vasárnap, június 03, 2007

szerelmes

De ha a szerelem csak civilizált elnevezése a kangörcsnek (nőknél ezt nemtom hogy hívják, a horny milyen jó, lám, lám), akkor miért nem leszünk mindenkibe szerelmesek?
Mert ha például magamból indulok ki: mivel szexuálisan némileg túlfűtött vagyok (egyébként szerintem igazából csak kurva kíváncsi) és úgy kábé mindenkiről eszembe jut, hogy milyen lenne lefeküdni vele - gondolom ezzel még sokan így vannak, csak nem illik beszélni róla -, akkor miért vagyok én átlag tíz évente egyszer szerelmes?
Aztán ott van még az a helyes kis közhely, hogy a szerelem illúzió, jó, jó, oké.
De ha ezt a kijelentést olyan kontextusban vizsgálom, hogy minden csak illúzió, akkor a szerelem az illúzióbb?

He?

11 megjegyzés:

  1. Mert az utódok felnevelése érdekében úgy vagyunk "programozva" /részben genetikailag, bár nagyobbrészt inkább kulturálisan/,hogy egy személyhez kötődjünk, mert gyermekeinek csak így tudnak normálisan felnőni. Magyarán: félúton kell lennünk a promiszkuitás és a monogámia közt, ez a leghatékonyabb a faj fennmaradása szempontjából, az ösztöneinke a promiszkuitás felé húznak, ez a sok utód miatt /meg a változatos génállomány miatt kell/, ezt azonban már korlátozza a szerelem, amely egy-egy emberhez köt, és melleslegm, amire utalsz, humanizálja az állati ösztönt. A promiszkuitást korlátozza még a vallás, erkölcs, szokás, korlátozza, de meg nem szünteti, s ez így eddig, ezb a középút a kettő közt, sikeresen biztosította az emberi faj fennmaradását. Az egyensúly most megbillent. Na, ezt mindenki éktelen hülyeségnek fogja mondani, de ez jutott eszemben, ne kapjatok szívrohamot.

    VálaszTörlés
  2. És erre nem érv az,hogy akkor miért van, hogy pl. néhány hétig vagy egy évig érez valaki szerelmet valaki iránt, mert a sok külső hatás /romantikus és szerelmi könyvek, filmek, ismerősök elbeszélései, stb./ megkavarta érzelmi éltünket, meg egyáltalán az emberi tudat eltorzít ösztönt, érzelmet, mindent,de az alapképlet világos: a szerelem az ösztön humanizálása és a prmiszkuitás lehető korlátozása érdekében "van megalkotva". E nélkül és még aztán a vallás és az erkölcs nélkül, a rideg, állati baszás marad csak, közelítünk egy ilyen világ felé, vagy talán benne is vagyunk már.

    VálaszTörlés
  3. Most vagy nem értitek, amit itt összehordtam, vagy oly mértékben hülyeségnek tartjátok, hogy válaszolni sem érdemes rá.

    VálaszTörlés
  4. kívánós. ezt szokták mondani arra a nőre, akinek viszket a puncija. vagy pedig azt, hogy sárlik.

    VálaszTörlés
  5. elsőlegesen kancákra mondják.

    VálaszTörlés
  6. ugyanaz, mint kutyánál a tüzelés. amúgy azt ios szoktuk használni a bitchekre, hogy tüzel, tüzelő szuka, stb.

    VálaszTörlés
  7. Képzeljétek, orvoshoz vittem a hörcsögömet, mert beteg lett, Kapott injekciót is, és egyetlen szót se szólt. Most majd gyógyszert kell neki adni.

    VálaszTörlés
  8. mi baja lehet egy hörcsögnek? egyébként ez a kutyák tüzeléséről jutott eszedbe?:D

    VálaszTörlés
  9. Tudd meg, hogy vírus támadta meg a fülét, valószínűleg középfülgyulladás. Arról jutott eszembe, igen, a szabad asszociáció alapján.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.