csak blöfföltem, már én is unom)

    VálaszTörlés
  8. na, mégsem vagyok jártas, mer erre nem emlékszem:( pedig a gyaloggalopp nagy kedvencem volt mindig is, bár utoljára vagy tizenöt éve láttam, na meg is kell nézni újra...

    VálaszTörlés
  9. Szerintem vannak ugyan rossz tulajdonságaid, de sznob nem vagy, mert a sznob érdeklődés,meggyőződés, hozzáértés nélkül olvassa, meg megnézi, meg mondja, amit a "művelt elit" többi tagja is olvas, néz, meg mond. Teneked sok eredeti gondolatod van, ugyan ez a trendi liberális kozmopolitika + világfájdalmas életérzés beillik a mainstrem-be, de te néha azért eltérsz valamennyire ettől. Az eredeti gondolkodás és a sznobizmus ellentétesek.

    VálaszTörlés
  10. hát persze, hogy nem vagyok sznob, ezt pontosan tudom.
    "trendi liberális kozmopolitika + világfájdalmas életérzés" ne fárassz, már a bölcsiben is világfájdalmas voltam, pedig hol volt akkor még liberális életérzés...

    VálaszTörlés
  11. amúgy meg felejtsd már el ezt a trendizést, világ életemben szartam a trendekre. egyszerűen így gondolom a dolgokat és kész. a szüleim is hozzám hasonlóan gondolkodnak, nyilván így neveltek, ilyen lettem. nem lehet mindenki olyan jó keresztény mint te;D

    VálaszTörlés
  12. (a trendi jelző amúgy sem volt soha trendi)

    VálaszTörlés
  13. De elismertem, hogy azért eredetien gondolkodsz, másrészt egy csomó kérdésben - buziügy, gyerekszülés, vallás, nemzet megítélése, individualizmus, stb. - benne vagy a liberális főáramban, amit trendinek is lehet mondani, vagy a közvéleménynek vagy bárminek. Nem baj, a többségnek végül is lehet igaza, csak úgy mondom.

    VálaszTörlés
  14. de ha egyszer világ életemben így gondolkodtam...megjegyzem nekem korántsem tűnik úgy, hogy trendi lenne a buzikat szeretni és a gyerekeket utálni:D nekem ezt speciel általában mélyen titkolnom kell a környezetemben, mert nemigen érti meg senki az ilyesmit...

    VálaszTörlés
  15. mellesleg én abszolút nem látom azt a nagy liberalizmust, amiről beszélsz. a liberalizmus korántsem az az ősközösségi viselkedés ami most dívik, én azt speciel inkább anarchiának hívom. szerintem neked amúgy komoly fogalomzavarod van, azt gondolod, hogy a liberalizmus egyenlő a céltalan pusztulással, pedig ez valami döbbenetes tévedés.

    VálaszTörlés
  16. Na akkor pontosítok. A közvélemény régen, /s az emberi természetből adódóan/ alapvetően buziellenes, gyerek-és családpárti, keresztény és nemzeti volt, talán még a 60-as években is. A kommunizmus már elkezdte az ellenkező irányba terelni a népet /buziügyben akkor még nem, de pl. már elkezdték gúnyolni a többgyerekes anyákat, pl. kabarékban, újságcikkekben, népszerűsítették az abortuszt, stb./, aztán a liberalizmus belehúzott ezerrel, s a fiatalok körében sikerti is ért el, nézd csak meg ezeket a blogokat, ezekről a dolgokról mindenki ugyanúgy gondolkodik. Az idősebbek körében él még csak a család, a gyerek tisztelete /de csak 1, max. 2 gyerek az elfogadható, a sokgyerekeseket nem szeretik/, a fiataloknál pedig kifejezett gyerekellenesség van. A vallás és a nemzet ügyében teljes a libsi siker, és az élj magadnak, valósítsd meg önmagad is teljes sikert aratott.

    VálaszTörlés
  17. A liberalizmus olyan, mint az evés: kell enni, de ha sokat eszünk, megbetegszünk. Valamennyi kell a liberalizmusból. nyilván, de ha túlzásba megy, akkor nincs messze a pusztulás. Persze lehet, azt mondod, nem a liberalizmus bontotta szét a családokat, meg az emberi kapcsolatokat, csinált ennyi önző embert, hanem a világ változásai /ipar, városiasodás, kommunikáció,stb./ Ebben van igazság, mindez párhuzamosan megy a liberalizmussal, de lehet, fékeket kellett volna berakni /kinzervativizmus/, nem pedig tovább lökni ezt az egészet...na, ne dühöngjetek nagyon.

    VálaszTörlés
  18. a többi, néma csend...

    magadtól rettentél meg, vagy szóltak, hogy nem kéne?
    pedig én kíváncsi lettem volna, hehe :)

    VálaszTörlés
  19. Nem, csak nem akarom túlbeszélni, ez így túl komoly, itt pedig lazázni kell, meg hülyülni, de a lényeg a lazaság, érezzük jól magunkat, és ne gondolkodjunk túl sokat. Ezért álltam le. Meg azért, mert baromira kilógok közületek, nem illek bele ebbe a nagy liberális világképbe. Megzavarom az összhangot. Márpedig a liberális tolerancia az ilyesmit nem torelálja, és holt ideg lesz ettől.

    VálaszTörlés
  20. mollynak szólt a kérdésem, mert ő neked tett fel egyet, de aztán törölte

    VálaszTörlés
  21. mondjad csak, btw az elveid erőszakos tukmálása vérlázító, semmi más. az elveid számomra inkább csak megmosolyogtatóak.
    meg némileg hiteltelenek, de erről ugye nem szabad beszélnem;D)

    VálaszTörlés
  22. azér töröltem, mert nincs kedvem vitázni már megint, de sejtettem, hogy leleplezel:)

    VálaszTörlés
  23. olyan takaros kis kérdéscsokor volt, igazán kár érte :(

    VálaszTörlés
  24. "erőszakos tukmálása?" Csak válaszoltam valamire, de nem sikerült rövidebben, sajnos. De nem vagyok erőszakos, és nem is tukmálok senkire semmit. Sértéseket én nyelek inkább /Endgame-től is megkapom néha a magamét/,én csak mondom, amit gondolok, ti pedig szidalmaztok. Hogy akkor miért kommentelek itt mégis, ez egy fogas kérdés, magam sem tudom.

    VálaszTörlés
  25. mi is csak a véleményünket mondjuk. tukmálásnak a monomániádat nevezem: mindig mindenről a nemzethalálra, meg a sátáni liberális-individualista viselkedésre asszociálsz.

    VálaszTörlés
  26. én ugyan hibát nem látok benne, de valahogy eszembe jutott a disappear here posztod, nem csak a címe miatt :P
    (na jó, nem bolygatom tovább)

    VálaszTörlés
  27. De tényleg, mire jó ez, ezt Endgame-nél sem értem, hogy mondok valamit, ami neked, neki nem tetszik, erre egy szitoközön a válasz, hogy én mekkorra egy hülye barom vagyok. Le lehet állítani normálisan is egy kommentelőt, pl. hogy erről ne beszélj, hagy abba légyszi, ezt most hagyjuk, ne folytassuk, nincs kedvem vitázni, stb.

    VálaszTörlés
  28. értem én, hogy mit mondasz, de azért némileg árnyalja a képet, hogy ha nyilvánosan nem is, de személyesen azért elmondtam ezeket már párszor az illetékesnek:)

    VálaszTörlés
  29. Ok, I see, I will diappear, the game is over.

    VálaszTörlés
  30. talán az ember nem érzi szitkozódásnak amit te igen. mellesleg hozzá kell szoknod, hogy ez egy ilyen műfaj.

    VálaszTörlés
  31. írhatsz magyarul azért:D
    senki nem mondta, hogy el kell tűnnöd, ne már, hogy olyan elviselhetetlen ha nem értünk egyet, mi ez a hiszti?

    VálaszTörlés
  32. kissé túlérzékeny vagy, nekem úgy tűnik

    VálaszTörlés
  33. Igazad van, de nem tudom mitől? Á, hülyeség megsértődni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.